Sabijski simboli za dan 16.09.2021.


Dnevni poruke Sabijskih simbola

SUNCE Unutrašnje Ja, lična stremljenja
MERKUR Um, komunikacija, inteligencija
VENERA Ljubav, emotivni odnosi
MARS Energija, dnevna dinamika
JUPITER Entuzijazam, reakcije na ideje kojima poboljšavate kvalitet života
SATURN Posvećenost, odnos prema obavezamaSUNCE na 23° DEVICE
Velika koncertna dvorana puna publike i čovek koji svira na klaviru. Čovek sedi nag okružen galebovima i rukama pokriva oči.

MERKUR na 20° VAGE
Krst od žaoka čije su bodlje na svakom vrhu. Polomljeni i trošan most stoji iznad suvog rečnog korita.

VENERA na 06° ŠKORPIONA
Nag dečak sa krunom na glavi i skiptarom u ruci. Čovek se levom nogom oslanja na lopatu. Pijuk je na zemlji. U ruci drži dragulj koji reflektuje sunčeve zrake.

MARS na 00° VAGE
Četvrtasta figura. Čovek sa isukanim mačem, u agresivnom položaju.

Rx JUPITER na 23° VODOLIJE
Čovek prekrštenih ruku. Iza njega ubica sa nožem koji se sprema da ga ubode. Slomljena stabljika kukuruza sa velikim plodom.

Rx SATURN na 07° VODOLIJE
Astrološka karta četvrtastog oblika. Lav u otvorenoj areni.

Rx Uran na 14° Bika
Prečasni čoveksedi u polumraku. Ispred njega je nekoliko knjiga i razni naučni instrumenti. Prirodni izvor okružen mahovinom, žbunjem i trnjem. Voda je kristalno čista i hladna kao led. Okoliš je suv i pust.

Rx Neptun na 21° Riba
Čovek sedi za stolom i drži u ruci reckasti nož, spremajući se da iseče govedinu na svom tanjiru. Žena tamne figure stoji iznad opruženog čoveka.

Rx Pluton na 24° Jarca
Mnoštvo mehurića u vazduhu. Kosači na kukuruznom polju.

Rx Severni Mesečev čvor na 04° Blizanaca
Osoba dobrih proporcija, lepe tamne oči sa izvijenim obrvama. Dva čoveka se tuku u šumi. Između njih je korpa sa nakitom.

Rx Južni Mesečev čvor na 04° Strelca
Žena sa harfom u ruci. Muškarac srednjih godina gleda u kolevku.

Rx Hiron na 11° Ovna
Obrnuti trougao uvijen u tamnu maglu. Polako, magla se podiže i trougao postaje svetlo plav sa zlatnim odsjajem. Čovek na vrhu planine, okupan suncem, drži palicu u jednoj, a krunu u drugoj ruci.


