Categories: Soulfood

Sedma Krunska čakra Sahasrara

Published by
Jasmina Knezevic 063222539
Share

SEDMA KRUNSKA ČAKRA, SEDIŠTE BOŽANSKOG SAHASRARA
Krunska čakra poznata kao “Sahasrara” u Sanskritu nalazi se na vrhu glave, tačno na vrhu. Ljubičaste je boje, vlada mozgom, štitnom žlezdom, nervnim sistemom. U alegoriji, njen simbol je hiljadu-latični lotos. Ovaj simbol ima poreklo još u Drevnom Egiptu. Ova čakra pobuđuje blaženstvena stanja. Povezana je sa elementom Vode. Ova čakra vlada nad svim astralnim čulima. Kada je otvorena i aktivirana, osoba može čuti astralne glasove.

 

HILJADU PUTA

LOKACIJA: Vrh glave
ELEMENT: Voda
BOJA: Ljubičasta
BROJ LATICA: Lotos od 1000 latica
PLANETA: Jupiter
DAN: Četvrtak
METAL: Kalaj
FUNKCIJA: Prosvetljenje
UNUTRAŠNJE STANJE: Blaženstvo

Sedmu čakru stimulišemo svim providnim kristalima, kristalima ljubičaste, bele i zlatne boje: ametist, dijamant, čisti kalcit, mesečev kamen, selenit, haulit, halkopirit, pirit zlato, bornit, moldavit, gorski kristal.
Kao što je korenska čakra veza sa Zemljom i ulaznom energijom, tako je krunska čakra veza sa Univerzalnom Božjom energijom. Ona predstavlja i našu vezu sa biološkim ocem koji je naš model prihvatanja autoriteta. Nivo duše i sposobnost ostvarivanja kontakta.

Izlazna kapija u kruženju naše energije, a ulazna kapija Univerzalne Božije energije. Na tom mestu energija koja je prošla kroz šest osnovnih čakri biva očišćena i obogaćena belom svetlošću kao elementom Univerzalne kosmičke božanske energije.

Sedma čakra upravlja upijanjem svetlosti i ritmom budnih stanja i sna. Povezuje nas sa univerzumom, sveobuhvatnim znanjem, religioznošću, verom generalno. Kroz temenu čakru ostvarujemo kosmičko sedinjenje sa univerzalnom energijom i samim Bogom. Njom doživljavamo kosmičke svetove i samoispunjenje.

Poremećena sedma čakra može izazvati nesanice i depresije. Ako je strujanje energije u tom području preslabo, posledice mogu biti razne hronične bolesti, nervne i psihičke tegobe, pa i bolesti opasne po život poput raka i leukemije.

Na duhovnom nivou, simptomi lošeg protoka, previše otvorene čakre ili blokirane energije kroz sedmu čakru su i sklonost crnoj magiji, praznoverje i sujeverje, nedostatak interesovanja za svetovni život, povučenost, duševne bolesti.

Na psihičkom nivou poremećaji sedme čakre se vide u nedostatku životne radosti, beg od stvarnosti, tupost, duševna iscrpljenost, nemogućnost odlučivanja, zbunjenost.
Kada neko oseća doživljaj odvojenosti od oca, tada zatvara krunsku čakru, doživljava osećaj izolacije i usamljenosti, kao da je u školjci, i ima teškoće u kontaktu sa onima oko sebe.

Na fizičkom nivou simtomi lošeg rada sedme čakre su glavobolje, hronične bolesti, slab imunitet, nervne bolesti, disajne tegobe, rak, multiple skleroza i ostale teške bolesti.

Sahasrara – “Ja sam” centar
Lokacija: Temeni dio glave
Boja: Ljubičasto, belo, prozirno, zlatno
Delovi tela: Vrh glave, mozak i čitav nervni sistem
Endokrina žlezda: Pinealna žlezda
Čulo: Čulo uživljavanja, tj. empatije, doživljavanja tuđeg iskustva kao svog

MEDITACIJA:
Ovu meditaciju je najbolje izvoditi Četvrtkom tokom časa Jupitera.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Published by
Jasmina Knezevic 063222539

Recent Posts

11. lunarni dan “Kundalini“, “Ognjeni mač“, “Kruna“, “Greben“, “Lavirint“

Ovaj dan smatraju energetski najjačim danom u celom lunarnom ciklusu. Simbolizuje se lavom sa krunom.…

Astrološki događaji za 18.05.2024.

Zgrabite svoj natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA   Dragi ljubitelji astrologije, pred…

Sunce konjunkcija Jupiter *tranzit

Zgrabite vaš natalni horoskop ili Klik na link NATALNA KARTA Ukoliko ima ličnih tačaka ili…

Venera konjunkcija Uran *tranzit

Konjunkcija Venere i Urana na 23° Bika daje priliku da eksperimentišemo sa novim formama odnosa,…

Japanski kalendar Srećnih dana za MAJ 2024.

18.05.2024. 友引 TOMOBIKI TO ~ Dan Uticaja na Prijatelje Ovo je dan polovične sreće za…

Merkur u znaku Bika *tranzit

Merkur počinje tranzit kroz zodijački znak Bika 15.05.2024. godine te će biti lakše da se…