Simbolika brojeva


simbolika brojevaNULA nije broj. Ona stoji na mestu odsutnih veličina i svakom broju uz koji se nalazi dodaje ili oduzima vrednost u zavisnosti od toga da li se nalazi ispred ili iza broja. Simbolizuje osobu koja ima moć samo po opunomoćenju.
DVA simbolizuje ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svetlo i tamu, božanski par blizanaca). Dva je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik ali nestabilan život, ali vremenom ipak stižu i životni uspesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike.
1 je broj početka plodnosti, individualnosti, uspravnosti, falusa, znak čoveka, delatnosti, može označavati neumerenost i sukob. Jedan je simbol bića i otkrivenja Boga, kosmičko i ontološko središte. U životu pojedinca 1 simbolizuje vrlo aktivan život sa dosta nestabilnosti i nepredviđenih promena.
2 simbolizuje ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svetlo i tamu, božanski par blizanaca). Dva je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik ali nestabilan život, ali vremenom ipak stižu i životni uspesi. Zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike.
3 je temeljni broj koji simbolizuje savršenstvo, sveukupnost, potpunost. To je broj muškog principa, broj neba. U životu pojedinca označava ambicije i intelektualne aktivnosti.
4 je broj elemenata, simbol krsta, čvrstih i opipljivih stvari, ali i simbol sveobuhvatnosti. U životu pojedinca označava materijalni uspeh i osigurava zaštitu i podršku za taj uspeh.
5 je broj sjedinjenja (2+3), broj centra, ravnoteže, integrisanog savršenstva, samožrtvovanja, čoveka simbol veze između sveta svetla i sveta tame. U životu pojedinca simbolizuje nezavisnost, duhovnu zaštitu, ali i unutrašnje sukobe.
6 Proskribirani broj, broj zveri (Đavola), greha, iskušenja između dobra i zla, Boga i Đavola, broj mistične sudbine, uzajamnog darivanja i suparništva, ali može biti i broj posredništva. U životu pojedinca označava nestabilnost, ali i mogućnost izbora (u poslu, u ljubavi itd), u svakom slučaju u životu ljudi Šestice su praćeni velikim iskušenjima.
7 je sveti broj koji označava sveukupni dinamizam. To je broj obnove, prelaza iz poznatog u nepoznato, broj saveza, ali i teskobe. Sedam je svakako težak broj jer prati ekstreme – ili sreća ili nesreća. Zbog toga pojedinac Sedmice doseže uspeh tek nakon dugih i upornih borbi i napora. Sedmici leže putovanja.
8 je na univerzalnom nivou broj kosmičke ravnoteže, broj pravde i promene, oblika ali na ličnom nivou simbolizuje ravnotežu koju tek treba pronaći. Ukoliko Osmica ne pronadje tu ravnotežu slede haos i gubici.
9 simbolizuje kraj i početak. To je broj neba, punine, analize, celine, rođenja, klijanja. Predstavlja svladavanje slabosti, ali može označiti i smrt označavajući kraj puta, ciklusa, jer je simbol transmutacije tj. prelaska u nešto potpuno novo. Na ličnom nivou simbolizuje teško ostajanje na jednom mjestu, prelaženje granica i stvarnih (inostranstvo) i imaginarnih. Ako Devetka nije dovoljno mudra i na oprezu, često je u situaciji da “steže petlju”, a može se i osećati kao da je u zamci, pa je sklona putovanjima da bi olabavila taj stvarni ili imaginarni stisak.
10 je broj objave-dekaloga (deset zapovedi), sadrži u sebi smrt i život, označava dovršenost i povratak jedinstvu. Na ličnom nivou 10 označava razvoj uz uspone i padove, ali i sreću. Takođe je povoljan za putovanja.
11 pokriva tajne plodnosti, vezan je za crnu magiju, neumerenost, nasilje, nerazumnost, sukobe svake vrste. Jedanaest je grb greha, nereda, bolesti, konflikta. Na ličnom nivou postaje simbol pobede u borbi suprostavljenih snaga.
12 je broj prostorno vremenskih deoba, simbol univerzuma, zodijaka, dovršenosti, sklada. Pokriva aktivnosti i inerciju, sve mogućnosti izbora, simbolizuje crkvu i simbol je postojanja. Na ličnom nivou može doneti materijalne teškoće, velika iskušenja, a zbog mogućnosti izbora (slobodna volja) čovek 12 čini mnoge greške na životnom putu.
13 je većini zapadnjaka broj nesreće, ali se zapravo u njemu krije moć sublimacije. On pokriva princip aktivnosti, dinamizma, fatalnosti, zla i kretanje ka smrti, a to u život pojedinca donosi promenjivu sudbinu i prisiljava ga na promene iz korena.
14 je simbol promena u ravnoteži sa tendencijom ka poboljšanju.
15 Priziva fizičku i materijalnu sreću, ali i upozorava na preterivanja (pohlepu) koja mogu dovesti do razočarenja i gubitaka.
16 simbolizuje neredovnu sudbinu i ponovne početke nakon padova i iskušenja.
17 je magijski broj i predstavlja kobnost (neizbežnost). Može značiti uspešan život i sreću, ali uvek uz pomoć sa strane.
18 simbolizuje snažnu i razigranu maštu, greške zbog nerealnosti i takve osobe lako postaju žrtve prevare.
19 donosi opšti uspeh i sklad, naročito u ljubavi.
20 je broj iznenađenja, brzih i neočekivanih događaja i uvek donosi naknade za uložene napore.
21 je simbol zrelosti, simbol savršenosti (3×7). To je broj osoba fokusiranih na objekt, označava slobodnu jedinku razapetu između duha i materije, između dobra i zla, to je broj stvorenja. U lični život pojedinca ovaj broj unosi inspiraciju i zaštitu, a u svim naporima donosi uspeh i sretan ishod.
22 je broj velikih arkana u tarotu, on predstavlja oslikavanje bića u svoj raznolikosti tokom života. Ovaj broj je simbol svih prirodnih oblika i sveg stvorenog života. Na ličnom nivou ovaj broj može ukazivati na nestabilan život, loš put, neuravnoteženost, na potrebu za okretanjem nove stranice i za konstruktivnim životom.
36 je broj kosmičke uzajamnosti, broj neba i broj tajnih udruženja.
40 označava slutnje, pripreme, iskušenja i kazne. To je simbol završetka jednog ciklusa.
100 je simbol psihičkog rasta.
1000 ima rajsko značenje, a simbolizuje savršenstvo života i sreće, besmrtnost.
10 000 je simbol punoće, plodnosti, izobilja i obnove.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Broj životne staze

Fri Mar 8 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Da li vas je već neko pitao pitanje “Koji je tvoj životni put?” Vaš životni put je vaš glavni broj u numerologiji: pokazuje kakve prilike će vam se naći na putu, koji su vaši talenti i područja uspeha. Izračunava se sabiranjem brojeva […]

You May Like