Tranzit URANA 2017.


Tranzit URANA 2017.Početak avgusta 2017. potvrdjuje konačne uvide ali daruje i novi pogled na predstojeće preokrete – Uran će se samo još ovog puta kretati retrogradno kroz zodijački znak OVNA od 03.08. do 03.01.2018., pre nego što 16.05.2018. započne sedmogodišnji tranzit kroz zodijački znak Bika (koji se okončava 08.07.2025).
Uran je planeta i dobra i zla (mada generalno malefik), on ima i veoma povoljne a i negativne uticaje na čoveka, pa se njegov uticaj mora brižljivo proučiti. No njegov uticaj je uvek brz, nagao, neočekivan što ne znači da posledice ne mogu biti trajne. Tranzit Urana, i ovu ćudljivu i hirovitu fazu treba shvatiti vrlo ozbiljno jer donosi nagoveštaje o trajnim promenama koje će dugoročno dominirati u našim životima.

Uvid u tranzitno kretanje Urana kroz natalnu kartu omogućiće da upoznate nove aspekte vaše ličnosti. To može biti povezano sa iznenađenjima koja će se otkriti nenajavljeno. Gdegod se nađe Uran bićete suočeni sa iznenadnim razvojem situacije koji će zahtevati vaše prilagodjavanje i fleksibilnu reakciju. Možda ćete iskusiti dosadu jer imate potrebu da pokažete drugu stranu svoje ličnosti i da razvijete svoju individualnost. Nagon za nezavisnošću može postati tako jak da iznenadite i sebe i ostale vašim neobičnim akcijama.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE i KRISTALOTERAPIJA
SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

Svaka diskusija o Uranu u tranzitu zahteva da se spomene i njegova konjunkcija sa Neptunom koja egsistira neko vreme, i efekti ove dve planete su teški za kombinovanje. Ova konjunkcija je nedavno bila locirana nekoliko godina u znaku Jarca, koji donosi političke konotacije. Za vreme ovog perioda neke političke strukture su razvrgnute (Neptun) i to se dogodilo i u Istočnoj Nemačkoj prilično iznenada (Uran).
Harmonični tranziti Urana će vas motivisati da uputite pažnju prema budućnosti i da učinite što najbolje možete da bi živeli u društvu koje karakterišu sloboda i solidarnost.
Uran predstavlja koncentrisanu snagu koja se može javiti iznenada i intenzivno.
Pozitivne psihološke manifestacije: originalnost, slobodoljublje, samovolja, osećaj za ritam, intuicija.
Negativne psihološke manifestacije: ekstravagantno ponašanje, nepostojanost, kvazi – revolucionaran karakter, suprotnosti, nestalan karakter.
Biološke manifestacije: nervni sistem, meningitis, hipofiza, kičmena srž, nervne i cerebralne smetnje, povrede, operacije, nezgode.
Sociološke manifestacije: reformatori, izumitelji, tehničari, anarhisti, revolucionari.
Trajanje uticaja tranzita: 2–10 nedelja, u zavisnosti da li normalno kruži ili je u mirovanju.

Posle 75 godina Uran je krajem maja 2010. ušao u znak Ovna. Kada neka planeta u svom tranzitu preko Zodijaka prelazi iz poslednjeg dvanaestog znaka Riba u prvi znak Zodijaka koji simbolizuje ličnost, ego, svest o sebi, to će se vrlo upadljivo odraziti na onaj segment života koji simbolizuje astrološka kuća koja pada u znak Ovna analogno simbolici koju ona predstavlja. Ova planeta je uvek dominantna uvek u horoskopima osoba koje su na neki način ostavile traga, kako u nauci tako i umenosti. Unutrašnji bunt mora da nađe svoj put i može, ako su aspekti loši, da osobu načini nasilnikom ili ako je u konjukciji sa Venerom npr. zavodnikom tj. zavodnicom.Uran uvek aktivira planetu uz koju se nalazi u okviru simbolike te planete pa će uz Mesec dati vizionarstvo i genijalnost jaku intuiciju, velike zavodnice imaju ovaj položaj ali i veliki zavodnici, uz Veneru daje prefinjenu erotičnost, smisao za zavođenje, uz Sunce jak ego, uz Marsa jak seksepil ali i nasilnost, uz Jupiter ambiciju i otmenost uz Saturna upornost dignitet uz Plutona svojeglavost i promiskuitet. Naravno pozicije ostalih planeta „osvetliće” karakter osobe iz drugog ugla.

