Sedma Krunska čakra Sahasrara


7th chakraSEDMA KRUNSKA ČAKRA, SEDIŠTE BOŽANSKOG SAHASRARA
Krunska čakra poznata kao “Sahasrara” u Sanskritu nalazi se na vrhu glave, tačno na vrhu. Ljubičaste je boje, vlada mozgom, štitnom žlezdom, nervnim sistemom. U alegoriji, njen simbol je hiljadu-latični lotos. Ovaj simbol ima poreklo još u Drevnom Egiptu. Ova čakra pobuđuje blaženstvena stanja. Povezana je sa elementom Vode. Ova čakra vlada nad svim astralnim čulima. Kada je otvorena i aktivirana, osoba može čuti astralne glasove.

 

HILJADU PUTA

LOKACIJA: Vrh glave
ELEMENT: Voda
BOJA: Ljubičasta
BROJ LATICA: Lotos od 1000 latica
PLANETA: Jupiter
DAN: Četvrtak
METAL: Kalaj
FUNKCIJA: Prosvetljenje
UNUTRAŠNJE STANJE: Blaženstvo

Sedmu čakru stimulišemo svim providnim kristalima, kristalima ljubičaste, bele i zlatne boje: ametist, dijamant, čisti kalcit, mesečev kamen, selenit, haulit, halkopirit, pirit zlato, bornit, moldavit, gorski kristal.
Kao što je korenska čakra veza sa Zemljom i ulaznom energijom, tako je krunska čakra veza sa Univerzalnom Božjom energijom. Ona predstavlja i našu vezu sa biološkim ocem koji je naš model prihvatanja autoriteta. Nivo duše i sposobnost ostvarivanja kontakta.

Izlazna kapija u kruženju naše energije, a ulazna kapija Univerzalne Božije energije. Na tom mestu energija koja je prošla kroz šest osnovnih čakri biva očišćena i obogaćena belom svetlošću kao elementom Univerzalne kosmičke božanske energije.

Sedma čakra upravlja upijanjem svetlosti i ritmom budnih stanja i sna. Povezuje nas sa univerzumom, sveobuhvatnim znanjem, religioznošću, verom generalno. Kroz temenu čakru ostvarujemo kosmičko sedinjenje sa univerzalnom energijom i samim Bogom. Njom doživljavamo kosmičke svetove i samoispunjenje.

Poremećena sedma čakra može izazvati nesanice i depresije. Ako je strujanje energije u tom području preslabo, posledice mogu biti razne hronične bolesti, nervne i psihičke tegobe, pa i bolesti opasne po život poput raka i leukemije.

Na duhovnom nivou, simptomi lošeg protoka, previše otvorene čakre ili blokirane energije kroz sedmu čakru su i sklonost crnoj magiji, praznoverje i sujeverje, nedostatak interesovanja za svetovni život, povučenost, duševne bolesti.

Na psihičkom nivou poremećaji sedme čakre se vide u nedostatku životne radosti, beg od stvarnosti, tupost, duševna iscrpljenost, nemogućnost odlučivanja, zbunjenost.
Kada neko oseća doživljaj odvojenosti od oca, tada zatvara krunsku čakru, doživljava osećaj izolacije i usamljenosti, kao da je u školjci, i ima teškoće u kontaktu sa onima oko sebe.

Na fizičkom nivou simtomi lošeg rada sedme čakre su glavobolje, hronične bolesti, slab imunitet, nervne bolesti, disajne tegobe, rak, multiple skleroza i ostale teške bolesti.

Sahasrara – “Ja sam” centar
Lokacija: Temeni dio glave
Boja: Ljubičasto, belo, prozirno, zlatno
Delovi tela: Vrh glave, mozak i čitav nervni sistem
Endokrina žlezda: Pinealna žlezda
Čulo: Čulo uživljavanja, tj. empatije, doživljavanja tuđeg iskustva kao svog

MEDITACIJA:
Ovu meditaciju je najbolje izvoditi Četvrtkom tokom časa Jupitera.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki kalendar JUNI 2017.

Thu Jun 1 , 2017
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Pred vama je ASTROLOŠKI kalendar u kome su navedena sva planetarna kretanja za JUNI 2017. – pored navedenih svih Mesečevih mena (Lunarnih faza), navedene su promene znaka za svetla i sve planete, ptolomejevi aspekti, stacioniranost i retrogradnost planeta, sve solarne i lunarne […]
Astrološki kalendar JUNI 2017.