Rituali sa svećama


sveca zlatnaRitualno manipulisanje svećama svih boja ima za svrhu da se nešto pospeši ili pojača povoljnim uticajem prirodnih sila u nama i izvan nas. Pritom je vrlo zanimljiv i odnos ovih rituala sa planetama čiji nam blagotvorni uticaj pomaže u ispunjenju konkretnih želja.

Ponekad je i samo nekoliko upaljenih sveća dovoljno da se ambijent učini svečanim, prazničnim, a pogotovo romantičnim. Romantična večera udvoje se teško može zamisliti bez njihovog intimnog, lelujavog sjaja. Ali i mnogo više od toga, sveća je od najstarijih vremena svetlo koje pobeđuje tamu i, istovremeno, simbol čoveka koji želi uspostaviti kontakt sa energijama koje struje prirodom.
Uostalom, sigurno da nije slučajno ni to što su baš sveće zauzele centralno mesto u procesijama prilikom krštenja, venčanja i sahrana, dakle onih najvažnijih događaja u ljudskom životu. Koriste se pri rođenju jer im je svrha da zlog duha drže podalje od deteta, na venčanju kako bi sprečile urokljive oči da pokvare budućnost mladog bračnog para, kao i u času smrti da bi obasjale njenu tamu i prizvale svetlost budućeg sveta.
Plamen sveće, koji simbolizuje svetlost duše u snazi uspona, smatra se zaštitom od svih zala, a alhemičari su u njemu pronašli i vezu sa nebeskim silama i elementarnim kosmičkim životom. uz to, zbog svoje hladne, bele svetlosti, plamen sveće je od davnina bio i simbol Meseca.
Uz sveće su vezani i mnogi magijski rituali, koji čine gotovo pravu paranauku manipulisanja svećama svih boja i oblika, sa svrhom da se nešto postigne ili pojača povoljnim uticajem prirodnih sila u nama i izvan nas. Sveće u svojim obredima i danas koriste mnoga okultna društva, pri čemu je izgleda naročito zanimljiva ritualna praksa. Za sve koji su zainteresovani za magiju sveća, pripremili smo ovde nekoliko jednostavnih lekcija, odnosno opisa tehnika koje mogu da se izvode u kući ili u prirodi, sa jednom ili više sveća određene boje.
Ali, napominjemo – sve ovde u vezi magije navodimo u informacione svrhe, pošto nismo za praktično bavljenje magijom jer ono nosi razne opasnosti, a pogotovo na veštački i ‘nasilan’ način predstavlja uplitanje u tuđu sudbinu. Ovo posebno mislimo na ljubavnu magiju, jer kad nekog naterate magijom da bude sa vama – to nije to. Zato je sve ovo ovde napisano da biste videli kako je nekada to bilo i kako su se sve ljudi koristili magijom, a u ovom tekstu naročito – magijom sveća.

 

UTICAJ PLANETA
Ritual svećama podrazumeva, pre svega, upotrebu sveća strogo određene boje (zavisno od konkretne želje koja se, opet, nalazi u ‘nadležnosti’ odgovarajuće planete) i njihovo paljenje u tačno preciziranom satu (onom u kome deluje planeta koja ima uticaja na realizaciju konkretne želje).

Dajemo vam pregled svih planeta, spektra želja koje se nalaze u nadležnosti svake od njih pojedinačno, dane kojima te planete vladaju i boje sveća koje tim planetama odgovaraju i koje ćete koristiti u konkretnom ritualu.

SUNCE – dan: nedelja; boja sveće: žuta i crvena. Želje na koje ima uticaj ova planeta: želje vezane za snagu, hrabrost, trijumfe, karijeru, pozorište, sreću, ozdravljenje, pohlepu, um, slavu, živahnost, seksualnost.

MESEC – dan: ponedeljak; boja sveće: bela. Želje vezane za dom, porodicu, vlasništvo, mir, ženskost, plodnost, intuiciju, skrivene spoznaje i trgovinu.