Ako se pitate ŠTA SU SABIJSKI SIMBOLI
Velški astrolog, John Thomas, rođen 9. Novembra 1826, poznat pod svojim pseudonimom Charubel , u kasnijim godinama 19. veka je došao na ideju otkrije prirodu i uticaj svakog stepena Zodijaka, zbog pomoći u rektifikaciji horoskopa. U tom istraživanju je koristio svoje vidovnjačke moći i došao do slike za svaki od 360 stepeni Zodijaka. Ovi simboli stepenova su prvi put objavljeni u aprilu 1893.
U to vreme, kao deo astroloske istorije 1898. godine Walter Gorn Old, poznat pod imenom Sepharial je u Indijskim knjigama koje potiču još iz 16. veka, došao do saznanja da je u Indiji ovo istraživanje o stepenima išlo do perfekcije. U tim spisima je pronasao da je podela u Zodijačkoj ekliptici išla do čak desetog dela stepena, što je davalo 3600 simbola.
Oko 1915. godine, astrolog Marc Edmund Jones, filozof i astrolog, se zainteresovao za simboliku stepenova od John Thomas-a. Nakon istraživanja njegovih simbola i prevođenja na moderniji jezik, odlučio je da stvori potpuno novi set simbola. U saradnji sa vidovnjakinjom Elsie Wheeler, današnji Sabijski simboli su zaživeli 1925. godine. Po priči, Marc Jones je imao špil od 360 karata od kojih je svaka bila obeležena stepenom zodijaka (1° Ovan, 2° Ovan. . . ). Te karte je konstantno mešao i zatim izvlačio sasvim slučajnu kartu koju niko nije mogao da vidi. Vidovita Elsie je na osnovu te karte dobijala viziju koju je Jones zapisivao. Vidovita Elsie Wheeler je naime provela veći deo svog života u invalidskim kolicima i kao težak invalid je jedva mogla da okrene glavu ili podigne ruke, ali njene vizionarske i intuitivne sposobnosti nisu bile ograničene njenim hendikepom, ona je ustvari bila nadarena da vrlo brzo i bistro vidi razičite slike.
1931. godinen Dane Rudhyar je dobio kopiju zapisanih Jones-ovih simbola i uradio kompletnu reinterpretaciju simbola koju je objavio u svojoj knjizi 1973. godine.
Obojica Jones i Rudhyar su konstantno nastavili da istražuju 360 simbola pokušavajući da pronađu odgovarajuću matematičku formulu za delove stepena.

Simbolizam je katalizator ili ključ za pristup našoj unutrašnjoj mudrosti, naša veza sa univerzalnom svešću, naš duh i duša – ono što neki zovu naša viša svest. Ovaj aspekt nas samih se ne može iskazati kroz reči, već kroz slike, osećanja, boje i zvuke iz simbolične perspektive. To je apstraktni deo naše psihe, koji se kroz naše racionalno društvo ne prihvata baš često kao validan. Zato što se ne može pretvoriti u objektivno, odnosno ne može se objektivno o tome pisati.

Jedan od glavnih efekata koji prizilaze je realna potreba za povezanošću sa ~ženskim~ desnim delom mozga, intuitivnom funkcijom. Više nego ikada, svesni smo da je levi deo mozga koji se odnosi na logiku i rezonovanje, ne daje odgovore na pitanja koja postavljamo. Šesto se iznenađujemo slikama i situacijama koje na nas utiču mnogo dublje nego što se to može logično ili objektivno interpretirati. To je simbolika koja stvara put ka dubljem razumevanju i donosi dublje razumevanje u svesni svet.

Kada postavljamo pitanje Sabijskim simbolima moramo imati na umu potrebu ka širem sagledavanju. Ako gledamo odgovor u uskom fokusu, to nas može odvesti ka mnogo različitih mogućnosti u odgovoru koji nam je dat.
Na primer, osoba pita u vezi svojih ljubavnih mogućnosti, s obzirom da je u procesu raskida dogogodišnje veze. Odgovor koji dobija je: Ulični golub se kreće duž ulice među ljudima“. Posle minuta gledanja u odgovor koji je dobio, on je shvatio da je ono što odgovor jeste je da izađe gde ima puno ljudi, da bi mogao da poveća svoje šanse da nekoga upozna. Bukvalan prevod simbola ne mora da obuhvata tačnu poruku njemu, nego je to više prilagođavanje te poruke njegovom pitanju. Zaista je moguće da bi on mogao da upozna nekoga na putu do prodavnice ili da naleti na nekoga na ulici.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki događaji za 16.09.2021.

Thu Sep 16 , 2021
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Become a Patron! Klik na link NATALNA KARTA Dragi ljubitelji astrologije, pred nama je spokojan ČETVRTAK 16.09.2021., a obeležiće ga duga dnevna faza praznog hoda, lunarna promena znaka i 4 lunarna aspekta. MESEC tranzitira od 21° JARCA do 4° VODOLIJE. Tokom noćnih […]