Retrogradni Neptun u natalnom horoskopu


Neptunov simbol se sastoji od polumeseca duše koji se uzdiže iz krsta materije. Horizontalne linije krsta spajaju se sa donjim delom simbola sugerišući gotovo inverziju simbola krsta, tako da izgleda kao da potiče od polumeseca duše u rastu. Tu se bezobličnost uzdiže nad formom, jer iskrena želja duše izlazi iz manjeg značaja materije. U velikoj meri nalik spiritualnim vodama nad zemljom, simbol predstavlja rasplinjavaje materije koja više nema potrebu da se kristalizuje. Zanimljivo je napomenuti da izokrenuti krst govori o materiji koja se pretače u niže svetove. To u velikoj meri oslikava mistične osobine planete. Kada je Neptun retrogradan, krst se pojavljuje na vrhu izokrenutog simbola, a osoba je svesnija svoje duše, jer se polumesec pojavljuje bliže zemaljskom planu. Tu razvija snažnu unutrašnju potrebu da se približi svim materijalnim stvarima u svetu u okvirima njihovog najdubljeg značenja duše. Tada u izvesnom smislu retrogradni Neptun zaista može pružiti osobi mogućnost da izrazi veoma napredan stadijum evolucije, jer je nagoni da živi u svetu, ali da ne bude njen deo.

KARAKTER LIČNOSTI RETROGRADNOG NEPTUNA
Karakter osobe sa retrogradnim Neptunom drugi ljudi ne mogu lako da shvate. Njeni motivi ne pokazuju osobine zdravog razuma koje bi se mogle smatrati korenom njenih pobuda. Umesto toga, ona teži ka višoj muzici koju samo ona može čuti. Njena percepcija ne potiče s materijalnog plana, već je u direktnoj vezi s dušom. Na taj način može posedovati visoku spiritualnost, ali malo pažnje obraća formalnoj strani zvanične religije. Može osećati veliku ljubav prema muzici, ali se ne može poistovetiti ni sa jednom konačnom ljudskom strukturom u sebi. Oseća praktično sve, ali ređe usmerava čula ka fizičkoj realnosti nego prema percepciji celokupnog univezuma. Zna mnogo više nego što bi mogla da izrazi rečima, jer tu ponovo shvata ograničenost jezika kao još jednu barijeru koja bi mogla da sputa njeno bezgranično razumevanje. U stanju je da primeti privide i iluzije u kojima drugi žive i stoga mora da pokuša da uspostavi najoptimalniju ravnotežu, a da ne poruši njihove dvorce u pesku. dok zadržava sve unutrašnje istine koje zna.

KARMA RETROGRADNOG NEPTUNA
Osoba s retrogradnim Neptunom dobija karmički zadatak kako da uredi ono što je stvarno u okvirima njenih ideala, a što naizgled ispunjava njene snove. Zna šta joj je potrebno, ali joj je teško da to pronađe u spoljnom svetu. Neprestano proživljavajući san za snom, često se zaustavlja u izmišljenim senkama, dok traga za nerealnim fantazijama. Ipak, mora da pronađe ideale u svetu “ne-forme” koji na nju ostavljaju jak upliv. Ponekad pravi grešku kada projektuje snove iz prošlosti na sadašnje situacije. To joj ne dozvoljava da jasno sagleda realnost sadašnjosti. Veoma je intuitivna i tokom različitih faza, često je u stanju da sazna ishod situacije mnogo pre nego što do njega dođe. Međutim, sve dok ne nauči kako da se suoči s tananim tokom neptunovske energije koju oseća u sebi, ne pouzdaje se lako u svoju intuiciju. Ove osobe moraju naučiti kako da stope svoja osećanja sa idealima i snovima koje mogu doneti u ovaj život. Umesto pokušaja da izokrenu percepciju da bi uskladili sadašnjost sa prošlošću, moraju postati svesni koji delovi sadašnjosti istinski simbolizuju delove prošlosti koji su karmički neispunjeni.

©Martin Šulman


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Mars sekstil Saturn *tranzit

Sun Jun 28 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta na 00° Bika, Lava, Škorpiona ili Vodolije (grupa fiksnih znakova), a posebno ukoliko su Ovan, Škorpion, Jarac ili VODOLIJA vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na vas lično. Benefite ovog SEKSTILA […]
mars sekstil saturn