Pozicija Urana u horoskopu igra veliku ulogu u ljubavnom životu pa će se osobe koje pripadaju istoj generaciji dobro razumeti jer su im Urani u konjukciji, vole istu vrstu muzike, oduševljavaju se istim stvarima, imaju slične poglede na život. Svakih sedam godina kada pređe u drugi znak oseti se promena u muzičkom stilu, kulturnim događanjima jer na scenu stupaju „neki novi klinci”. Uran donosi transformaciju na ličnom i društvenom planu, promene na ćelijskom nivou, svakih sedam godina vide se promene u fizičkom izgledu.

SUNČEV znak ili PODZNAK u OVNU
Konačno ste se odlučili da promenite neke stvari kod sebe, bilo da je to odeća, stil, boja kose. Želite da se usavršavate i postajete društveniji. Dosta Vam u nekim poslovima i ličnoj promociji ili popularnosti može pomoći internet kao uranovsko sredstvo. Ukoliko ste planirali da započnete vežbanje, novi način ishrane, sad je pravi trenutak. Iznenadićete sami sebe svojom inventivnošću.
Što je stariji to će biti skloniji da se ponaša buntovno. Sve neostvarene želje, snovi, planovi sada mogu da se realizuju. Otvara se Pandorina kutija i Ovan spoznaje sebe kao nekoga ko mora da učini ono što želi, u ljubavi je smeo kao i uvek, ovog puta smeliji, direktniji. Mladi Ovnovi ulaze u vanbračne veze, pokreću društvene tokove i reforme.
Kako prelazi preko ascendenta, Uran vam donosi nove ideje, ekscentrično ponašanje, promene u životu, menjanje karaktera, razvitak intuicije ili učenje astrologije. Žarko želite samostalnost i postajete sve veći invidualista, a ponekad se može javiti i egocentričnost, ali i lukavost i genijalnost.
Skloni ste ka brzom donošenju odluka i impulsivnosti, tako da se ponekad istrčite kad baš nije potrebno ni preporučljivo.
Mogući su vam manji problemi u braku, jer tada Uran pravi opoziciju u odnosu na 7. kuću, i jer je to period naglih dešavanja, a česte i životnih promena iz korena. U skladu sa ostalim elementima natalne karte, sve vam se pokreće ili nagore ili nabolje. Sve ovo se odnosi i na prolaz kroz 1. kuću, ali kako se Uran odmiče od vrha, njegovi uticaji postaju slabiji.
Dok Uran tranzitira preko Ascendenta rađaju se ličnosti moderne vizije i pogleda na život. Pogled je uprt u vasionu kojoj duša i um hrle. Um je opijen intuitivnim i uzvišenim spoznajama o svemiru i čoveku. U ovom periodu čovek se rešava na radikalne promene svog dosadašnjeg života i svako sledi svoju sudbinu, otkrivajući njene namere.
Uran će ostati u ovoj kući oko sedam godina. Pošto on uđe u prvu kuću, moglo bi da dođe do izvesne pometnje u vašem životu. To nije samo zbog spoljašnje situacije, već ćete osetiti želju da promenite sebe; promene mogu biti spoljašnje, kao što je jedan novi stil života, ili unutrašnje – odbacivanje ranijeg ponašanja kojeg ste odlučili da popravite. To se neće dogoditi preko noći, ipak iznenadne promene u vašem životu mogu da ostave nepovratan trajan utisak. Trebalo bi da obratite pažnju da ovaj razvoj ostane razumljiv i vama i drugim ljudima u vašem životu. Ovo će osigurati da vaš novi pogled na život predstavlja jedan konstruktivan napredak.

