Swadhisthana *Centar radosti


2 chakraRadijalna Plazma Kali aktivira drugu ─Źakru Swadhisthanu.

Druga ─Źakra je povezana sa podsvesnim i sa emocijama. Tako─Ĺe je energetsko sredi┼íte polnosti i ┼żivotne radosti.

Ovde dominira element Vode i simboli─Źno je predstavljen sne┼żnobelim mese─Źevim srpom, koji je okrenut┬ávrhovima prema gore. To je ─Źakra nesvesnog. U svadistana ─Źakri su uskladi┼ítene bezobli─Źne karme. To su┬ápodru─Źja kretanja karmi u moru nesvesnog, koje su daleko dinami─Źnije od normalne svesti. Iako su ta┬ápodru─Źja za nas nesvesna, ona nisu neaktivna ili uspavana. Ovde se sve impresije (samskare) i karme nalaze u┬ápotencijalnom, semenom obliku.

Svadhisthana zna─Źi slatko─ça i ukazuje na tjelesne i putene radosti. U─Źestali nazivi su druga ─Źakra, sakralna ─Źakra, sredi┼íte spolnosti, a sme┼ítena je u podru─Źju sakruma, iznad polnih organa. Deluje na polne ┼żlijezde ÔÇô testisi, jajnici. Od finkcije ovih ┼żlezda zavisi proizvodnja polnih ─çelija i hormona, a kroz njihovu regulaciju druga ─Źakra modifikuje raspolo┼żenja i emocije. Narand┼żaste je boje, aktivira impulse koji pove─çavaju kreativnost i volju za ┼żivotom.
Element ove ─Źakre je Voda, a planeta Venera.

Glavne teme: polnost, razmno┼żavanje, kreativnost, samopouzdanje.

Pozitivni duhovni aspekti: svest o vlastitoj telesnosti, vitalnost, kreativnost, isceljuju─ça energija, mo─ç oplo─Ĺivanja, strast, ┼żivotna radost, ┼żenska energija.

Negativni duhovni aspekti: zavisnost od seksualnih u┼żitaka, impulsivne reakcije i agresivnost, delovanje pod pritiskom, destruktivnost, ose─çaj krivice, strah od gubitka, ljubomora.

Duhovni pokazatelji poreme─çaja: gubitak snage, stvarala─Źke krize, seksualna bezvoljnost, depresivna stanja, sklonost ovisnostima.

U telu uti─Źe na: polne ┼żlezde i polne organe, organe donjeg dela tela, sakrum, karlicu i matericu, bubrege, mehur, krvotok, telesne te─Źnosti.

Telesni pokazatelji poreme─çaja: menstrualni poreme─çaji, bolesti prostate, impotencija, frigidnost, problemi sa bubrezima, infekcije mokra─çnih puteva, krvne i limfne bolesti.

Kristali kojima mo┼żemo oja─Źati drugu ─Źakru: karneol, sun─Źev kamen, goldston, aventurin breskva, naran─Źasti kalcit, gorski kristal.


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 04.06.2015.

Thu Jun 4 , 2015
Na Aktivnoj karti dana mo┼żete pratiti iz ─Źasa u ─Źas kretanje planeta i svetala. ─îETVRTAK┬á04. JUNI┬á─çe biti spokojan dan a┬áobele┼żi─çe ga samo 1 lunarni aspekt. Mesec se kre─çe od 28┬░ Strelca do 12┬░ Jarca. ┬á ┬á Aktivni deo dana proti─Źe bez aspekata. Tek tokom ve─Źernjih sati Mesec kreira blago benefi─Źni […]