Tarot *Carica III


Tarot Carica IIIOva karta je atribut slova Dalet, ┼íto zna─Źi “vrata” i odnosi se na planetu┬áVeneru. Ova karta je, povr┼íno posmatrano, dopuna Caru; no, njene atribucije┬ásu daleko svestranije.
Na Drvetu ┼Żivota, Dalet je putanja koja vodi od Hokmaha ( Chokmah ) do┬áBinaha, spajaju─çi Oca i Majku. Dalet je jedna od triju putanja koje su┬ápotpuno povrh Bezdana. Pored toga, tu je i alhemijski simbol Venere, jedini┬áplanetarni simbol u kojem je sadr┼żano svih deset Sefirota na Drvetu ┼Żivota.
Doktrina koja se podrazumeva je ta da je fundamentalna formula Univerzuma Ljubav (krug dodiruje Sefirote 1, 2, 4, 6, 5, 3; Krst obrazuju brojevi 6, 9, 10, i 7, 8).

Nemogu─çe je sa┼żeti zna─Źenja simbola ┼Żene, upravo iz samog razloga ┼íto se┬áona neprestano javlja u beskrajno raznorodnim obli─Źjima. “Mnogim┬áprestoljima darivana, mnogostranim duhom obdarena, neiscrpno prepredena┬ák─çi Zevsova.”

Na ovoj karti prikazana je u najop┼ítijem vidu manifestovanja. U njoj su┬áspojena najuzvi┼íenija spiritualna i najni┼ża materijalna svojstva. To je razlog┬á┼íto je opremljena da predstavlja jedan od triju alhemijskih oblika energije,┬áSo. So je neaktivni princip Prirode; So je materija kojoj Sumpor mora┬áudahnuti energiju da bi se odr┼żao uskovitlani ekvilibrijum Univerzuma.┬áRuke i torzo njenog lika shodno tome nagove┼ítavaju oblik alhemijskog┬ásimbola Soli. Ona predstavlja ┼żenu sa carskom krunom i ode┼żdom koja sedi
na prestolu ─Źiji stubovi nagove┼ítavaju plavi─Źaste izvijene plamene jezike┬ákoji simbolizuju njeno poreklo, ra─Ĺanje iz vode, ┼żenskog te─Źnog elementa.
U desnoj ruci dr┼żi Izidin lotos; lotos predstavlja ┼żensku, ili pasivnu, snagu.┬áNjegovo korenje je u zemlji pod vodom, ili u samoj vodi, ali on otvara┬álatice prema Suncu, ─Źiji lik je trbuh pehara. On je, dakle, ┼żivi oblik┬áSvetog Grala, posve─çen Sun─Źevom krvlju. Na plamenim stubovima njenog┬áprestola sede dve njene najsvetije ptice, vrabac i golubica. Su┼ítinu i┬ázna─Źenje ove simbolike moramo potra┼żiti u poeziji Katula i Marcijala. Na┬ánjenom pla┼ítu su p─Źele; pored toga i domine, okru┼żene neprekidnim┬áspiralnim linijama; smisao je svuda sli─Źan.
Oko nje, poput pojasa, je Zodijak.┬áIspod prestola je pod zastrt tapiserijama, koje su izvezene ljiljanovim┬ácvetovima ( fleurs-de-lys ) i ribama; izgledaju kao da obo┼żavaju Tajanstvenu┬áRu┼żu, koja je nagove┼ítena u osnovi prestola. Smisao ovih simbola ve─ç je┬árastuma─Źen. Na ovoj karti su svi simboli srodni, zbog jednostavnosti i┬á─Źistote slike. Ovde nema protivure─Źja. One suprotnosti koje naizgled postoje┬ásu tu samo kao suprotnosti nu┼żne za odr┼żavanje ravnote┼że. A to je prikazano┬ámesecima koji se obr─çu.
Heraldika Kraljice je dvojaka: na jednoj strani, Pelikan koji po tradiciji hrani┬ásvoje mlade krvlju iz sopstvenog srca; na drugoj, Beli Orao Alhemi─Źara.┬á┼áto se ti─Źe Pelikana, njegova potpuna simbolika dostupna je jedino┬áInicijantima Petog stepena O.T.O. Uop┼íteno govore─çi, smisao se mo┼że┬ánagovestiti poistove─çenjem Pelikana sa Velikom Majkom i njenom decom,┬ása K─çeri u formuli Tetragramatona. Upravo zato ┼íto k─çi jeste k─çi svoje┬ámajke, ona mo┼że da se vine do sopstvenog prestola. Drugim re─Źima,
postoji kontinuitet ┼żivota, krvno nasle─Ĺe, koje sve prirodne oblike┬áme─Ĺusobno povezuje. Izme─Ĺu svetlosti i tame nema prekida. Natura non facit┬ásaltum. Kada bi se ova razmi┼íljanja u potpunosti mogla pojmiti, bilo bi┬ámogu─çe pomiriti Kvantnu teoriju sa elektro-magnetnim jedna─Źinama.┬áBeli Orao na ovom Adutu odgovara Crvenom Orlu na karti Supruga, Cara.
Ovde je neophodno po─Źeti raditi unatrag. Jer, u ovim najvi┼íim kartama se┬ánalaze simboli savr┼íenstva; kako prvobitno, po─Źetno savr┼íenstvo Prirode,┬átako i kona─Źno, krajnje savr┼íenstvo Umetnosti; ne samo Izide, nego i Neftide┬á( Nephthys ). Shodno tome, pojedinosti dela ti─Źu se i pripadaju narednim kartama, naro─Źito Atu VI i Atu XIV.
Na pole─Ĺini karte je Luk ili Vrata, ┼íto je tuma─Źenje slova Dalet. Da┬árezimiramo, u sa┼żetom zna─Źenju, ova karta bi se mogla nazvati Vratima Raja.┬áAli, zbog lepote simbola, zbog njegovog predstavljanja u mno┼ítvu oblika,┬ástudent zaslepljen bilo kojom datom manifestacijom mo┼że da bude odveden┬ána stranputicu. Ni kod jedne druge karte nije neophodno u tolikoj meri┬ázanemariti delove i usredsrediti se isklju─Źivo na celinu.

