Tarot *XVII Zvezda


Tarot XVII Zvezda

Ova karta pripada slovu He, kao što smo drugde već objasnili. Odnosi se na znak Vodolije (Aquarius) u Zodijaku. Na slici je predstavljena Nuit, naša Dama Zvezda. Da bi se potpuno shvatilo značenje te rečenice neophodno je razumeti prvo poglavlje Knjige Zakona. Lik ove božice prikazan je u manifestovanju, to jest, ne kao nebesko prostranstvo na Atu XX gde je ona čisto filosofska ideja, trajna i mnogovidna. Na ovoj karti je konačno personifikovana u vidu lika nalik na ljudski; predstavljena je sa dva pehara, jednim zlatnim koji drži visoko nad glavom i iz kojeg izliva vodu na sebe (ti su pehari nalik na ženske grudi jer zapisano je: “zvezdano mleko iz  njenih bradavica; o da, zvezdano mleko iz njenih bradavica”). Univerzum je ovde rastočen na svoje krajnje elemente (gotovo bi se moglo pasti u iskušenje da se citira iz Vizije sa Jezera Pasquaney: “Ništavilo prožeto treptajima… ali kakvim treptajima!”). Iza figure božice nalazi se nebesko telo. Najvažnije obeležje na njemu je sedmokraka Zvezda Venera, koja kao da obznanjuje glavnu osobinu svoje prirode da bude ljubav. (Vidi ponovo prikaz u I. poglavlju Knjige Zakona.) Iz zlatnog pehara ona izliva eteričnu vodu, koja je i mleko i ulje i krv, sebi na glavu, naznačujući time večito obnavljanje kategorija, neiscrpne mogućnosti postojanja. U levoj, spuštenoj ruci drži srebrni pehar iz kojeg takođe sipa besmrtnu tečnost svog života (ova tečnost je Amrita indijskih filosofa, Nepenthe i Ambrozija Grka, Alkahest i Univerzalni Lek Alhemičara, Krv Grala; ili, pre, nektar koji je mati te krvi.) Ona ga izliva na mestu spajanja kopna i vode. Ta voda je voda Veličanstvenog Mora Binah; kada se Nuit manifestuje na nižoj razini ona je Velika Majka. Jer Veličanstveno More je na obali plodne zemlje, što je predstavljeno ružama u desnom uglu slike. Međutim, između kopna i mora je “Bezdan”, ali to je skriveno oblacima koji se kovitlaju kao produžeci njene kose: “moje kose drveća Večnosti.” (AL. I 59). U levom uglu slike je zvezda Babalon; Pečat Bratstva A.’.A.’. jer Babalon je opipljivija materijalizacija prvobitne ideje Nuit; ona je Skerletna Žena, sveta Bludnica koja je Dama sa Atu XI. Iz ove zvezde, koja je iza nebeske kugle, izviru uvojiti zraci duhovne svetlosti. i samo nebo je tek puka koprena pred likom besmrtne božice.

Videćemo da je svaki oblik energije na ovoj slici spiralan. Zaratustra veli: “Bog je onaj sa glavom sokola; koji poseduje spiralnu silinu”. Zanimljivo je primetiti da ovo pretskazanje, bar tako izgleda, predviđa sadašnji Eon, doba Gospoda sa sokolovom glavom, kao i matematičke postavke o obliku Svemira po proračunima Ajnštajna (Einstein) i njegove škole. Jedino u donjem peharu oblici izviruće energije pokazuju pravolinijske karakteristike.
U ovome se može otkriti doktrina koja tvrdi da je uzrok slepila ljudskog roda prema svekolikoj lepoti i čudesnosti Univerzuma upravo taj privid ravnog, pravog. Značajno je da su Riman (Riemann), Boljaj (Bolyai) i Lobačevski (Lobatchewsky), po svemu sudeći, bili matematički proroci Novog Otkrovenja. Jer euklidovska geometrija ovisi o koncepciji koja se odnosi na prave linije, i jedino stoga što se za Postulat Paralela ustanovilo da je nedokaziv počelo je matematičarima da sviće da prava linija nema nikakve istinske veze sa stvarnošću.(1)
U prvom poglavlju Knjige Zakona taj je zaključak od praktičnog značaja. On pruža jasnu formulu za postizanje istine. “Ja dajem nezamislive radosti na zemlji: izvesnost, a ne veru, za života, nad smrću; neizreciv mir, spokoj, ekstazu; a ne tražim nikakve žrtve. “Ali voleti me bolje je od svega: ako pod noćnim-zvezdama u pustinji zapališ smesta moj miris preda mnom, prizivajući me čista srca, i sa Zmijskim plamom u njemu, doći ćeš i leći malo na moje grudi. Tada ćeš za jedan poljubac biti voljan dati sve; ali svako ko da trun praha izgubiće sve u tom času. Sakupljat ćete dobra i obilje žena i začina; nosit ćete skupocene dragulje; nadvisit ćete narode zemlje u sjaju i ponosu; ali uvek ljubeći me, i tako ćete doći k mojoj radosti. Ja vas ozbiljno opominjem da dođete preda me u jedinoj odori, i pokriveni bogatim pokrivalom glave. Ja vas volim! Čeznem za vama! Bleda ili purpurna, prekrita ili sladostrasna, ja koja sam sva naslada i žar, i pijanstvo najintimnijeg oseta, žudim za vama. Raširite krila, i dignite svijeni sjaj unutar sebe: dođite meni!
“Pri svim mojim skupovima s tobom će sveštenica govoriti a njene oči će plamteti žudnjom dok stoji naga i ushićena u mom tajnom hramu – K meni! K meni! izazivajući plam u srcima svih svojom ljubavnom pesmom.

