T Kvadrat


t-kvadratT KVADRAT je konfiguracija koja je sposobna da dovede u ravnotežu dve suprotne planete, ali treća postaje prepuštena sama sebi. Ona postaje žiža konfiguracije i obično odražava to da čovek sam sebe pokreće. Dok se opozicija bavi odnosima, kvadrat uvek teži akciji. Kuća i znak žižne planete ima veliki značaj. 
T kvadrat čine dve planete u opoziciji koje su u kvadratu sa trećom planetom.
To je istaknuta konfiguracija u većini horoskopa poznatih osoba koje su imale nadprosečan uticaj na čovečanstvo. Znak i kuća apeks planete pokazuju gde se napetost najviše oseća. Suprotan znak i kuća (često nazvan praznom nogom T-kvadrata) ima centralnu ulogu u usmeravanju osobe kako najbolje da reši dilemu koju pokazuje T-kvadrat. T-kvadrat više energizuje i motiviše nego Veliki krst. To je zbog dodatne napetosti i nesigurnosti koju stvara prazna noga što ukazujr na otvorenost konfiguracije i stoga se ne može lako samostalno zadovoljiti. T-kvadrat je nestabilan i lako se uznemiri.
Apeks planeta koji je u kvadratima sa opozicijom može pojačati ta pitanja i često pokazuje prirodu frustracija, blokada, urođenih nesigurnosti i defanzivnih reakcija unutar natusa. Ni jedan poriv povezan sa T-kvadaratom ne može ostati latentnim, pasivnim. Konstruktivnom primenom sva prekomerna energija koju pobuđuje snažan T-kvadrat često postaje jako provokativna, gurajući osobu napred uz dobro definisan osećaj za cilj i smer, prisiljavajući da na putu prevaziđe svaku prepreku.
Apeks planeta može ponekad pokazati opšti ton horoskopa. On pokazuje kako T-kvadrat rešava svoju dilemu. Kad je apeks planet Uran, Neptun ili Pluton može se raditi o posebnoj karmičkoj misiji. Osobe sa tom konfiguracijom izražavaju porive koji osporavaju postojeće strukture društva, ponekad i previše reformativno za establishment. Osoba koja ima neku od navedenih planeta kao apeks planetu može napravaiti značajan doprinos svetu promovišući progres, ostajući lično udaljena, otuđena od javnih aktivnosti.

KARDINALNI T-KVADRAT 
je dinamičan, brz i odmah stupa u akciju. Čovek koji ima ovakvu konfiguraciju ne brine mnogo za apstraktne stvari i često hita da stupi u akciju čak i ukoliko je situacija krajnje opasna. Sklon je da se meša u tudje poslove. Ako se pozitivno koristi ovakva konfiguracija ukazuje na čoveka koji je veoma pouzdan i snažan u svim vanrednim okolnostima. Aktivira se nekom od planeta iz dnevnog kretanja formirajući Veliki krst.
Ova osoba treba da nauči puno lekcija bitnih za rast u područjima života koja se odnose na korišćenje lične energije, samostvarajuću aktivnost i bliske ciljeve. Ovaj T-kvadrat daje puno vitalnosti, poriva i asertivnosti. Ovo je najekstrovertniji T-kvadrat. Potrebno je da razvija samodisiplinu, unutrašnji tajming, strpljivost i opšti osećaj organizacije ukoliko želi da uspe u sopstvenim poduhvatima. Loš planer.  

 

FIKSNI T-KVADRAT 
deluje sporo, ali odlučno. Ovaj čovek uvek dobro ispita sve probleme pre no što stupi u akciju. Ukoliko ne obezbedi neometani protok energiji čovek može delovati pomalo strogo u svojim pristupima i može biti dogmata. Aktivira se nekom od planeta iz dnevnog kretanja formirajući Veliki krst. 
Osoba sa ovom konfiguracijom će se suočiti sa lekcijama u područjima koja testiraju fiksnu želju, emocije i vezanosti. Naglašena je potreba da se zadrži sve što se poseduje. Karmički fokus je prihvatanje i poštovanje tuđih vrednosti i imovine. Moguća je duboka opsesivnost. Velike energetske rezerve i emotivna snaga pomažu da se izdrže sve prepreke i odlaganja bez odustajanja ili gubljenja smera delovanja. Natus izgrađuje nešto dugotrajno, čvrsto, sigurno. Unutrašnji pritisci konsoliduju volju. Jako orijentisan na cilj. 

PROMENLJIVI T-KVADRAT 
obično ukazuje na to da čovek treba da bude orijentisan na ideje i ljude. Da se slaže sa drugim ljudima, kako bi lakše rešavao svoje probleme. Osnovna prepreka tome je neodlučnost ili kolebljivost. Aktivira se nekom od planeta iz dnevnog kretanja formirajući Veliki krst. 
Stimulirajuća, mentalno izazovna konfiguracija najbolje se ispoljava u promišljanju, obrazovanju, komunikacijskim veštinama i putovanju. Stres može preopteretiti nervni sistem (zbog preterane stimulacije). Ovo je Veliki učenik. Ispoljava višak motivacije kroz intelektualne napore za koje je potrebno intenzivno proučavanje. Oseća potrebu da prosvetli društvo kroz raznovrsne načine podučavanja. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Kvadrat

Thu May 23 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email >Ako pogledamo kvadrat, biće nam jasno da je on primarno sačinjen od dve opozicije ili polu-opozicije – jedan kvadrat jeste poluopozicija. On u sebi sadrži opoziciju od opozicije, što će reći da mi kvadrat u životu nasleđujemo tako što je jedna opozicija […]