Sunce u aspektima


sunce u aspektimaSunce u povoljnim aspektima daje energične, preduzimljive, dostojanstvene i autoritativne osobe. Sunce u nepovoljnim aspektima stvara lenje, trome, apatične i despote.

 

Sunce i Mesec
Povoljni aspekti utiču na povećanje težnje za mirom i razmišljanjem i pojačavaju omiljenost kod suprotnog pola.Veoma im je dobra uticaj na zdravlje, ljubav i prijateljstvo. Pošto Sunce i Mesec predstavljaju velike suprotnosti, ovakvi povoljni aspekti predstavljaju izmirenje dva različita karaktera. Sunce predstavlja aktivnost čoveka i pozitivan agresivni princip, dok je Mesec oličenje povučenosti, negativnosti i samoodbrane, Mesec prestavlja i prošlost i davno stečene navike. Pozitivan položaj ove dve planete stvara jako dobru bazu za pravilno ravijanje karaktera. Od povoljnih aspekata jače deluje trigon, dok svi dobro deluju na zdravu seksualnost i ostvarenje ambicija. Osobe sa ovakvim aspektom Sunca očekuje harmoničan život, sa mnogo prijatelja. Bolje je imati ga u znacima istih grupa.
Nepovoljni aspekti su, zbog vrlo brzog kretanja Meseca, kratkotrajni i manje izraženi. Mogu se čak i pozitivno odraziti na intelekt, iako je ćud ovakvih osoba agresivna i vrlo promenljiva. Često dolazi do povlačenja u sebe, zbog loših iskustava, a zbog svoje, ne mnogo privlačne, prirode. Može doći do duševnih konflikata koji često nisu vidljivi okolini, a neretko i do osećanja neprijatnosti pred osobama suprotnog pola. 
Opozicija može prouzrokovati nemiran san ili nesanicu. U mladosti može biti jače izražen loš uticaj na vid i na odnose sa okolinom. Ukoliko su drugi aspekti dobri, ova opozicija može da jača karakter, ali, inače, ona stvara samoljublje i problematičan izbor ciljeva.
Konjukcija je u ovom slučaju negativna, pa sve rečeno o nepovoljnim apektima može da se primeni i na nju. Prava i potpuna konjukcija je retka (pomračenje Meseca), a deluje uvek katastrofalno. Ovaj aspekt po pojedinca ponekad može biti opasan po život, a češće obeležava velike istorijske prevrate i krajeve epoha. Neretko, ovakav položaj Sunca i Meseca može da prouzrokuje teško i nesrećno detinjstvo.

 

Sunce i Merkur
Izmedju Sunca i Merkura moguća je samo konjukcija, zbog vrlo malog hoda Merkura, koji se nikad ne udaljava od Sunca za više od 30 stepeni. Ukoliko je bliži od 3 stepena, može sagoreti ili izgubiti uticaj, usled veće snage Sunca. Često se tvrdi da konjukcija ove dve planete štetno utiče na intelektualnost, medjutim, više je autora koji tvrde da povoljno deluje na trgovački i literarni smisao. Čista konjukcija daje crtu lukavosti i sposobnosti pretvaranja, pa, ukoliko se stvore povoljni uslovi, utiče na formiranje velikih glumačkih talenata, kao što su Rudolf Valentino, Sara Bernar i Merlin Monro. Merkur Suncu okreće uvek istu stranu tako da se tvrdi da postoji razlika izmedju gornje i donje konjukcije, medjutim to nije sa sigrunošću ispitano i potvrdjeno. U svakom slučaju, bolje je imati Merkur dva do tri stepena dalje od Sunca, jer je tako njegov dobar uticaj više izražen.