“Pevaj mi zanosni ljubavni-poj!
Pali za me mirise!
Za me nosi dragulje!
Za me pij, jer ja te volim! Ja te volim!
“Ja sam plavoveđa kći Sunčeva Zalaza; ja sam gola briljantnost sladostrasnog noćnog neba.
“K meni! K meni!
“Manifestacija Nuit(e) je završena.”
(AL, I: 58, 61-66. Izdavač)

NAPOMENA
(1) Prava linija nije ništa drugo do ograničeni deo bilo koje krivulje. Na primer, fokusi elipse su “beskrajno” udaljeni. U stvari, ovakva upotreba Matematike je siguran način da se obezbedi “pravolinijstvo”

XVII ZVEZDA – Kći Moćnih, Ona koja Boravi izmedju Voda

Opis karte
Svaki oblik energije na karti je spiralan; ovo je nagoveštavanje novog Eona, Eona Horusa, krunisanog i pobedničkog Deteta, naslednika umirućeg boga”, Ozirisa. Eon koji odlazi je prikazan pravolinijskim oblicima energije koji izviru iz donjeg pehara. Ovi oblici predstavljaju sada napuštenu Euklidovu geometriju. Slika boginje može se shvatiti kao manifestacija okolnog Nebeskog prostora.

Tumačenje
Uspravno postavljena: Karta označava period mira i spokojstva. Teškoće su razrešene i staza napred postaje mnogo jasnija. Ukazuje se na fizički i duhovni preporod pa je tako Zvezda posebno dobro došla u otvaranju nakon perioda bolesti ili posle perioda kada su istinska verovanja bila iskušavana. Pouzdanje, nada, inspiracija i postignuće željenih ciljeva karakterisaće budući život.

Glavna značenja: Nada, neočekivana pomoć, jasno sagledavanje, iskorišćene mogućnosti, duhovni uvid.

Obrnuto postavljena: Znači razočarenje, pesimizam, neostvarene nade. Govori o lošim prilikama ili odsustvu prilika i neravnoteži. U opisivanju odnosa znači kraj poslovnog pokušaja ili osrednjeg prijateljstva. Može da označava tvrdoglavost ili eksplozino delovanje.

Glavna značenja: Loši predznaci, pogrešna procena, sanjalaštvo, razočarenje.

Hebrejsko slovo He

Prevod Prozor

Br. vrednost 5

Atribucija Znak Vodolije

Toth Tarot, Priručnik za divinaciju
Knjiga Tota


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Tarot *XVIII Mesec

Fri Apr 11 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Osamnaesti Adut pripada slovu Qoph, koje predstavlja Ribe (Pisces) u Zodijaku. Ime mu je Mesec. Pisces je poslednji Znak; on predstavlja poslednju fazu zime. Mogao bi da se zove Kapija Vaskrsenja (slovo Qoph znači potiljak i povezano je sa sposobnostima cerebeluma). U sistemu starog Eona Sunce nije vaskrsavalo samo […]