Tirkiz


tirkizIme za Tirkiz potiče iz Turske, gde su ga krstaši i otkrili, iako je bio u upotrebi hiljadama godina ranije. To je kamen koji se poistovećivao sa bogovima i boginjama u staroegipatskim, kineskim i američkim kulturama.

Ovo je bio jedan od najdragocenijih kamenova u drevnom Egiptu, i značenje njegovog imena je očarati. Hator, Boginja ljubavi, muzike, radosti i žena, nazvana je Damom Tirkiza, dajući time žensku notu ovom kamenu (u velikom broju drugih kultura ovo je bio muški kamen). U drevnom Egiptu Tirkiz je takođe bio povezivan sa Bogovima Sunca i samim Suncem, i kao i Lapis Lazuli povezivan je sa ponovnim rođenjem. Kaže se da je kosa Ra Boga Sunca napravljena od Tirkiza.Poznat kao muški kamen snage u Americi, jedino su ratnici mogli da ga nose. U nekim delovima upotrebljavan je jedino za ukrašavanje statua muških božanstava. Za njega se mislilo da je kamen neba.
Tirkiz je bio svet mnogim plemenima američkih Indijanaca, uključujući Pueblo Indijance. Zaista, u nekim naseljima u Čako kanjonu u Meksiku, pronađeno je oko 9000 privezaka i lančića u grobu jednog vojskovođe. Neki su bili izrezbareni u obliku životinja ili ptica.
Tirkiz je među Apačima bio moćan talisman i iscelitelj i zato je bio vrlo važan za one koji su se bavili lečenjem. Verovalo se da će Tirkiz nakon oluje da se nađe u vlažnoj zemlji na mestu gde se duga završava.
Asteci su pernatom zmijolikom božanstvu, Kecalkoatlu kao žrtvu nudili lobanju u koju su bili umetnuti stotine malih kristala Tirkiza.
Tirkiz detoksikuje sistem od zagađenja, oslobađa od migrena, upale grla, reumatizma, artritisa, upale pluća, astme i ostalih alergija. Odličan je za unutrašnje uho i probleme sa očima. Takođe olakšava grčeve i smanjuje kiselost u organizmu i dobar je kao pomoć u borbi protiv virusa.
Držite Tirkiz blizu stepeništa kako biste sprečili padove, naročito ukoliko imate decu ili stare ljude u kući. Sakrijte Tirkiz u dvorištu ili blizu ulaza kako biste oterali uljeze.
Tirkiz će privući prosperitet i uspeh. Stavite ga na radno mesto ili na mesto gde držite finansijske papire.
Tirkiz je dobar kamen za decu, koji ih štiti od napasnika. On takođe pomaže bojažljivom detetu da preduzme inicijativu i da bez treme odgovara na pitanja koja mu učitelj postavlja u školi.
Tirkiz stavite na povodac ili ogledalo kod ptica u kavezu kako biste sprečili krađu ili sprečili da životinja zaluta ili se izgubi.
Tirkiz, poznat po zaštiti od otrova, menja svoju boju ukoliko se u blizini nalazi otrov ili druge vrste opasnosti.
Zbog svoje snage i povezanosti sa vođstvom, često se naziva i kamenom boraca, naročito korisnog kod osobe koja ima vodeću i aktivnu ulogu u mirovnim pokretima kada je u pitanju zaštita životne okoline ili zaštita ljudskih prava.
Tirkiz ima dvojaku funkciju: puni energijom i balansira promene raspoloženja ili ekstremne emocije, čineći da onaj koji ga nosi bude manje osetljiv na negativne uticaje spolja. Jača i štiti Auru.

Primena
Alkoholizam; anoreksija; astma; Aura – čišćenje; Aura – stabilizacija; Aura – zaštita; bol; bradavice; bronhitis; bubrezi – čišćenje; bubrezi – kamen i pesak; bubrezi – upala; čišćenje ćelija, unutrašnjih organa i tkiva; čišćenje karme; debelo crevo – upala; disajni putevi, otežano disanje, gušenje, začepljenje nosa; endokrini sistem; frigidnost; giht; glatki energetski tokovi – poravnavanje čakri; glavobolja; grlo; impotencija; imunitet; infektivne bolesti, infekcije; inspiracija, dobijanje ideja; iskrenost; istina; jajnici – normalan rad; kandida; kašalj; komunikacija – poboljšanje; kreativnost; krv- krvotok; krvni sudovi – jačanje; lepota – gracioznost; ljubav – jačanje osećanja; mentalna jasnoća; mentalna snaga; mir, smirivanje, smirenost, duhovni mir; misaona analiza – analitičke sposobnosti; mišići – upala; mudrost – duhovna; oči – problemi (peckanje, problemi na mrežnjači); oči – zamor; oslobađanje viška vode; panika; pluća; pluća, embolija; povećanje prihoda, poslovni uspeh; prehlada; psihičke traume; regeneracija tkiva; regulacija povišene kiselosti u organizmu; rehabilitacija posle bolesti; reuma; samodestruktivnost, samoubilačke misli; sida; sigurnost; sposobnost davanja i primanja; sreća, postizanje osećanja sreće; strah – smanjenje; strah od budućnosti – smanjenje; strah za opstanak (preživljavanje) – smanjenje; uho – bol, šum; upala grla, krajnika, dušnika, angina, upala usne duplje; upale, uzemljenje; zaštita od negativnih misli i osećanja; zaštita od štetnih zračenja, radijacije rendgenskih zraka; zaštita od vradžbina, zlih sila, crne magije, uroka; zaštita – uopšteno; zauške; zubobolja; želudac – kiselina; žlezde – podsticanje rada

Održavanje kristala
Čisti se jednom mesečno u posudi sa kamenčićima Hematita, (ostaviti preko noći). Puni se pored Gorskog kristala par sati. Ne bi ga trebalo iz lagati suncu.

Astrološki znaci
Bik; Ribe; Škorpija; Strelac; Vodolija;

Čakre na koje se kristal stavlja
grlena

Dostupni proizvodi
set narukvica + ogrlica od lomljenih kristala tirkiza
ogrlica od lomljenih kristala tirkiza (dužina 45 cm ili 90 cm)
narukvica od okruglih kristala tirkiza (prečnika 6 ili 8 mm)
ogrlica od okruglih kristala tirkiza
narukvica – lomljeno pleteni kristal tirkiza


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Set kristala Jarac

Sat Mar 9 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Vladajuća planeta Saturn U setu kristala nalaze se ~ Crni turmalin: Uklanja strah i negativne misli, povećava razumevanje ~ Onix crni: Utemeljuje božansku energiju, uklanja prepreke ~ Čadjavac: Čisti negativnosti ~ Gorski kristal: Otklanja negativan naboj, aktivira pozitivnu energiju Jasmina Knezevic 063222539 […]

You May Like