Tajne prošlih života


Jedna od interesantnijih astroloških disciplina je svakako i karmička astrologija. Suština ovakvog proučavanja ne leži u pokušaju da se ustanovi šta je osoba bila u prethodnom životu, već da se utvrdi kakva su njena sećanja, a koja često izazivanju iracionalne strahove, i što je još važnije, koja je karmička lekcija, koju je novorođeni izabrao da savlada. 
Karma doslovno znači: delanje, cilj, podvig. Po hinduističkom shvatanju, smatra se da ljudska dela stvaraju silu koja pokreće kružni tok rađanja, te tako svaki čovek podleže posledicama – karmi, svojih sopstvenih dela. Oni koji se bave karmičkom astrologijom, tumače na više načina natalne karte.
Poznati su metodi utvrđivanja prethodnog života na osnovu položaja retrogadnih planeta ili mesečevih čvorova unutar karte, i tumačenja aspekata koje oni prave. Potpuniji odgovor o karmičkim zaduženjima daje i izračunavanje solarnih eklipsi pre neposrednog rođenja osobe.
Jedno od dostupnijih tumačenja se odnosi na utvrđivanje položaja Meseca u natalnoj karti. Budući da Mesec govori, pored ostalog, i o onome gde smo najranjiviji, kao i o iracionalnom koje nas pokreće, čini se opravdanim da ga tumačimo kao ključ za rešenje lekcija koje smo se obavezali da savladamo. On nas upućuje na kvalitete koje treba da iskoristimo i objašnjava strahove kojih se nismo oslobodili, a sežu iz prethodnih inkarnacija. Položaj meseca u kući natalnog horoskopa govori o tome koju smo oblast života izabrali, da preko nje dajemo i učimo.
Treba podsetiti da smo rođenjem izabrali i načine na koje nameravamo da delamo i da svako od nas ima svoju svrhu postojanja na Zemlji. Čak i to što smo rođeni pod sazvežđem konkretnog sunčevog zraka, govori o potrebama drugih ljudi, pre svega poreodice. Prihvatimo li koncept karme, jednostavno je zaključiti da, ukoliko se roditeljima rodi dete čiji je sunčev znak, na primer, Blizanac, njihovoj vezi nedostaje komunikativnosti.

OVAN, MESEC U OVNU

tajne prošlih života OvanOvaj položaj ukazuje na to da ste za vreme prethodnih inkarnacija bili previše zavisni od mišljenja drugih. Iz nekog razloga ste verovali da su drugi inteligentniji i sposobniji od vas, te je otuda prisutan osećaj inferiornosti koji po neki od Vas još uvek mogu osećati. Sad ste izabrali da budete istrajni i da imate dovoljno hrabrosti da branite sopstvena uverenja.

Mesec u Ovnu
Moguće je da se još uvek sećate kako niste bili dovoljno voljeni, tako da osećate strah od tuđih reakcija i bitno vam je mišljenje drugih, pre svega o vama samima. Sa promenom ovakvih stavova, a uz pomoć lunarnog znaka Ovna koji nagoveštava borbenost i istrajnost, dolazi do napretka.
Takođe ste izabrali da naučite da budete nezavisni. Do sad niste umeli da radite odvojeno od drugih, niti ste podnosili usamljenost. U ovoj inkarnaciji, da biste bili srećni u bilo kom socijalnom kontaktu, neophodno je da prethodno naučite kako da budete sami. Neophodno je da ostvarite nekakav vid nezavisnosti, bilo da se on ogleda u radu ili izdvojenom životu.
Ukoliko još uvek niste pronašli vlastiti identitet, ustanovićete da vam je teško da stupite u odnos. Ako do toga dođe, može vam se desiti da postanete previše oslonjeni na ljude oko vas, što je svakako teži put za savladavanje lekcije koju ste izabrali.
Iz ranijih inkarnacija se sećate da ste tuđa mišljenja vrednovali više nego svoje. Ono što sad morate da savladate jeste – kako biti istrajan. Verovatno ste osetili da vam je ponekada teško da stvari privedete kraju. S tim u vezi trebalo bi da naučite sledeće: ne smete se plašiti pokušaja. Budući da smo sa određenim željama došli na svet, Viši princip nas postavlja u onakve situacije u kojima učimo da savladamo svoje karmičke lekcije.
Ljutnja Ovna je ljutnja novog početka. U svakom početku postoji element nepoznatog. Morate verovati u sebe i biti istrajni u onome što započnete. Verovatno vam se ne jednom dogodilo da ostvarite prijateljstvo za koje se ispostavilo da je neiskreno, ili da se zaposlite u preduzeću koje je pred bankrotstvom. To su situacije koje vas mogu prilično izbaciti iz ravnoteže, ali je bitno da shvatite da je ispravno da činite upravo ono što biste želeli.
Svojevremeno ste izbegavali svaku konfrotaciju. Sad znate da nije ispravno odustajati samo zato što neko želi isto što i vi. Možda još uvek osećate veliki strah od gubitka, što vas sprečava da stupite u akciju.
Na dobrom ste putu ukoliko ustanovite šta biste želeli, a za to je potrebno da imate dovoljno samopouzdanja da krenete u akciju bez straha od borbe i tuđih reakcija. Kad budete razvili ovakve stavove, biće malo toga što nećete moći da učinite.
U prethodnim životima bili ste emotivno neodlučni i zavisni od drugih, tako da je sada za vas veoma važno da u emotivnom životu preuzmete inicijativu, da insistirate na svojim potrebama i željama, kako biste pronašli svoj izgubljeni identitet. Nemojte, pak, otići u drugu krajnost, preteranu samostalnost, koja može preći u egoizam. Upornost i vera u sebe je ono što je vama najpotrebnije.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Strahovi i fobije

Mon Apr 15 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email OVANAko bi neko prevazišao Ovna u sportu ili, ne daj Bože, nekom bitnom takmičenju bilo koje vrste to bi zaista bio smak sveta! Urlanje bi se čulo nadaleko, ukućani to ponajbolje znaju i sklanjaju se s puta. Ne shvataju i potrebu partnera da […]

You May Like

All right reserved Spicum ASTRO Community © 2000 Theme: Default Mag by ThemeInWP