Tajna je otkrivena


tajna je otkrivenaŽeleo bih da vas pitam jedno prosto pitanje. Razumevanje odgovora bi moglo da promeni vaš život zauvek. Razmislite o tome pažljivo. Onda nastavite da čitate.
Evo ga pitanje: Šta vam je najbitnije u vašem životu?  Koji ste odgovor smislili? Zdravlje? Porodica? Razum? Posao? Sladoled? Moj odgovor na ovo pitanje je jednostavan. Svesnost. Bez svesnosti nemate nista. Ne možete voleti vašu suprugu ili decu, raditi ili piti kafu u kafiću. Za sve namere ili svrhe, bez svesti vi ne postojite.  Svest nije vas um. Ako je vas um sijalica, onda je svest elektricitet koji je pali. Tup odraz svesti u vasem umu dovodi do konfuzije, nerazumevanja i velike patnje. Um koji sija svešću je smiren i koncentrisan. Pozitivno utiče na okolinu. Ako na svest gledate kao vašu “unutrašnju svetlost” bićete bliži razumevanju njenog vitalnog značaja.

Kvalitet vašeg života definiše kvalitet vaše svesti. 
Bitno je da vaša svest bude budna. Zamislite da sedite pored prozora u sobi u kojoj je potpuni mrak. Zora je, sunce tek izlazi, svetlost tek počinje da ulazi u sobu, na podu vidite neki oblik koji vam nije jasan. Fascinantno. Malo po malo, soba postaje sve svetlija i svetlija. Oblik koji gledate vam postae sve jasniji i jasniji. Odjednom na vaše zaprepašćenje shvatate da je taj oblik ustvari zmija spemna da vas napadne. Skamenjeni ste, uplašeni da ako se pomerite da će vas zmija napasti. U vašem umu se stvaraju rane misli, kao “Da li je zmija otrovna? Ako se pomerim, da li će me napasti? Ako me ujede, kako ću naći pomoć?” Sedite i ne pomerate se, dok svetlost sve više prodire u sobu. Shvatate, da iz nekog vama nepoznatog razloga zmija nije još napala. Počinjete da se malo opuštate i bistrije razmišljate. Vaš um počinje da razvija mogućnosti izlaženja iz ove situacije, dok vaše telo i dalje stoji nepomično. Sunce je izaslo i prvi zraci sunca ulaze u sobu ispunjavajući je zlatnom svetlošću. Vi u trenutku shvatate da je ta zmija ustvari samo kanap.  Osetili ste strah. Vaš um se zamrznuo, a onda razbistrio. Sve vreme, vaše telo je pumpalo hormone stresa u vašu krv spremajući vas za bitku. U tih nekoliko sekundi ste možda ostarili par meseci. Zašto? Odgovor je jednostavan, jer ste videli pretnju gde ona zapravo ne postoji.

Mrak u sobi možemo da uporedimo sa oštećenom svešću. Čiji je uzrok manjak kretanja, droga, alkohol dijeta ili bes, pohlepa, sve loše navike koje pomažu pogoršavanju naših sposobnosti da vidimo svet bez pretnji.  Naši životi su puni raznih pretnji. Imamo finansijske zmije, poslovne zmije, porodične zmije. Čak i kad se vozimo na neko prijatno mesto, bioskop ili plažu, saobraćaj može da nam pokvari raspoloženje, podigne pritisak, čak nam se čini da ćemo da eksplodiramo. Naša generacija se može nazvati “borba ili let”, odnosno generacija koja traži zmije na svakom ćošku.  Kako da promenimo te navike? Kako da uživamo u potpunosti, gledajući na te zmije kao na bezopasni kanap što one zapravo i jesu. Zašto? Jar postajemo svesniji. Svest je kao svetlost. Osvetljava emocije i um. Zatupljeni um i blatnjave emocije su ništa drugo nego loša svest. Naša opažanja su ispunjena našom svešću. Imajte na umu da čista svest nikad ne može biti pomućena zbog jednog konopca.  Većinu vremena naš um je uključen na „auto pilota“. Konstantan razgovor u sebi je jako dobar primer odlutalog uma. Hiperaktivni um, koji je danas jako česta pojava i smatra se normalnom, neprestano troši našu energiju i stalno nas uvaljuje u probleme. Drugi simptomi su zabrinutost o budućnosti, razmišljanje o prošlosti, frustracije, bes, dosada, anksioznost i stahovi. Ovo su sve samo konopci koji liče na zmije. Zatupljena svest čini naš svet strašnim mestom.  Svest je stalno prisutna, samo što mi na to ne obraćamo pažnju. Znam da to zvuči čudno, ali tako je. Konstantno smo okupirani stvarima, ljudima i mislima koje čine našu svakodnevnicu. Svesni smo tih stvari, ali da li smo svesni svesti? Ne često. Većina nas ne bi primetila svest čak ni kad bi nam prišla i rukovala se sa nama. To će se sve promeniti.

Ako ste zbunjeni u ovom trenutku, ne brinite. Ne morate razumeti svest da bi sve u vašem životu funkcionisalo. Naravno, bilo bi jako lepo imati neku predstavu o svesti, kako bi ste mogli drugima da objasnite kako mogu da se osećaju jako dobro za kratko vreme. Kao što ćete i vi uskoro doživeti. Izvodićete čuda i uživati, a čista svest će biti uobičajena pojava za vas kao što je i disanje. Ok, da li ste spremni za malo čitanja i učenja? Dobro.

Frank  J. Kinslow


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Životna priča - Odri Hepbern

Sun Jun 30 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Iako je često patila, filmska diva i zvanično najlepša žena 20. veka, Odri Hepbern, nikada nije dozvolila da njenu pozitivnu energiju zasene tuge koje su joj doneli rastanak od oca, dva pobačaja i dva propala braka Istraživanje televizijskog kanala QVC, koje su […]