Saturn u karmičkoj astrologiji


saturn u karmickoj astrologijiSaturn predstavlja zaveštanje prošlosti. On nije, kako ga neki astrolozi zovu, „karma“. Radi se o tome da on koristi materijal iz prethodnih inkarnacija za izgradnju okvira pojedinačne ličnosti. Saturn može predstavljati osobine koje je osoba prinuđena da razvije. Položaj Saturna u zodijačkom znaku pokazuje crte koje nisu bile adekvatno razvijene u prethodnom životu, ili karmičke dugove koji proizilaze iz negativnog izražavanja toga znaka. 

Neke duše biraju da koriste saturnovske osobine discipline i očuvanja kako bi nastavile pozitivna postignuća prethodnih života. Otuda se rađaju geniji poput Mocarta ili Šelija, koji istrajavaju na jednoj liniji postignuća.
Ponekad otkrijemo da je znak u kome je Saturn u ovom životu isti onaj u kome je bilo Sunce, Ascendent ili neki drugi dominantni činilac u horoskopu osobe u prethodnom životu. Stoga, čini se da Saturn kristalizuje opšti uticaj koji je bio na delu u jednom ili više prethodnih života, i „cementira“ ih u suštini duše određenog bića. Znak i kuća u kojima se nalazi Saturn uvek su važni kada se daje karmičko tumačenje.
Neki astrolozi pokušali su da povežu Saturn sa određenim istorijskim epohama. Ovi istraživači ističu, na primer, da je osoba sa Saturnom u Lavu ranije živela u Dobu Lava (oko 10000-8000 pre nove ere), i da otplaćuje karmu koja potiče iz te epohe. Naša istraživanja, međutim, pokazuju da doslovno svako, bez obzira na položaj Saturna, reaguje u nekoj meri na karmičke sile aktivirane u dotičnoj eri. Zaista, treba imati na umu da Saturn ostaje oko dve i po godine u istom zodijačkom znaku. Ako biće pokuša da odabere trenutak u vremenu za svoje rođenje – na primer, kada je Sunce u Blizancima, Mesec u Biku, Ribe na Ascendentu, sa njihovim vladarom Neptunom u Vagi – to biće moralo bi da prihvati Saturn tamo gde jeste. Ova neminovnost ne umanjuje značaj Saturna u karmičkoj astrologiji. To pre znači da, bez obzira na to da li duša koja se utelovljuje posebno bira položaj Saturna u određenom znaku, ona će vibrirati u skladu sa životima u kojima su semena osobina koje predstavlja dotični znak posejana.  Ako je neko rođen sa Saturnom u Biku, na primer, ta osoba će reagovati na podsvesna sećanja na živote u kojima je materijalna sigurnost bila glavna briga. Nadajmo se da će takva osoba naučiti da razvije ovu zainteresovanost do najviše tačke tokom ove inkarnacije. Ali to ne znači da se sva karma ove jedinke tiče bikovskih pitanja.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Retrogradni Saturn

Thu Mar 21 , 2013
There is no excerpt because this is a protected post.