Šungit *isceliteljska moć Caričinog vrela


sungitLekovita svojstva šungita poznata su više od 3 veka. Prvi puta se službeno pominje njegova čudotvorna snaga početkom 17 veka.
U dokumentima vezanim sa imenom Marfe Ivanovne, bojarke (dvorske dame) carice Ksenije Romanove. Ona je bila je u progonstvu u Tolvujskom pogostu u Zaonežju, bila ja na granici smrti, imala je padavicu ali nakon iznenadnog pomilovanja koje je objavio za nju Boris Godunov seljaci su joj pokazali čudotvorni izvor vode “nastale na crnom kamenu”. Ovom vodom su se oni lečili os starih vremena. “Živa voda” pomogla je bojarki da se izleči i rodi zdravog sina, (sedam sinova koja je ona je rodila pre progonstva su umrli još kao bebe), a novorođenio sin, Mihajlo Federović Romanov, postao je osnivač dinastije careva koji sa vladali Rusijom više od 300 godina. U spomen bojarki Kseniji čudotvorni izvor nazvali su ”vrelo carevne” , ali uskoro su na njega su zaboravili. I dalje su njegovu vodu koristili samo lokalni stanovnici- seljaci.

Čudotvornih efekata “žive vode” su se setili mnogo kasnije, nakon 100 g , kada je.1714.g car Petar 1 pokrenuo u tom kraju proizvodnju bakra. Legenda kaže da je jedan teško bolesni radnik pronašao je izvor na mestu odakle su vozili rudu, i izlečio se za 3 dana. Kada je za to saznao, car Petar je naredio da se istraži izvor. Voda iz ovog izvora proticala je kroz nalazište šungita. Provedena istraživanja su pokazala da voda “ ima veliku snagu” protiv malokrvnosti, skorbuta, bolesti jetre, vodene bolesti i mnogih drugih različitih bolesti. Čarobnom vodom se lečilo svo lokalno stanovništvo od najrazličitih bolesti.
I sam Petar I ispitao je na sebi delovanje ove vode, i nakon toga naredio da se pored izvora sagradi dvorac i organizuje lečilište koje je dobilo naziv ”Marsijalne vode”.
Ove vode isceljuju različita teška oboljenja kao što su skorbut, hipohondrija, žuč, bubrežni i žučni kamenci, slabost želuca, povraćanje, dijareja, a čisti iz bubrega i žuči kamenac i pesak, od vodene bolesti, pojačanih mesečnih krvarenja žena, od epilepsije, čisti parazite i od drugih bolesti.
Smatra se da je ime ovo lečilište dobilo prema bogu Marsu, jer u njemu su se lečili ranjenici i bolesni vojnici vojske Petra I. Kad je saznao za jedinstvena antiseptička svojstva koje poseduje ovaj kristal koji daje vodi veliku moć, Petar je naredio da svaki vojnik mora nositi komad šungita u svom rancu (ovaj naziv se pojavio kasnije, a u ono vreme on se zvao aspidni kamen).Vojnici su dobijali zdravu vodu bez bakterija kada su u posudu sa vodom stavljali komad šungita.
U mnogim istorijskim dokumentima više puta se spominje da je car naredio vojnicima da piju samo onu vodu koja je bila dezinfikovana šungitom. U ovim dokumentima se navodi da je za vrijeme Poltavske bitke voda u jezerima “procvetala” zbog vrućeg leta, i bila je opasna za zdravlje ljudi. Dokumentalno je potvrđeno da je u to vreme u švedskoj vojsci bilo jako mnogo crevnih oboljenja. Smatra se da je rusku vojsku spasio aspidni kamen koji su koristili vojnici i sam car Petar.

