Tarot *IX Pustinjak


Tarot 9 HermitIX PUSTINJAK
Ova karta se pripisuje slovu Jod ( Yod ), što znači “Šaka”. Zato je šaka, koja je oruđe ili instrument par excellence , u središtu slike. Slovo Jod je temelj svih ostalih slova hebrejskog alfabeta, koja su samo njegove raznovrsne kombinacije.  Slovo Yod je prvo slovo imena Tetragramaton i to simbolizuje Oca, koji je Mudrost; on je najviši vid Merkura, i Logos, Stvoritelj svih svetova. U skladu s tim, njegov predstavnik u fizičkom životu je spermatozon; zato se ova karta naziva Pustinjak.
Lik samog Pustinjaka podseća na oblik slova Jod, a boja njegovog plašta je boja Binaha, u kome leži kao plod njene bremenitosti. U ruci drži Svetiljku čije je središte Sunce, prikazano tako da nalikuje Pečatu velikog Kralja Ognja (Jod je tajni Oganj). Izgleda kao da je obuzet dubokim razmišljanjem – u izvesnom smislu, obožavanjem – Orfičkog jajeta (zelenkaste boje) zato što se ono graniči sa Univerzumom, dok je zmija koja ga opasuje raznobojna, da bi istakla Merkurovu iriziranost (sposobnost prelivanja u svim duginim bojama). Jer, on je ne samo kreativan, nego je i fluidna suština Luči, koja je život Univerzuma.
Najviši simbolizam ove karte je, dakle, Plodnost u najuzvišenijem smislu i to se odražava u atribuciji karte znaka Device ( Virgo ), koji je još jedan aspekt istog svojstva. Devica je zemaljski znak i posebno upućuje na kukuruz, tako da pozadinu karte čini žitno polje.
Devica predstavlja najniži, najprijemčiviji, najženstveniji vid zemlje i obrazuje koru nad Hadom. Pa ipak, ne samo da Devicom vlada Merkur, nego je on u tom znaku u egzaltaciji. Uporedite to sa Desetkom Diskova i opštom doktrinom da je vrhunac Spuštanja u Materiju signal za reintegraciju koju daje Duh. To je formula Princeze, način izvršenja Velikog
Dela.
Ova karta priziva u sećanje Legendu o Persefoni i u tome se krije učenje. U Merkuru se nalazi skrivena svetlost koja sve delove Univerzuma podjednako prožima; jedan od njegovih naziva je i Psihopomp, vodič duše kroz podzemlje. Ovi simboli se očituju u njegovom Zmijskom Štapu, koji doslovno izrasta iz Bezdana i predstavlja spermatozon u vidu otrova koji otkriva fetus. Prati ga Kerber, troglavi Pas iz Pakla, koga je pripitomio. U ovom Adutu je prikazana celokupna tajna Života u najskrivenijem njegovom delovanju. Jod = Falus = Spermatozon = Šaka = Logos = Devica. Pred očima nam je ne samo Jednakost, već savršena Istovetnost Krajnosti, Manifestacije, i Metoda.

 

IX PUSTINJAK – Prorok Večnog, Mag Glasa Moći

Opis karte
Slovo kome je ova karta pripisana je slovo yod, temelj svih drugih slova hebrejskog alfabeta. To je simbolizam Tvorca života a njegov predstavnik je Spermatozoon. Zato je karta nazvana Pustinjak. U istom redu ideja Pustinjak drži lampu čiji je centar Sunce. Jaje okruženo namotajima zmije simboliše Univerzum, dok zmija označava fluidnu suštinu svetlosti koja je život Univerzuma. Na ovoj karti su tragovi legende o Persefoni. Zmijski štap koji se ovde vidi kako izrasta iz Bezdana je štap Merkura, vodiča duša kroz niže regije.
Slovo yod znači ‘šaka’ i šaka je središte slike.

Tumačenje
Uspravno postavljena: Karta naglašava potrebu da se osoba izdvoji iz situacije, čak da se fizički ukloni od nje tako da može da proceni svoje okolnosti. Kao proširenje ovoga, ona takodje ukazuje na potrebu za periodom tihe unutrašnje refleksije da bi pitač bio u stanju da proceni svoje istinske potrebe i ciljeve, slobodan od svakodnevnih pritisaka. Tragajući duboko unutar sebe na ovaj način osoba će pronaći rešenja za dugoročne pravce u životu.

Glavna značenja: Unutrašnje prosvetljenje, praktične zamisli, introspekcija.

Obrnuto postavljena: Označava preteranu izolaciju, neuspeh izazvan neaktivnošću ili preveliku dozu pažljivosti koja izaziva suvišno i uzaludno kašnjenje. Takodje može da znači nemarnost, nekorektan i nefer savet, brzopletost i neskromnost. Osoba je nezrela ili je prerano sazrela i sklona da dejstvuje nerazumno.

Glavna značenja: Izolacija, povlačenje i odustajanje od tekućih zbivanja.

Glavna značenja: Negativne pravne odluke, nepravda.Velike Arkane

Hebrejsko slovo Yod

Prevod Ruka (šaka)

Br. vrednost 10

Atribucija Znak Devica

Toth Tarot, Priručnik za divinaciju
Knjiga Tota


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mesečni horoskop za April *Ribe

Tue Apr 1 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Kada ste podstaknuti dobrim idejama umete da delujete vrlo ambiciozno na svoju okolinu, ali u određenim situacijama i nesigurno. Stalo Vam je da ostvarite korisne ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo […]