Saturn *Astronomija


Saturn AstronomijaŠesta velika planeta po redu udaljena od Sunca oko kog obilazi na prosečnoj udaljenosti od oko 9.5 astronomskih jedinica ili 1420 miliona kilometara po gotovo savršenoj kružnoj putanji za 29 godina i 167 dana. 
Druga je planeta Sunčevog sistema po redu veličine
Ekvatorski prečnik iznosi 120 000 km – 9,5 puta veći od Zemljinog.

Polarni prečnik 108 700 km
Spljoštenost je za 1/10 veća nego kod ostalih planeta, zato je primetna i golim okom
Masa je 3500 puta manja od Sunčeve 
Okreće se oko svog polarnog prečnika pod uglom od 64 stepena 
… a prema ravni ekliptike pod uglom od 62 stepena 
Planetina rotacija iznosi 10h 14′
Godina ima 25 239 dana
Temperatura atmosfere iznosi – 150 stepeni Celzijusa.
Ovaj džin sačinjen od gasova, okružen širokom ogrlicom ledenih prstenova, sa svojih 18 satelita koji kruže oko njega od kojih je šesti po redu Titan ujedno i najveći [nešto je manji od Zemlje i jedini je kod kog je pronađena atmosfera]. Saturn je dovoljno je velik da bi u njega moglo da stane 95 planeta veličine Zemljine kugle ali je njegova gustina toliko mala da bi, kada bi postojao dovoljno veliki okean u koji bi mogao da se spusti – Saturn po njemu plutao.
 


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Fotografije Saturna i Titana

Thu Mar 21 , 2013
Letelica američke svemirske agencije “Kasini” snimila je nove fotografije Saturna i njegovog najvećeg meseca Titana, pokazujući njihove spektakularne boje i promenu godišnjih doba, prenela je NASA. Džinovski mesec ispred džinovske planete Na jednoj od fotografija vidi se promena nijansi na Saturnovoj severnoj i južnoj hemisferi, tokom menjanja godišnjih doba na […]