MARS I PLUTON – dan: utorak; boja sveće: crvena i ljubičasta. Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje vezane za bolesti i ozdravljenje, hirurške operacije, neprijateljstva, zaštitu od opasnosti, borbu, tajne, smirenost, san, osećaje, ljubav, brak, zdravlje.

MERKUR – dan: sreda; boja sveće: žuta, siva ili crna sveća. Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje vezane za svakodnevicu, poslove, saznanje, pisanje, um, slavu, starost, nervni sistem i pluća.

JUPITER I NEPTUN – dan: četvrtak; boja sveće: ljubičasta, plava i zelena sveća. Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje vezane uz mladost, studiranje, inspiraciju, finansije, prestiž, igre na sreću, more, sigurnost, stabilnost, plodnost, vernost.

VENERA – dan: petak; boja sveće: narandžasta i zelena sveća. Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje iz domena emocija, ljubavi, braka, seksa, odnosa sa drugima, umetnosti, mode, zdravlja, napretka, bolesti bubrega.

SATURN I URAN – dan: subota; boja sveće: tamno zelena, plava i ljubičasta sveća. Želje na koje ima uticaj ova sveća: želje koje se odnose na inspiraciju, vernost, magiju, san, nadanja, mir, plodnost, reumatizam, starost.

Osim toga što vladaju određenim danima u nedelji, planete vladaju i odgovarajućim časovim u danu. Pregled tih takozvanih planetarnih časova donosimo vam u tabeli ispod.

Sveće se tokom rituala drže u svećnjacima ili u držačima od belog metala, budući da se on povezuje sa Mesecom. I inače je poželjno da se rituali usklade sa pojedinim Mesečevim menama. Prva četvrt je vreme pogodno za želje vezane uz razne početke – u poslovima, ljubavi, interesovanjima i raznim aktivnostima. Od kraja prve četvrti do pojave punog Meseca je vreme pogodno za želje vezane za ono što se već događa (posao koji je u toku i slično). Rad sa svećama u vreme poslednje mesečeve četvrti ne preporučuje se početnicima već samo iskusnim praktičarima, dok se u vreme mladog meseca rituali ne obavljaju
Uticaj manipulisanja svećama možete pojačati na još jedan način, a to je da tokom rituala koristite i mirise, ali isključivo one koji odgovaraju vašem horoskopskom znaku. Mirisom ćete pre početka rituala lagano, koristeći se kažiprstom, natrljati sveće i, takođe, oko svećnjaka ucrtati krug. Upotreba takozvanih magijskih krugova koji simbolizuju ispunjenje, besprostornost, dinamizam, dovršenje i zaštitu praktičara, i inače je svojstvena većini magijskih sistema.
Neposredno pre početka manipulisanja svećama potrebno je precizno formulisati svoju želju i ispisati je, obavezno istom onom bojom kakve je i sveća, na parčetu belog papira. Zatim se desetak minuta posvetite dubokoj koncentraciji na tu želju. Posle tog vremena papir na kome ste zapisali želju zapalite drvenom šibicom i pustite da izgori na belom tanjiriću. Pepeo koji se pritom formira stavićete u svećnjak, a odmah zatim u isti svećnjak stavićete i pripremljenu sveću.
Podsećamo još jednom, boja sveće (a tom bojom ste ispisali i svoju želju na belom papiriću) zavisi od planete u čijoj je ‘nadležnosti’ realizacija vaše konkretne želje, a sat u kome ćete je zapaliti je onaj u kome ta planeta vlada – tabela gore. Kada taj sat prođe, sveću ćete ugasiti – preporučuje se metalnom kapicom, a ne vlažnim prstima.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kako voleti Blizanca?

Wed May 21 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Blizanci i Lav mogu se za tili čas zaljubiti jedno u drugo, Blizanci i Strelac pristaju jedno drugome kao ruka i rukavica, veza Blizanca i Škorpije puna je suprotnosti i nerazumevanja. Muškarac rođen u ovom znaku u partnerki pre traži sestru, drugaricu ili […]