SUNČEV znak ili PODZNAK u BIKU
Smela planeta u astrološkom polju intuitivnosti, mašte, bolesti, duhovnosti, donosi suočavanje sa strahom od neuspeha, potrebu da se taj strah pobedi, kreativno izražavanje, raskid sa prošlošću, oslobađanje od kompleksa, potrebu za otvorenim isticanjem sebe i svojih potencijala, tajne ljubavi, žestoke strasti.
Snovi koji se brzo ostvaruju, predvidjačke sposobnosti. Loš san. Nemiran san. Kupovina kreveta ili prepravka postojećeg. Traženje novog mesta za krevet. Nesanica. Imaćete 300 novih ideja. Probajte da kanališete svoju energiju.
Tranzit Urana kroz vašu 12. kuću može biti ponekad u psihološkom smislu problematičan, jer može da vam upriliči neke psihičke tenzije i napetost.Čest je neki duševni nemir, a u najgoroj varijanti i nervni slom, što može biti i posledica rada nekih tajnih neprijatelja ili izdaja.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE i KRISTALOTERAPIJA
SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

Svi ti problemi mogu da izazovu neke psihosomatske bolesti – daleko bilo! Povećajte opreznos prilikom vožnje ili hodanja po poledici, da ne bi završili u bolnici ili zatvoru.
Lako je moguće da će vas u ovom periodu mučiti nemirni snovi ili nesanica. Dok vas muči nesanica mogu vam se javiti neke impresije iz prošlog života ili neke vizije prošlosti.
U boljoj varijanti ovog tranzita, Uran vam najavljuje ulazak u okultne i tajne nauke, kao i buđenje spiritualnog života. Lako je moguće da vas uhvati želja za odlaskom na neka sveta mesta, ostrva i slično. Možda ćete uočiti u vama neko buđenje nesvesnog.
Tranzitni Uran će biti u kući Vodolije približno sedam godina pre nego pređe Ascendent i ponovo uđe u prvu kuću gde će vam pomoći da nađete načina da izrazite sebe. Dvanaesta kuća pripada svim vrstama institucija i vaš odnos prema nekim institucijama bi mogao biti narušen. Možete doći u bliski susret sa zatvorom, čak i ako sami tamo ne završite, netko vama blizak može. Stvari bi mogle biti prestruktuirane tako fino da nitko ne primeti. Za vreme ove faze biće više introspekcije koja će uključiti i razmišljanje o vašoj ulozi u univerzumu, premda vi tome prilazite sa malo strpljenja i nedostatkom istrajnosti.

SUNČEV znak ili PODZNAK u BLIZANCIMA
Društvena afirmacija je pitanje dana i sve „pada” kao sa neba. Srećni obrti, smeli poduhvati, mnogo ljubavnih veza, vanbračne zajednice, bogat društveni život. Blizanci koji su oklevali sada su smeliji i ulaze u politiku, bave se umetnošču, sportom, imaju potrebu za društvenim priznanjima. U ljubavi su dominantni, zreli i odvažni.
Kada Uran prolazi kroz vašu 11. kuću, moguće je da će doneti neki sukob sa prijateljima ili moguć prekid prijateljstva. Sa druge strane, može, pak, doneti poznanstva sa neobičnim i originalnim ljudima, a preko njih pomoć ili nov pogled na život. to vam može doneti neke kontakte sa neobičnim udruženjima ili humanitarnim organizacijama. Uglavnom, dešavaće vam se dosta novih stvari u tom pogledu. Da li je tu i astrologija u igri?
U sledećih sedam godina vaši prijatelji kao i vaše omiljene aktivnosti mogli bi biti kompletno transformisani. U jedanaestoj kući, kući Vodolije, Uran je takođe kod kuće. Ova kuća je povezana sa budućnošću, ali takođe i sa vašim idealima i snovima. Možda se trenutno izgrađuje vizija vaše budućnosti i ukazuje vam na mogućnost da vodite život sa potpuno različitom orijentacijom. Ako osećate da bi ove promene mogle da vam čine dobro, tada im dozvolite da postanu konkretnije. Dozvolite sebi da fleksibilnije reagujete na druge “revolucionarne” tendencije. U osnovi, radi se o tome da se otarasite zastarelog ponašanja. Ljudi koji ulaze u vaš život prouzrokovaće da oprobate novo ponašanje. Sa Uranom u njegovoj sopstvenoj kući, ne bi trebalo da vam predstavlja teškoću da se osećate spremnim za izazove ovog procesa.


