Runa Eh, Ehwaz


Jedinstvo, unija, spajanje, veza, brak, venčanje, celina. Dolazi do sjedinjavanja, spajanja rasutih komadića. Ako je pitanje u vezi partnera, predstoji divno jedinstvo i skladnost. Vrlo moguće i brak.
Konj je bio snažan simbol u gotovo svim kulturama. Često se verovalo da vuče kočiju sa Suncem preko neba. Jak, spretan i veran, njegova povezanost sa ljudima je jedinstvena. On je omogućio čoveku da obavlja poslove za koje je preslab i kreće na putovanja koja bi za njega bila predaleka. Konj ni pripitomljavanjem nije izgubio svoju snagu. Ehwaz predstavlja energiju i kretanje. To nije bezlični izvor energije, već živo biće koje ima potrebe i želje, ne obični rob. Taj izvor energije treba poštovati. Ehwaz nas uči partnerstvu, poverenju i vernosti onakvoj kakva se stvara između konj i jahača. Ovo je ravnoteža koja se mora postići na putu čiste magije.

EH, EHWAZ

Značenje:
konj, promena, kretanje, pomoć, energija, komunikacija, volja, snaga

Magijska upotreba:
pomoć u komunikaciji i putovanju, za “slanje” magijskih čini

Povezanost sa mitovima i bogovima:
Sleipnir

Analiza:
Konj je bio snažan simbol u gotovo svim kulturama. Često se vjerovalo da vuče kočiju sa Suncem preko neba. Jak, spretan i veran, njegova povezanost sa ljudima je jedinstvena. On je omogućio čoveku da obavlja poslove za koje je preslab i kreće na putovanja koja bi za njega bila predaleka. Konj ni pripitomljavanjem nije izgubio svoju snagu. Ehwaz predstavlja energiju i kretanje. To nije bezlični izvor energije, već živo biće koje ima potrebe i želje, ne obični rob. Taj izvor energije treba poštovati. Ehwaz nas uči partnerstvu, poverenju i vernosti onakvoj kakva se stvara između konj i jahača. Ovo je ravnoteža koja se mora postići na putu čiste magije.

Interpretacija:
Jedinstvo je stvar koja se veoma često pominje u magiji i misticizmu kao konačni cilj. Kabalisti teže da postignu jedinstvo sa Keterom, krunom, Sefirom koji je sam po sebi simbol jedinstva (tek ispod njega, raspadom na Chokmah i Binah dolazi do pojave dualnosti). Reč “joga” doslovno znači “jedinstvo.” Judeohrišćanski mistici traže “jedinstvo sa Bogom.” Itd, itd…
Mnogo dodirljivija ideja je jedinstvo samog čoveka. Zapitajte se za trenutak prosto pitanje “ŠTA sam ja?” Jedna prastara Indijska meditacija, poznata kao neti-neti (neither-neither, “niti-niti”) daje vrlo precizan odgovor na ovo pitanje:
“Ja nisam moje misli
niti moja pažnja
niti moja inituicija
niti moja logika (matematika)
niti moje znanje
niti moja sećanja
ja nisam moja osećanja
ja nisam moja tuga
niti moja sreća
niti moj bes
niti moje sažaljenje
niti moj strah
niti moja hrabrost
ja nisam moja čula
ja nisam moj vid
niti moj sluh
niti moj dodir
niti moj miris
niti moj ukus
ja nisam moje telo
ja nisam moje ruke
niti moj kažiprst
niti…”
Previše precizan za zapadni ukus, verovatno, s obzirom da se spisak nastavlja kroz još nekoliko stotina stihova. Ali tačan, svakako. ŠTA je onda čovek? Jedan dobar odgovor na ovo pitanje glasi: vreća žaba.
Zamislite vreću punu žaba. Svaka žaba ima svoj cilj, i skače u pravcu svog cilja. Neke žabe su velike, neke su manje. Neke su dominantne, i bore se sa drugim žabama; druge beže i sakrivaju se, i skaču u svom pravcu samo kada one velike ne gledaju. Međutim, šta vidi posmatrač koji tu vreću posmatra spolja? On vidi kako se vreća pomera manje-više u jednom pravcu, malo krivudajući – u pravcu u kome se GENERALNO kreće najveći broj najsnažnijih žaba.
Žabe, naravno, predstavljaju čovekove unutrašnje impulse: želje, porive, psihološke reflekse usađene kroz obrazovanje, svesne odluke, nesvesne fiziološke porive, hormonalne uticaje… ono što zovemo “ja” nije ništa drugo do taj pravac u kome se kreće vreća, za sada. Zamislite kako bi se vreća kretala kada bi sve žabe skakale u istom pravcu – zamislite to, i zamislili ste sliku čoveka koji prati svoj Tao, svoj put, svoju Istinsku Volju.
Shvatanje naših “žaba” i stavljanje svih njih pod kontrolu volje (koja sa svakom žabom sve manje biva volja, a sve više postaje Volja) je proces koji se obično naziva samspoznaja. Ovaj Raido, recimo, služi kao rupica na vreći kroz koju ste mogli da provirite i uočite neke od svojih žaba, i možda neke od njih zauzdate, možda neke malo osnažite…menjajući eventualno generalni pravac vreće koju zovete JA.
Ovo je proces koji za praktično sve ljude traje manje-više celog života. Ovo je takođe proces u kome manje od pola promila čovečanstva premaši više od četvrtine puta. Choose your paths wisely.

Asocijacije:
jedinstvo, unija, spajanje, veza, brak, venčanje, celina

Magijske upotrebe:
povezivanje odvojenih delova u celinu; održavanje neke celine na okupu. Tronovi vladara i poglavica su često imali ovu Runu urezanu na sebi, da podrži jedinstvo njihove nacije. Kompleksne Runske strukture (talismani, ekstremno kompleksne Bindrune) su često okruživane krugom Runa Eihwaz, da održe jedinstvo između svih delova.

NIKADA NIKADA NIKADA ne koristiti ovu Runu za stvaranje bilo kakve veze među pojedinačnim ljudima. Dva čoveka mogu postati jedna celina samo ako se odreknu sebe samih kao pojedinaca – što je moguće, ali ne na silu. Ne treba je koristiti čak ni kod braka – mada Runa simboliše brak, to ne znači da nju treba koristiti da se brak stvori.

EHWAZ – NAPREDAK, KONJ
Runa je povezana sa konjem koji se smatra plemenitom životinjom. Označava dobar razvoj stvari, napredak u svakom pogledu, moguće putovanje. Takođe se povezuje uz poverenje, vernost i zajedništvo.

Prema Sinhronaru Ehwaz je jedan od 4 Moći Trona: EHWAZ je Jedinstvo Konja i Jahača koje pročišćava Tron (Dali 8)


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 14.12.2015.

Mon Dec 14 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana pratite iz časa u čas kretanje planeta i svetala. PONEDELJAK 14. DECEMBAR će biti dinamičan dan, a obeležiće ga 2 planetarna, 1 lunarni aspekt i lunarna promena znaka. Mesec se kreće od 22° Jarca do 6° Vodolije. Mesec […]
Astrološki dogadjaji