Šta raste u bašti tvoga uma?


Bašta tvoga umaVećina  ljudi svoj osnovni indentitet ocrtava iz svog razmišljanja.  

Tvoj um je kreirana stvar. Nije napravljen kao stolica. Više je mentalan nego fizički.  Ali tvoj um je energija i red. Tvoj um je skladište za tvoje misli. Misao je veoma interesantan fenomen. Kad sam bio sa Maharashi Mahesh Yogi‐jem ranih 70‐ih, proveo sam 5 meseci meditirajući u pospanom Spanskom gradu La Antilla. Meditirao sam 10‐12 sati dnevno svakog dana. Posle prvih nekoliko nedelja moje misli su postale veoma tihe i počeo sam da shvatam kako je moj mozak fuinkcionisao. Tokom tog vremena shvatio sam poreklo misli. Svaka nova kreirana misao bila je tačka jake energije na pragu moje čiste svesti. Posmatrao sam kako se širila i shvatao njeno značnje. U svakoj misli postojala je vibracija koja je predstavljala emociju, logičku misao i svaku od 5 čula. Svaka misao je galaksija u univerzumu uma.
Kad se rodimo, počinjemo smanjivati svoju vezu sa majčinom svešću koja je bila povezana pupčanom vrpcom i počinjemo rasti i širiti svest kao mehurić koji se diže s dna ribnjaka. Ego je rođen u ovom trenutku, kada se misli dele od pupčene vrpce. Kao što se šire i misli i energija se raspršila na veću površinu. Misao je postala slabija, što dalje je putovala, dalje od izvora. U ovom trenutku misao je osetljiva na izobličenja i mogla bi postati krivotvorena. Konačno, misao bi mogla pući poput mehurića na površini svesti. Maharishi mi je rekao kasnije, um je svestan misli na kraju svog putovanja. To je u trenutak kada smo delovali na naše misli svesno. Bio je to trenutak doživljaja  rođenja i smrti kroz proširenu svest koja je proizašla iz moje meditacije.

 

 

Vaš  um je kontejner za vaše misli.   Svaka misao je galaksija u svemiru uma.

Svaka misao ima dominantne emocije i senzorne vibracije. Kako je misao proširena, vibracije će komunicirati. Misao će nastaviti svoju tendenciju delujući kao dominantna na unutrašnje vibracije. Video sam vrste matrica misli koje će prolaziti na putu do svesti. Ako su unutarašnje misli postale iskrivljene, ove matrice mogu prerasporediti inherentne vibracije i promeniti tendenciju iskrivljenih misli. Maharichi mi je rekao da intelekt filtrira misli, pomaže, uskladi ih tako da će one postati podrška za naše zdravlje i blagostanje. Može se  puno saznati iz ovoga iskustva, ali za naše potrebe želim da se skoncentrišemo na jednu tačku. Misao se dobija od čiste svesti, postaje slabija i to je verovatno čini da postane štetna. Ono što mi zovemo negativne misli nemojte početi misliti na taj način. One postaju deformisane od strane unutarnjih pritisaka zabluda i straha. Jednom se rođena misao doživljava, razdvaja od anksioznosti.
Bhagavad Gita objašnjava to na ovaj način: “Strah je rođen od dualnosti. Više misao nije priključena na neograničenu jedinstvenu svest, misao shvata da je sama i pokušava kompenzovati svoje gubitke. To je kada distorzije mogu inficirati inače savršeno funkcioniranje misli. Loše misli dobijamo od loših akcija. Mi samo moramo gledati okolo i prihvatiti da u svakodnevnom životu retko naše misli su pune ljubavi, produktivne i skladne.   

 

Buduće misli dobijamo od čiste svesti,  slaljenje misli dovodi  do verojatnoće da postanu štetne.  

Ako mislite da sam preterao sa animacijom života kroz svest, ili davanje previše objašnjenja, ne zaboravite da je to zbirka misli koje su dovele do mesta na kojem ste i danas. Većina ljudi stvara svoj osnovni identitet od svojih misli. Ti kažeš: “Ja sam uspešan u svom poslu, da mislite na besplatno školovanje… Ja sam ljut”. Ali, ono što je potrebno da imate uspeha, verovanja i osećanja? Svaki korak na vašem putu vaše misli su oblikovale i usmeravale vaš napredak, ili nedostatak istog.  Na dalje misao mora praviti svoj put do naše svesti, ali ima šanse da postane disharmonična. Ako bismo mogli proširiti našu svest na takav način kao da se obratite misli bliže njenom mestu nastajanja onda bismo smanjili verovatnoću nesklada. To nije nova poruka. Mudraci su nam rekli da se na ovoj ovoj ivici dešavaju eonske promene. Problem nije šta učiniti, već kako. Zato smo se našli u priličnoj neprilici. Ali, to je više nego razum. Razumevanje se odvija u umu. Čista svest je iznad uma. Znači razum je deo svesti.

To nas ostavlja sa iskustvom čiste svesti. I to je nepokoljebljiv prolaz ka dobrom. Za iskustvo nam je potreban um. I ovde se nalazi jedan od najistaknutijih i skoro univerzalno pogrešnh značenja čiste svesti. Čista svest ne može da se doživi. Znali smo za naše neiskustvo. Želim samo da spomenem to ovde. Nijedan ishod u objašnjavanju neće nam dati iskustvo čiste svesti. Danas, međutim, ja ću vam pokazati kako da zaustavite vaše razmišljanje i otkrijete sami odakle misli dolaze.

Čista svest ne može da se doživi. Ona  je sa nama ali nam nedostaje iskustvo.

Frank  J. Kinslow


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Sunce sekstil Saturn *tranzit

Fri Nov 20 , 2020
Zgrabite vaš natalni horoskop (BESPLATNU NATALNU KARTU dobijate slanjem vaših podataka putem e-maila na spicum@spicum.com) Ukoliko ima ličnih tačaka ili planeta na 27° Ovna, Raka, Vage, ŠKOSPIONA, JARCA, a posebno ukoliko su LAV, ŠKORPION vaš Sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzita će se odnositi na Vas lično. Sekstil Sunca […]