 

Knjiga Tota


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNE┼ŻEVI─ć svakodnevni rad sa klijentima kroz astrolo┼íke i numerolo┼íke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predava─Ź sa vi┼íegodi┼ínjim iskustvom. Svoju edukaciju je zapo─Źela 1998. u okviru astrolo┼íke ┼íkole ÔÇťAstroLabÔÇŁ Aleksandra Im┼íiragi─ça. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andriji─ç) zapo─Źinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada ve─ç desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdava─Źkim ku─çama Novosti, Mo─ç Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mese─Źnih prognoza), uklju─Źuju─çi i samostalan autorski projekat Novogodi┼ínji astrolo┼íki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veli─Źanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrolo┼íkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijaju─çi iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posve─çena je isklju─Źivo individualnim astrolo┼íkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodi┼ínju ┼ákolu astrologije i Numerologije, tromese─Źne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrolo┼íki i numerolo┼íki alati u modernom Menad┼żmentu. Pro┼íiruju─çi svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Isto─Źne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tuma─Źenja snova kreira izuzetno bogat spektar ve┼ítina i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holisti─Źki pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (le─Źenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andriji─ç. Od 2015. edukuje pristup AKA┼áA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokiraju─çih karmi─Źkih matrica. Jasmina Kne┼żevi─ç je sertifikovani prakti─Źar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III prakti─Źar, prakti─Źar Reiki Hronike Aka┼ía, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mayanski Kin za 16.09.2013.

Sun Sep 15 , 2013
Lunarna luna ┼ákorpiona *Dan KALI 25 Kin 216, ┼Żuti Galakti─Źki Ratnik DNEVNA AFIRMACIJA KIN 216 Harmonizujem u cilju ispitivanja Modeliraju─çi smelost Stavljam pe─Źat na u─Źinak inteligencije Galakti─Źkim tonom integriteta Vodi me mo─ç univerzalne vatre HARMONIJA 54: Galakti─Źki u─Źinak izraziti inteligenciju AUTORITETA   Ton 8 Uaxak Galakti─Źki Modelira Pitanje dana: ┼Żivim […]