SUNČEV znak ili PODZNAK u RAKU

Iznenadno zaposlenje, a vi koji imate stabilan posao, pazite da ne uradite nešto nepovoljno po sebe, ali brzo, pa da pogrešite. Nemojte previše stvari odavati o sebi poslovnim saradnicima. Preko interneta možete naći posao ili iskoristiti neko sredstvo moderne komunikacije ili tehnologije za napredak.
Tranzit Urana kroz vašu 10. kuću može vam doneti neke promene na polju karijere. Uglavnorn se sve to odvija kao rezultat neke više sile, kao što je nagli skok ili pad u uspehu rada firme u kojoj radite. Šta god da je, donosi vam neku neizvesnost.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE i KRISTALOTERAPIJA
SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

Oni koji se ne promene i ne pristanu da pobede svoja ustaljena shvatanja, konvencionalizam i konzervatizam ostaće na rubu događaja. Ako na vreme uhvate „voz” biće na putu ka uspehu. Većina Rakova će prepoznati šansu kada je karijera u pitanju, moraju biti fleksibilni i uporni. Žene Rakovi će se teže snalaziti u izmenjenom porodičnom okruženju, dolazi do prošienja porodice, ulaska u brak, za neke do razvoda.
Moguće je da se u vama javi neki bunt protiv direktora ili drugih pretpostavljenih. Moguć je i sukob sa ocem ili se on u tom periodu nekako neobično ponaša. Međutim, ako je posao uranovski – u to spadaju astrolozi, rad na kompjuteru, piloti ili neko drugo neobično zanimanje, situacija je odlična i prosperitet je osiguran.
Verovatno će vam se javiti neke nove poslovne ideje i veliki poslovni planovi, bazirano na nekim vašim izumima i sličnom.
Uran će svakako napraviti mnogo frke u ovoj kući, koja je posvećena pronalaženju vaše pozicije. Pošto vi uživate da eksperimentišete sa javnim uticajem, vi se brinete za vaše ciljeve. Verovatno ste dugo vremena želeli da promenite vaše zanimanje, ali niste, ustvari, bili sigurni u vašu sposobnost da započnete nešto drugo. Ako ste uvek imali problema sa vlastima, tada će se to više zapažati za vreme ove faze i može čak da dođe do konflikata sa vašim šefom ili nadzornikom. Ovaj tranzit će trajati oko sedam godina, pa tako vi verovatno nećete stalno menjati vaše radno mesto u ovom periodu. Međutim, trebali bi da sredite vašu profesionalnu situaciju tako da ste motivisani i da vaš intelekt nije zanemaren. Na poslu, možda ćete dobiti odgovorne oblasti. Takođe, pravi je trenutak da postanete nezavisni. Ipak, trebali bi da ste sigurni da se ne ponašate impulsivno, već da pažljivo planirate vaš premeštaj. U toku vašeg planiranja, ne zaboravite da uključite vaše roditelje. Oni mogu biti posebno korisni u vašim nastojanjima.