 

Sunce i Venera
Slično kao i u prethodnom slučaju, Venera se od Sunca udalji na maksimalno 48 stepeni, tako da ćemo za ovu priliku uvesti polusekstil i polukvadrat. Njihovi su uticaji slabiji i pri njihovom očitavanju se mora voditi računa da odstupanje nije veće od 3 do 4 stepana. Izuzetak je konjukcija, koja, kao jači aspekt, može imati i malo veća odstupanja.
Konjukcija je dakle, u ovom slučaju, najjači aspekt. Uticaj Venere nije jak na spoljašnje manifestacije ponašanja. Ona je najneobjektivnija planeta, jer deluje na osećajnost, a poznata je činjenica da za hipersenzualne osobe važi neujednačenost manifestacija i reagovanja. U konjukciji sa Suncem, Venera čini čoveka nežnim i taj se uticaj ne manifestuje dobro na seks, ali zato daje jedan prefinjen umetnički duh, lep izgled i često lep ten. Ovaj aspekt nije baš najpovoljniji za brak i ukoliko je Venera loše postavljena sa Saturnom, stvara nezrelu osobu i često emotivnog prevaranta. Ukoliko osoba sa ovim aspektom nije umetnik, Venera svojom hirovitošću ne pomože materijalnom uspehu. Konjukcija povoljno deluje na emotivne doživljaje, sreću, zabave, luksuz i umetnički uspeh. Bez njenog uticaja život bi bio puno suvoparniji, tako da, i pored onog lošeg, što može doneti, ovaj aspek ipak život čini lepšim.
Polusekstil, iako slab, ovaj aspekt, utiče na veselost, društvenost, zabavnost i optimizam.
Polukvadrat. štetnije utiče na žene čineći ih emotivno i seksualno nadraženijima i nestalnima, ali sa naglim izmenama ovakvog stanja, što kod drugih izaziva nepovorenje. Dobro utiče na osećaj za boje i na muzikalnost.

 

Sunce i Mars
Povoljni aspekti su izuzetno jaki i nedvosmisleni zbog izraženog karaktera obe planete. Daju vrlo jaku erotsku i druševnu energiju, kao i smelost za upuštanje u avanture. Ovakva strastvena i hrabra priroda je i neumoran i oduševljen radnik. Ukoliko je ascendent u vazdušnom znaku ili u znaku Device, njegove aktivnosti i neumornost su usmereni na intelektualni rad, ukoliko se nalazi u vodenom znaku, ima vrlo jasne i čiste ideje i sposobnosti da ih sprovede u delo. U Škorpiji daje pronicljivost, sposobnost da se udje u tudju psihu i često, sklonost okultnom. U svakom slučaju pozitivan aspekt donosi uspeh od dobro planiranih akcija i preduzimljivosti. Za ovu oduševljenu prirodu se može reći da nema nekih izuzetno loših osobina, ali kao mane se javljaju jače lupanje srce i znojenje.
Nepovoljni aspekti deluju češće fizički, za razliku od aspekata sa Venerom. Čine prirodu razdražljivom, nestrpljivom, naglom u odlukama, nepromišljenom i energičnom, ali bez discipline. Osobe sa ovakvim aspektima su uglavno dosta svadljive i tvrdoglave, što ih ponekad može dovesti u životnu opasnost. Povremene velikodušnosti i naklonosti maskiraju ih u izgled oholosti i razmetljivosti što je po njih vrlo štetno. Često pate od groznica, upala i visokog pritiska. Morali bi da budu elastičniji, da svoje aktivnosti bolje organizuju i da vode računa da ne precene svoje mogućnosti, što je česta pojava kod ovih aspekata. Ovaj aspekt se često nalazi kod kriminalaca, naručito kvadrat. Velike impulsivnosti i diktatura emocija, a ne razuma, vodi ih do prestupa. Kod muškaraca ovaj aspekt može dati tiransku prirodu u porodici, pa on nema dosta strpljenja za decu i slabije.
Konjukcija je u ovom slučaju pozitivna, tako da važi isto što i za sekstil i trigon, iako ove osobe povremeno mogu biti izložene opasnosti, zbog loše procene svojih mogućnosti. Konjukcija je uglavnom jako dobra ukoliko nije loše aspektovana nekom drugom jakom planetom.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Aspekti Sunca u uporednom horoskopu

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email SO 0 SO je slično što i upoređenje istog muškog i ženskog znaka, samo što je ovo jače. Može se desiti da je jednome SO pri kraju znaka, drugome na početku slijedećeg znaka. Konjukcija naravno postoji, jer je manje od orbisa, 15 st. […]