Tarot *Prvosveštenica II


Tarot Prvosveštenica IIOva karta se odnosi na slovo Gimel, što znači Kamila.
Karta se odnosi na Lunu ( Mesec ). Luna (budući da je opšti simbol ženskog, simbol drugog reda koji odgovara Suncu na način na koji Joni odgovara Lingamu) je univerzalna i kreće se od najvišeg do najnižeg. To je simbol koji će često iskrsavati u ovim hijeroglifima. No, u ranijim Adutima, ticao se Prirode povrh Bezdana. Prvosveštenica je prva karta koja povezuje Vrhovnu Trijadu sa Heksadom; i njena putanja, kao što je prikazano na dijagramu Drveta Života, obrazuje neposrednu vezu između Oca u najvišem vidu i Sina u najsavršenijem vidu manifestovanja. Ova karta je savršeno uravnotežena na središnjem stubu. Zbog toga se tu nalazi najčistija i najuzvišenija koncepcija Lune. (Na drugom tasu vage je Atu XVII na koji vas upućujemo.)
Ova karta predstavlja najproduhovljeniji vid Izide ( Isis ), Večne Device, Artemidu drevnih Grka. Jedina joj je odeća blještavi veo svetlosti. Za visoki stepen inicijacije važno je ne smatrati Svetlost savršenom manifestacijom Večnog Duha, nego pre velom koja taj Duh skriva. Njena je uspešnost u vršenju dužnosti tim veća zbog neuporedivo zaslepljujućeg sjaja. ( 1 ) Ona je, dakle, svetlost i telo svetlosti. Ona je istina iza vela svetlosti. Ona je duša svetlosti. Na kolenima joj je Artemidin luk, koji je i muzički instrument, jer ona je lovac, i lovi opčinjavanjem.
A sada, posmatrajmo tu ideju kao da se nalazi iza Vela Svetlosti, trećeg Vela prvobitnog Ništavila. Ta svetlost je menstruum manifestovanja, božica Nuit, mogućnost Obličja. To prvo i najproduhovljenije manifestovanje ženskog prisvaja muški korelativ, obrazujući u sebi bilo koju geometrijsku tačku iz koje je u stanju da zamisli mogućnost. Ta devičanska božica postaje tako potencijalna božica plodnosti. Ona je ideja iza svih obličja. Onog trenutka kada se uticaj trijade spusti ispod Bezdana nastaje dovršavanje konkretne ideje.

U dnu karte su, kako i priliči, prikazani razni oblici u zametku, ovojnice, kristali, seme, mahune, čaure, sve sami simboli začetka života. U sredini je Kamila, ona koju smo već ranije pominjali. Ova karta je ona jedna spona između arhetipskih i formativnih svetova. Tako sve što se odnosi na ovu putanju, shvaćeno je kao proisteklo naniže iz Krune; ali za aspiranta, to jest, za adepta koji se već nalazi u Tifaretu ( Tiphareth ), za onog koji je dosegao Znanje i Razgovor sa Svetim Anđelom Čuvarem, ovo je putanja koja vodi naviše; i ova karta, koja se u jednom sistemu naziva Sveštenica Srebrne Zvezde, simbolizuje misao (ili pre jasan sjaj) toga Anđela. Ona je, ukratko, simbol najviše Inicijacije. No uslov Inicijacije je da njene ključeve oni koji ih poseduju moraju predati u ruke svakom istinskom aspirantu. Stoga je ova karta, što je krajnje neobično, glif delovanja A.

Važno je misliti na to da je ova karta u potpunosti ženska, potpuno devičanska, jer ona predstavlja uticaj i sredstvo manifestovanja (ili odozdo, dostignuća) sama po sebi. Ona predstavlja mogućnost u drugoj fazi bez makar i nagoveštaja početaka savršenstva.
Naročitu pažnju treba obratiti na to da tri uzastopna slova, Gimel, Dalet, He, (Atu II, III, XVII) prikazuju Simbol Ženskog (Jin) u trima obličjima koja
čine Trojnu Božicu. Ovo Trojstvo neposredno prate tri odgovarajuća komplementarna Oca, Vau, Cadi, Jod (Atu V, IV, IX). Aduti 0 i I su hermafroditi. Preostalih četrnaest Aduta predstavljaju Prapočetne Kvintesencije Bića u spajanju, funkciji ili manifestovanju.

Tradicija najboljih škola hinduskog misticizma poseduje preciznu paralelu. Posljednja prepreka pred potpunim Prosvetljenjem je upravo ova Vizija Bezobličnog Blještavila.

Knjiga Tota


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Nedeljni horoskop 17.03.-24.03.

Mon Mar 17 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email OVAN Pred vama je vrlo naporna radna nedelja. Vreme je da se ponovo vratite poslovnim zadacima koje ste dugo odlagali, te počnite od zadataka koje možete obaviti u kratkom vremenskom periodu i bez asistencije kolega. Početkom nedelje mogući su konflikti koji mogu […]