Sunčevi dekanati


Sunce predstavlja jednu od najbitnijih tačaka i njegovo razumevanje unutar zodijačkog kruga nam otkriva glavnu energiju i glavni tok naše sudbine. Sunce nikada ne predstavlja naše biće koje sada žari, ono je zapravo slika energije koju smo nasledili, vatra koja gori u nama i koja nas vodi određenim putem, a samim tim, u toj meri opisuje našu sudbinu.

Energija koju mi sada stvaramo je predstavljena Ascedentom, ali, ono što smo nekada imali i što je naša vatra koju smo nasledili je energija koja nam dolazi iz Sunca. Sunce je tačka u koju se svi u određenom trenutku pretvaramo, isto kao kada se na kraju jednog dana, dok ulazimo u san, jedna misao razliva i iz te misli nastane krug, čitavo polje misli. To polje se širi i stvara jedan oblik, koji nam daje jednu priču (sudbinu), koju vidimo kao san kad uđemo kroz tu jednu misao. Isto tako, naša poslednja misao u prošlom životu, uzrokovala je sve ono što sada ovde vidimo, Sunce je naše JA iz prethodnog života. Sunce, kao i svaka zvezda, nikada nije ono što smo sada, uvek je to slika prošlosti jer, bilo koju zvezdu kad pogledamo na nebu – ona je zapravo davno bila tamo i to je slika nečega što je bilo. Sunce koje nam je najbliže je možda slika najbliže prošlosti – slika najbliže inkarnacije, no, svakako je slika JA koje smo nekada bili, a koje nas sada nagoni da idemo jednom sudbinom koja je naša unutrašnja putanja. U horoskopu Sunce ne opisuje samo prirodu ličnosti, prirodu ega, oca od kojeg smo nastali, već sve ono što predstavlja krug u kojem živimo krug naše sudbine.

Ako pogledamo osnovni horoskop, krug koji se sastoji iz priče o životu i koji počinje u 1 i završava se sa 8, taj kraj života je zapravo ona tačka Sunca. Tačka Sunca je mesto u kojem je prošli život došao do kraja, mesto gde se sve pretvorilo u singularitet i gde se susrećemo sa jednom, jedinom mišlju, sa konačnom istinom, konačnom realnošću odakle nastaje sve ostalo. To je priča jednog života od 1 do 8 i ako sve brojeve od 1 do 8 saberemo, dobićemo broj 36, zbog toga broj 36 zovemo brojem života jednog čoveka. Broj 36 u sebi sadrži putanju od Ovna do Škorpiona, od početka do kraja života. Sam po sebi je broj čoveka jer 3 i 6 odgovaraju 3. i 6. znaku – Blizancima i Devici, a to su ljudski znaci kojima vlada Merkur.

Ako čitav krug podelimo sa brojem 36 kojm je izražena naša sudbina, od početka do kraja života, dobićemo broj 10. On nam opisuje delove kruga koji nose u sebi jednu zaokruženu celinu – sudbinu, jer, isto kao što 36 priča o sudbini tako i svaki 36 deo kruga (dekanat) priča o jednoj sudbini.

Tema ovog predavanja je razumevanje Sunca kroz 36 dekanata gde je svaki dekanat jedna slika, jedna priča. Svaki zodijački znak je podeljen na 3 dela po 10 stepeni koji predstavlja jednu sudbinu. Mi smo deo jednog dekanata i naša životna priča se vezuje za sećanje tog dekanata. Broj 10 je vezan za 10. kuću, za 10. znak, to je Saturnovski broj i svakako je vezan za nešto što je ograničenje, neminovnost u vremenu jednog života. Ako želimo da vidimo šta je ono što nam sudbina daruje i što nije izraženo toliko kroz naše psihološke osobine, već one osobine koje nam sudbina daje, mi gledamo kroz dekanat gde nam se nalazi Sunce. Dekanat našeg Sunca opisuju bazičnu sudbinu, osnovnu energiju našeg života i ka čemu idemo.

Raspored vladarstva dekanata je po Haldejskom nizu planeta i kreće se od sporijih planeta ka bržim.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Astronomija *Sunce

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Sunce je središnja zvezda našeg planetarnog sistema – Sunčevog sistema. Osim Zemlje, Meseca i drugih planeta (sa pripadajućim satelitima), oko Sunca kruže i asteroidi, komete, meteori, transneptunski objekti u Kuiperovom pojasu i čestice prašine. Sunce je prečnika    1 392 000 km, mase 1,9891 x […]