Sabijski simboli za dan 27.02.2021.


Dnevni poruke Sabijskih simbola

SUNCE Unutrašnje Ja, lična stremljenja
MERKUR Um, komunikacija, inteligencija
VENERA Ljubav, emotivni odnosi
MARS Energija, dnevna dinamika
JUPITER Entuzijazam, reakcije na ideje kojima poboljšavate kvalitet života
SATURN Posvećenost, odnos prema obavezamaSUNCE na 09° RIBA
Fiksna zvezda-transcedentalno sunce. Na glatkom stolu je gomila hemijskih instrumenata.

Rx MERKUR na 13° VODOLIJE
Slomljeni most na strmoj steni. Ovalno ogledalo.

VENERA na 02° RIBA
Svetlucavi oblak, jedan jedini na nebu. Odjednom, on se otvara i prosipa raznobojne perle po zemlji. Glava nerasta na tanjiru.

MARS na 27° BIKA
Prav put, beskrajno dug. Čovek se penje uz stub na uzvišenju.

JUPITER na 16° VODOLIJE
Bolestan čovek opružen leži u krevetu. Zmija obmotana oko nogu nagog čoveka.

SATURN na 08° VODOLIJE
Velika stena puca od groma. Seljak sa konjem i taljigama.

Uran na 07° Bika
Starac grabuljama skuplja grančice i slamu, na obali reke. Dva mača na zemlji formiraju krst. Čovek stoji na njima, sa žezlom uperenim ka nebu.

Neptun na 20° Riba
Mesečev srp izviruje iza oblaka u kome sevaju munje. Čovek šeta kroz mrak sa starim fenjerom u ruci.

Pluton na 25° Jarca
Odvratnost. Široko morsko prostranstvo na kome se u daljini vide brodovi.

Rx Severni Mesečev čvor na 16° Blizanaca
Kvadrat koji sadrži dvanaest malih kvadrata, liči na prednji plašt jevrejskog visokog sveštenika. Razbacano voće je na zemlji pored razbijene posude.

Rx Južni Mesečev čvor na 16° Strelca
Čovek plovi na splavu. Nag mali dečak pravi balončiće.

Hiron 07° Ovna
Zemlja je prekrivena dubokim snegom;ne vidi se ni biljka ni životinja ni život uopšte. Čovek okružen ljudima, traži nekog za svađu.


Ako se pitate ŠTA SU SABIJSKI SIMBOLI
Velški astrolog, John Thomas, rođen 9. Novembra 1826, poznat pod svojim pseudonimom Charubel , u kasnijim godinama 19. veka je došao na ideju otkrije prirodu i uticaj svakog stepena Zodijaka, zbog pomoći u rektifikaciji horoskopa. U tom istraživanju je koristio svoje vidovnjačke moći i došao do slike za svaki od 360 stepeni Zodijaka. Ovi simboli stepenova su prvi put objavljeni u aprilu 1893.
U to vreme, kao deo astroloske istorije 1898. godine Walter Gorn Old, poznat pod imenom Sepharial je u Indijskim knjigama koje potiču još iz 16. veka, došao do saznanja da je u Indiji ovo istraživanje o stepenima išlo do perfekcije. U tim spisima je pronasao da je podela u Zodijačkoj ekliptici išla do čak desetog dela stepena, što je davalo 3600 simbola.
Oko 1915. godine, astrolog Marc Edmund Jones, filozof i astrolog, se zainteresovao za simboliku stepenova od John Thomas-a. Nakon istraživanja njegovih simbola i prevođenja na moderniji jezik, odlučio je da stvori potpuno novi set simbola. U saradnji sa vidovnjakinjom Elsie Wheeler, današnji Sabijski simboli su zaživeli 1925. godine. Po priči, Marc Jones je imao špil od 360 karata od kojih je svaka bila obeležena stepenom zodijaka (1° Ovan, 2° Ovan. . . ). Te karte je konstantno mešao i zatim izvlačio sasvim slučajnu kartu koju niko nije mogao da vidi. Vidovita Elsie je na osnovu te karte dobijala viziju koju je Jones zapisivao. Vidovita Elsie Wheeler je naime provela veći deo svog života u invalidskim kolicima i kao težak invalid je jedva mogla da okrene glavu ili podigne ruke, ali njene vizionarske i intuitivne sposobnosti nisu bile ograničene njenim hendikepom, ona je ustvari bila nadarena da vrlo brzo i bistro vidi razičite slike.
1931. godinen Dane Rudhyar je dobio kopiju zapisanih Jones-ovih simbola i uradio kompletnu reinterpretaciju simbola koju je objavio u svojoj knjizi 1973. godine.
Obojica Jones i Rudhyar su konstantno nastavili da istražuju 360 simbola pokušavajući da pronađu odgovarajuću matematičku formulu za delove stepena.

Simbolizam je katalizator ili ključ za pristup našoj unutrašnjoj mudrosti, naša veza sa univerzalnom svešću, naš duh i duša – ono što neki zovu naša viša svest. Ovaj aspekt nas samih se ne može iskazati kroz reči, već kroz slike, osećanja, boje i zvuke iz simbolične perspektive. To je apstraktni deo naše psihe, koji se kroz naše racionalno društvo ne prihvata baš često kao validan. Zato što se ne može pretvoriti u objektivno, odnosno ne može se objektivno o tome pisati.

Jedan od glavnih efekata koji prizilaze je realna potreba za povezanošću sa ~ženskim~ desnim delom mozga, intuitivnom funkcijom. Više nego ikada, svesni smo da je levi deo mozga koji se odnosi na logiku i rezonovanje, ne daje odgovore na pitanja koja postavljamo. Šesto se iznenađujemo slikama i situacijama koje na nas utiču mnogo dublje nego što se to može logično ili objektivno interpretirati. To je simbolika koja stvara put ka dubljem razumevanju i donosi dublje razumevanje u svesni svet.

Kada postavljamo pitanje Sabijskim simbolima moramo imati na umu potrebu ka širem sagledavanju. Ako gledamo odgovor u uskom fokusu, to nas može odvesti ka mnogo različitih mogućnosti u odgovoru koji nam je dat.
Na primer, osoba pita u vezi svojih ljubavnih mogućnosti, s obzirom da je u procesu raskida dogogodišnje veze. Odgovor koji dobija je: Ulični golub se kreće duž ulice među ljudima“. Posle minuta gledanja u odgovor koji je dobio, on je shvatio da je ono što odgovor jeste je da izađe gde ima puno ljudi, da bi mogao da poveća svoje šanse da nekoga upozna. Bukvalan prevod simbola ne mora da obuhvata tačnu poruku njemu, nego je to više prilagođavanje te poruke njegovom pitanju. Zaista je moguće da bi on mogao da upozna nekoga na putu do prodavnice ili da naleti na nekoga na ulici.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

ASTROLOŠKI DOGADJAJI za 27.02.2021.

Sat Feb 27 , 2021
SUBOTA 27.02.2021. će biti izuzetno spokojan dan, a obeležiće ga 2 lunarna aspekta. MESEC tranzitira od 3° do 15° DEVICE. Svežu energiju će potom uneti Mesečev trigon sa Uranom (6:54 do 8:54) – nove ideje o ostvarenju svega što ste zamislili. Emocije i strast dominiraju u ovom intervalu, težite emotivnoj slobodi, ali ste i […]