Sahasrara *Krunska čakra


7. Sahasrara cakraRadijalna Plazma DALI aktivira Sahasrara čakru.

Sahasrara znači hiljaduslojan, a simbol je lotos sa hiljadu latica. 7

Brojka 1000 predstavlja savršenstvo i potpunost čime ukazuje i na važnost Sahasrare. Učestali nazivi su još i sedma čakra, krunska čakra, temeno središte.
Smeštena na vrhu lobanje, na samom temenu glave, Sahasrara stimuliše funkciju epifize. Ona upravlja upijanjem svetlosti i ritmom smene budnih stanja i onih u snu. Poremećena funkcija ove čakre može izazvati nesanicu i depresije. Sedma čakra deluje na čitav organizam – ako je strujanje energije u tom delu tela preslabo posledice mogu biti hronične bolesti, problemi sa nervnim sistemom.

Dok Korenska čakra predstavljala našu vezu sa Majkom Zemljom, Krunska čakra predstavlja naš odnos sa Ocem na Nebu (Majka Zemlja – Sunce Otac), što reprezentuje našu vezu sa biološkim ocem, koja postaje model za naš odnos sa autoritetima, i kao krajnji cilj, odnos prema Božanskom, prema Bogu. To je nivo naše duše. Kada se oseća odvojenost od oca krunska čakra se zatvara, doživljava se osećaj izolacije i usamljenosti. Sedma čakra je čakra duhovnosti – preko nje dolazimo u dodir sa svojim višim «Ja» i kanališemo energiju iz svemira. Budući da krunska čakra pokreće čovekov život, njena se blokada izražava u nedostatku samopouzdanja, u duhovnoj odnosno ličnoj krizi, u strahu od razvoja i upoznavanja samoga sebe, u osećaju da nam je život besmislen. To lako može dovesti do degenerativnih bolesti, problema sa kostima, smetnji u živčanom sistemu i genetskih smetnji i raka kostiju. Ako je temensko središte otvoreno, svoju duhovnost osećamo na veoma poseban način, koji se razlikuje od čoveka do čoveka. To je poseban oblik postojanja, koji se proteže na drugu stranu materijalnog sveta, pruža nam osećaj celovitosti i definiše naše postojanje.

Glavne teme: živeti u trenutku, duhovnost i spoznaja duhovnih svetova, kosmičko sjedinjenje, samoispunjenje, empatija.

Pozitivni duhovni aspekti: povezanost sa univerzumom i duhovnom snagom, okretanje spiritualnom, religioznost, vera, sveobuhvatno znanje, introspekcija.
Negativni duhovni aspekti: povučenost, nedostatak zanimanja za postojanje, osećaj izolacije i usamljenosti, problemi u kontaktu sa ljudima.

Kristali kojima možemo ojačati sedmu čakru: ametist, dijamant, čisti kalcit, mesečev kamen, selenit, gorski kristal…


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Ljubavni horoskop za Septembar

Fri Sep 6 , 2013
OVAN – I dalje ste pod velikim uticajem asteroida Karme u astrološkom polju partnerskih odnosa. Osim toga, tokom prvih deset dana septembra preko astrološkog polja partnerskih odnosa prelaziće i Venera, planeta ljubavi, donoseći mogućnost strastvenog susreta. Konjunkcija sa asteroidom Last (požuda) mnogim Ovnovima donosi mogućnost veze sa osobom koja je veoma […]