Saturn u karmičkoj astrologiji


saturn u karmickoj astrologijiSaturn predstavlja zaveštanje prošlosti. On nije, kako ga neki astrolozi zovu, „karma“. Radi se o tome da on koristi materijal iz prethodnih inkarnacija za izgradnju okvira pojedinačne ličnosti. Saturn može predstavljati osobine koje je osoba prinuđena da razvije. Položaj Saturna u zodijačkom znaku pokazuje crte koje nisu bile adekvatno razvijene u prethodnom životu, ili karmičke dugove koji proizilaze iz negativnog izražavanja toga znaka. 

Neke duše biraju da koriste saturnovske osobine discipline i očuvanja kako bi nastavile pozitivna postignuća prethodnih života. Otuda se rađaju geniji poput Mocarta ili Šelija, koji istrajavaju na jednoj liniji postignuća.
Ponekad otkrijemo da je znak u kome je Saturn u ovom životu isti onaj u kome je bilo Sunce, Ascendent ili neki drugi dominantni činilac u horoskopu osobe u prethodnom životu. Stoga, čini se da Saturn kristalizuje opšti uticaj koji je bio na delu u jednom ili više prethodnih života, i „cementira“ ih u suštini duše određenog bića. Znak i kuća u kojima se nalazi Saturn uvek su važni kada se daje karmičko tumačenje.
Neki astrolozi pokušali su da povežu Saturn sa određenim istorijskim epohama. Ovi istraživači ističu, na primer, da je osoba sa Saturnom u Lavu ranije živela u Dobu Lava (oko 10000-8000 pre nove ere), i da otplaćuje karmu koja potiče iz te epohe. Naša istraživanja, međutim, pokazuju da doslovno svako, bez obzira na položaj Saturna, reaguje u nekoj meri na karmičke sile aktivirane u dotičnoj eri. Zaista, treba imati na umu da Saturn ostaje oko dve i po godine u istom zodijačkom znaku. Ako biće pokuša da odabere trenutak u vremenu za svoje rođenje – na primer, kada je Sunce u Blizancima, Mesec u Biku, Ribe na Ascendentu, sa njihovim vladarom Neptunom u Vagi – to biće moralo bi da prihvati Saturn tamo gde jeste. Ova neminovnost ne umanjuje značaj Saturna u karmičkoj astrologiji. To pre znači da, bez obzira na to da li duša koja se utelovljuje posebno bira položaj Saturna u određenom znaku, ona će vibrirati u skladu sa životima u kojima su semena osobina koje predstavlja dotični znak posejana.  Ako je neko rođen sa Saturnom u Biku, na primer, ta osoba će reagovati na podsvesna sećanja na živote u kojima je materijalna sigurnost bila glavna briga. Nadajmo se da će takva osoba naučiti da razvije ovu zainteresovanost do najviše tačke tokom ove inkarnacije. Ali to ne znači da se sva karma ove jedinke tiče bikovskih pitanja.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Retrogradni Saturn

Thu Mar 21 , 2013
Saturnov simbol se sastoji od krsta i polumeseca. Materija i formalna strana života moraju se ujediniti sa iskrenom željom duše da se izrazi. Stoga, sve što osoba čini, kristalizuje u ono što se pridaje prirodi njene duše. Vrednost stvari se očituje samom dušom koja mora napraviti razliku između onog što […]