 

kristali-1

 

sungit 1

Dejstvo šungita na čovekov organizam je naprosto fascinantno – on leči, štiti, podmlađuje, ublažava bolove i neutrališe štetno dejstvo snažno geopatološki opterećenih mesta. Lekari su opazili da se pacijenti nakon dve ili tri nedelje boravka u blizini “Ratničkih voda” osećaju mnogo bolje, te da je došlo do normalizacije stanja krvih sudova, nervnog sistema, probavnog trakta i srčanog krvotoka. Ujedno se ublažavaju i simptomi šizofrenije i drugih psihičkih oboljenja. Tajnu lekovitih svojstava šungita nisu, međutim, mogli da otkriju ni lekari, ni fizičari. Jedino im je pošlo za rukom da utvrde da tokom dejstva šungita na organizam u ćelijama dolazi do pokretanja regenerativnih procesa. Biogenetičari, pak, tvrde da je potrebno da se samo 5-10 dana oko vrata nosi privezak sa komadićem šungita pa da se ponovo u normalu dovede biološko polje čoveka, koje je prethodno bilo poremećeno usled stresa ili negativnih emocija. Mada gotovo da i ne postoje kontraindikacije kada je reč o upotrebi vode obogaćene šungitom, te da se njeno korišćenje preporučuje u cilju preveniranja mnogih oboljenja, ipak bi osobe sa velikim brojem zdravstvenih tegoba trebalo da konsultuju nekog od lekara koji je upoznat sa načinom delovanja ovog minerala.

 

Korišćenje šungitne vode kao vode za piće ili za kuvanje korisno je prilikom lečenja oboljenja organa za varenje, lokomotornog aparata, nervnog sistema, urogenitalnog trakta i krvotoka. U terapeutske svrhe se preporučuje svakodnevni unos najmanje tri čaše šungitne vode.

Kao što je već rečeno, šungitna voda deluje na organizam isceliteljski i podmlađujuće. Koža na licu postaje čistija, bore, nadražaji, svrab i ekcemi nestaju, a koža postaje elastičnija i mekanija. Ujedno jača i koža glave, perut nestaje, a kosa dobija zdrav sjaj. Šungitna voda uz to leči i oboljenja bubrega i jetre, kamen u žuči, gorušicu. Deluje i kod vegetativne distonije, oboljenja želuca i creva, lokomotornog aparata, urogenitalnog trakta i krvotoka, a uz to eliminiše i alergijska stanja i poboljšava opštu vitalnost organizma.

Višenamenska upotreba šungitne vode
Zdrav čovek treba dnevno da unosi u organizam jednu čašu šungitne vode,da bi telo održao u dobrom stanju.

U proleće i jesen, u period od dva meseca, preventivno protiv prehlade i akutne infekcije disajnih organa, potrebno je piti dve i više čase šungitne vode dnevno
– rane i posekotine,vise puta dnevno ispirati povredjena mesta šungitnom vodom
– opekotine, primeniti šungitne obloge na povredjena mesta
– opekotine od sunca, pokvasiti majcu u šungitnu vodu i navući na golo telo
– angine, laringitisa, stomatitisa paronditisa, ispirati usnu duplju i grlo toplom šungitnom vodom
– hipertonije i arteriosklerose prelivati se šungitnom vodom svako jutro ili se istrljati nakvašenim peškirom u šungitnoj vodi
– obolenja organa za varenje (stomačnih obolenja) – pijte šungitnu vodu umesto obične vode, pripremajte jelo i perite sudje šungitnom vodom
– akne i problemi sa kožom lica – umivajte se šungitnom vodom dva i više puta dnevno i pustite da se lice osuši na vazduhu
– jako zapalenje lica – svakodnevno (7 dana) postavljajte šungitne obloge
– perut i opadanja kose – lomljiva kosa i kosa bez sjaja kao alopezije (ispadanje kose) – ispirajte kosu šungitnom vodom i ovlažite je više puta dnevno

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Bodži kuglice

Mon Dec 7 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Bodži kamenovi su legendarno kamenje iz Severne Amerike. Za njih se verovalo da dolaze iz srca planete. Više-manje, to su bili kamenovi koji se nisu regenerisali. Ono koje je okruglo i sferno sa glatkom površinom, identifikovano je kao žensko kamenje, a ono […]

You May Like