Tarot *VII Kočija


tarot 7 kocijaAtu VII se odnosi na zodijački znak Cancer, znak Raka, u koji Sunce ulazi u vreme Letnjeg Suncostaja. (1) Rak je glavni znak elementa Vode (2) i predstavlja prvi žestok nalet tog elementa. Rak predstavlja i putanju koja vodi od velike Majke Binah do Geburaha, te je stoga on Vrhovni uticaj koji se spušta kroz Vodenu Koprenu na čovekovu energiju (koja je krv), čime je nadahnjuje. Na taj način se podudara sa Hijerofantom koji, sa druge strane Drveta Života, snosi oganj Hokmaha (vidi dijagram Drveta Života).
Na dizajn karte kojom se trenutno bavimo u velikoj meri je uticao Adut čiji prikaz je pružio Elifas Levi. Nebeski svod Kočije je noćno nebesko plavetnilo Binaha. Stubovi predstavljaju četiri stuba Univerzuma, vladavinu Tetragramatona. Skerletni točkovi predstavljaju prvobitnu energiju Geburaha koji uzrokuje obrtno kretanje.
U Kočije su upregnute četiri sfinge, sastavljene od četiri Kerubima, Bika, Lava, Orla i Čoveka. Ti elementi su u svakoj sfingi zamenjeni, tako da celina predstavlja šesnaest podelemenata.
Vozač Kočija je u skladu sa znakom odeven u oklop boje ćilibara. Doima se pre kao da sedi na prestolu u Kočijama nego da ih vozi, pošto je čitav sistem napredovanja savršeno uravnotežen. Jedina njegova funkcija je da nosi Sveti Gral.
Na njegovom oklopu se nalazi deset Zvezda Azije ( Assiah ), nasleđe nebeske rose od njegove majke. Kao perjanicu, na vrhu šlema nosi Raka, u skladu sa znakom. Vizir šlema je spušten, jer niko ne može da mu vidi lice i to preživi. Iz istog razloga su pokriveni i ostali delovi tela.

Rak je mesečeva kuća; otuda proizlaze izvesne analogije između ove karte i karte Prvosveštenice. Ali, Jupiter je u Raku egzaltiran, i ovde nam na um pada karta nazvana Sreća (Atu X) koja se pridodaje Jupiteru. Centralno i najvažnije obeležje ove karte je njeno središte – Sveti Gral. Od čistog je ametista, boje Jupiterove, ali njegov oblik nagoveštava pun mesec i Veliko More Binaha.
U sredini je krv koja zrači, što podrazumeva duhovni život: svetlost u tmini. Pored toga, ovi zraci se obrću, ističući jupiterovski element simbola.

NAPOMENE
(1) Obratite pažnju na to da Het ( Cheth ) = Het=8 + Yod=10 + Tau=400 – ima vrednost 418. To je jedan od najznačajnijih ključnih brojeva Liber AL. To je broj reči Eona, ABRAHADABRA, broj Velikog Dela (vidi The Equinox of the Gods, str. 138. i Hram kralja Solomona – The Temple of Solomon the King ). Samo o toj reči mogao bi se, a i trebalo bi, napisati čitav tom.
(2) Otuda Dan Svetog Ivana Krstitelja i raznovrsni ceremonijali vezani za vodu.

 

VII KOČIJA – Dete Vodenih Snaga, Gospodar Pobedonosne Svetlosti

Opis karte
Četiri Sfinge na ovoj karti koje vuku kočiju su Bik, Lav, Orao i Čovek, što sve predstavlja šesnaest pod-elemenata. Uloga Kočijaša je da nosi Sveti Gral u čijem centru je blistava krv, simbolišući prisustvo Svetlosti u Tami.

Tumačenje
Uspravno postavljena: Kočija ukazuje na period intenzivnog teškog rada i naporne borbe protiv prepreka i problema. Ipak, karta ukazuje na pozitivan ishod. On će biti rezultat karakternih crta koje Kočija označava. Korišćenjem ovih u traganju za ciljem prevazići će se sve prepreke. Konačan ishod je pobeda moralno jake i poštene osobe.

Glavna značenja: Trijumf, pobeda, nada, shvatanje, silina u odbrani tradicionalnih ideja, poslušnost, vernost.

Obrnuto postavljena: Karta znači gubitak, štetu, lom i nedostatak. Ono što je trebalo da bude ostvareno izgubljeno je u poslednjem trenutku. Planovi su iznenada propali. Osoba je poražena, odbačena, pati od problema da nije u stanju da shvati stvarnost i nije povezana sa realnim svetom.
Glavna značenja: Bezobzirnost, žeđ za razaranjem.

Velike Arkane 27
Hebrejsko slovo Cheth

Prevod Ograda

Br. vrednost 8

Atribucija Znak Raka

 

Toth Tarot, Priručnik za divinaciju
Knjiga Tota


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Tarot *VIII Uravnoteženje

Sun Mar 30 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U starom špilu ova se karta zvala Pravda. Ta reč nema nikakvo drugo značenje izuzev čisto ljudskog, dakle, relativnog; prema tome, ne treba je smatrati jednom od činjenica Prirode. Priroda nije pravedna, sudeći po bilo kojoj teološkoj ili etičkoj ideji; ali Priroda je precizna. Ova […]