Saturn


saturn 1Uloga Saturna od izuzetnog je značaja za svakog od nas. On govori o krajnosti – predstavlja red i sigurnost, predstavlja sređeno društvo, ono u kome su odnosi korektni i predstavlja sređen sistem. Izlazak iz sfere Saturna je za svaku osobu pomalo rizično, jer se prvo sreće sa Kironovskim opasnostima kao što su povrede od strane prijatelja, nadalje sa Uranom haotičnošću i potrebi da prihvati svoju suprotnost. Da bi osoba mogla da traži slobodu, prvo mora da osnaži svog Saturna, tj. da uspostavi red u sebi.

Na nivou nacija to predstavlja sređeno društvo, uredan život, civilizovane i korektne odnose. Generalno da bi život bio takav mora se početi od korektnosti od pojedinca. Ukoliko ljudi prema Vama nisu takvi, to ukazuje na karmičke dugove koje nosite. 
Danas kažemo da je zapadno društvo sigurno i da je u njemu lakše živeti, no taj život se bazira na sređenosti i dobrom sistemu i formi koji postoje u njemu. Koliko god osoba imala poteškoća da usvoji Saturna, ona njemu konačno teži. Saturn predstavlja i silu gravitacije, kojoj bez obzira na sve moramo da se pokorimo. On je i prirodni vladar 10. kuće i prirodni vladar 10 kuće. Ona tera čoveka da ide ka nečem boljem.
Problem sa Saturnom nastaje kada je osoba kontradiktorna, pa sa jedne strane teži tome da mu bude bolje ali sa druge strane nije korektan. Tada se Saturn pojavljuje kao malefik opominjući na odgovornosti. Saturn će na ovom mestu predstavljati i trajnost i kvalitet. Kroz trajanje nečega videćemo i o kakvom se kvalitetu radi. Tu može da se radi o ljudima i o nacijama. Najbolji primer toga su Englezi, koji se trude da ono što stvore i potraje u tome obliku. Njihov raniji vladar je Mars koji prirodno egzaltira u Jarcu, te se oni direktno trude da imaju takav oblik života. Radeći predano na tome, oni su kroz vreme egzaltirali i postali znak Jarca. Kod njih vidimo da se na primer, taksi nije promenio 50 godina. Takav stav prema životu, daje građanima osećaj sigurnosti. Neko tada ima osećaj doma, što će reći mesta gde je siguran. Lagane promene u principu prijaju prosečnom čoveku.
Saturn predstavlja kapiju i vrata iz kojih izlazimo iz sfere sigurnosti. Kiron je u tom slučaju ključ. On opisuje mogućnost da se pređe na drugu stranu. Uz dobru postavku Saturna i Kirona, osoba može da preskoči taj stepenik. Ukoliko civilizacija ne postoji ili nije dovoljno razvijena nije moguće izaći iz okvira. Ne može se graditi humanističko društvo, zasnovano na Uranovskim principima ukoliko Saturn, odnosno civilizacija, nisu na visokom stupnju.
Tako su na primer društva koja su sa nedovoljno razvijenim Saturnom pokušala da uđu u komunistički sistem propala. Nedovoljno siguran život za običnog čoveka, kreira lošeg Saturna i nemogućnost da se ide dalje dok se ne izgradi dobra organizacija i sistem. Stabilnost sadrži u sebi i druge Saturnove karakteristike, kao što je stabilna ekonomija, stabilna valuta, uređen pravni sistem i slično. Bez toga Uranov sistem propada i vraća se ponovo na Saturnov sistem. Koliko je Saturn dobar toliko lakše prelazimo u novi sistem. 
Saturn je dobar sve dok je jedna osoba ili nacija spremna da prihvati odgovornost. 
Generalno on nam može biti i kao neko sabiranje računa. Ukoliko osoba ima još dugova ili se nije dovoljno razvila, neće moći dalje dok ne nauči potrebne lekcije. Zbog svoje korektnosti on se manifestuje kroz prirodu jednačine i jednakosti. Predstavlja u karmičkom smislu koliko smo dužni i koliko toga potražujemo. Saturn teži skladu jer je sam egzaltiran u Vagi. S druge strane on predstavlja sporu ali dosežnu pravdu koja na kraju svodi sve računa, kao neka vrsta kosmičkog knjigovodstva. Takođe on predstavlja i sistem anti virus programa koji se bori protiv svih uljeza iz sfere transcedentnog. Na tom nivou on predstavlja i omotač koji štiti planetu zemlju kao i druge »omotače« i zaštite koje su ljudima potrebne. 
Radeći sa Saturnom osoba se trudi da bude maksimalno korektna i ispravna premda se i tu podvuku greške. One nastaju jer Saturn posmatra život kao krug, a ne kao spiralu. Greška koju Saturn pravi i jeste razlika između kruga i spirale (Uran). 
Saturn predstavlja i političare, koji se trude da stvore naciji sigurnost i da postave nekakve sisteme života. On sam po sebi može biti dosadan ali je osnova za sve druge dobre stvari. Takođe Saturn će predstavljati i svaku egzaktnu nauku koja može da se dokaže. Ona koja sadrži ponovljivost, te je s toga svim jasna. Uran će predstavljati istraživanja, ali su ona sama po sebi u sferi nesigurnog. Dobro postavljan Saturn u 3. kući daće um koji je posvećen dokazivanju u nauci.

Saturn predstavlja svojevrstan princip učenja zato lekcija koju budete naučili uz njegovu pomoć nikada neće izbledeti u vašem sećanju.
On upravlja disciplinom i odgovornošću, sposobnošću ostvarenja karijere, ograničenjima i tugovanjima, kašnjenjima, teorijom i naučnim zakonitostima, strpljenjem, tradicijom.
Predstavlja kontrakciju, strah, učvršćivanje, mudrost i starenje. Njegovo delovanje je sporo i trajno, jer u svakom znaku ostaje oko 2.5 godine. Predstavlja poriv za sigurnošću i bezbednošću, oprezan je i odgovoran, skrupulozan, poslovan, ekonomičan. Egoista je i teško prašta, razum mu upravlja srcem i emotivno je suzdržan, tvrdoglav, ophrvan brigama, inhibiran.
Poznat je kao “veliki malefik” – planeta sa negativnim utucajem.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Kalendar Maja je najprecizniji

Thu Mar 21 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U prvom veku naše ere plemena naroda Maja podigla su piramide od kamena, na čijem su se vrhu obavljale svečane religiozne ceremonije, pravila originalna keramika sa šarama i statue od terakote. Maje su pisale složenim hijeroglifima i oslanjali se vrlo tačnim solarnim […]