SUNČEV znak ili PODZNAK u LAVU
Uran nema velikog uticaja na Lava pa može biti previše nestrpljiv ili previše spor da bi shvatio šta se oko njega dešava. Mnogi će proširiti saradnju sa strancima, otići za inostranstvo, ući u drugu vezu ili brak a neki od njih u paralelnu vezu, strasti će biti jake pa će mnogi Lavovi biti preterano „divlji”, neobuzdani i smeli.Sledi uspeh u nauci i sportu.
Ubrzaće se dešavanja na fakultetu, u vezi ispita i učenja uopšte, možda počnete da učite neki novi jezik. Moguće je vadjenje nove lične karte ili pasoša. Iznenadna putovanja u inostranstvo. Stres zbog fakulteta, inostranstva, stranaca ili neostvarivanja neke ideje ili velikog plana.
Kada Uran prolazi kroz vašu 9. kuću, moguć vam je iznenadni odlazak u inostranstvo, i to, verovatno, avionom. Na tom putu ćete možda imati neka nova i neobična iskustva sa strancima.
Ako pohađate neku školu ili fakultet, ili ste na nekoj obuci ili kursu, moguć je stres koga prouzrokuje ili uspeh ili neuspeh, sve zavisi od predispozicija u natalu.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE i KRISTALOTERAPIJA
SVI ODGOVORI su na samo klik od Vas… 063/222-539

Izgleda da vam se javlja volja za učenjem astrologije, a uz to ide i težnja ka duhovnom životu.
Ova kuća se brine o razvoju sopstvene životne filozofije. Važno je da se istrenirate da mislite fleksibilno jer će Uran izmeniti vaš pogled na svet. Što pre uspete da integrišete nova sagledavanja u svoj život, to će lakše biti da izvučete prave zaključke. Uran se uvek bori protiv stagnacije mišljenja, želeli vi to ili ne, i uvek će pobediti, čak i da ste toliko visoko razvijeni da vam nova iskustva nisu ni potrebna. Ako je takav slučaj, vi sigurno više ne bi ni živeli na planeti Zemlji.
Za vreme trajanja ovog tranzita, mogli bi iznenada krenuti u drugo mesto, možda čak i u drugu zemlju. Bliži ili dugi putevi bi vam mogli odrediti život. Ako želite da naučite više o astrologiji i sličnim temama sad je vreme da poradite na tome i krenete sa izučavanjem istih. Intelektualna stimulacija koju primate za vreme ovog tranzita je određena da primite i odgovarajuće refleksije.

SUNČEV znak ili PODZNAK u DEVICI
Pojačana seksualna sloboda. Može se javiti interesovanje za ezoteriju, astrologiju, za proučavanje neobičnih znanja ili oblasti do srži. Moguće su iznenadne operacije ili padovi, samo ne žurite nigde da ne padnete i ne brzajte operativne zahvate, nego ako mora, mora. Ali polako. Ukoliko dodje do mogučnosti za podizanje kredita, uzmite ga , ali dobro razmislite.
Ulazak Urana u Ovna Devici može u bukvalnom smislu doneti glavobolje, probleme sa vidom, zdravstvene tegobe i to uglavnom zbog preterivanja, bilo u hrani, nerviranju, preteranom radu. Odnosi sa suprotnim polom postaju komplikovani, mnogi se odlučuju da naprave promenu u svom životu, beže u preljubu, traže nekog drugog. Moguće su strastvene ljubavi, nove veze, finansijski rizici.
Sa Uranom u 8. kući moguće je da neko nasledstvo ili dobijete ili gubite iznenada. Slično se može desiti i sa novcem partnera.
Izgleda da imate neodoljivu želju da probate kako to izgleda neobuzdan i neobičan seks. takve želje ponekad mogu da znače i početak prikrivene homoseksualnosti ili drugih izvitoperenih seksualnih sklonosti.
Vodite računa kako se ponašate u saobraćaju, poštujte striktno saobraćajne znake i propise. Proverite vodovodne i gasne instalacije (ako ih imate), kao i električne instalacije, za svaki slučaj. Najmanje jednom godišnje to neka vam uradi ovlašćena osoba, ako vi to ne znate.
U smislu klasične astrologije, osma kuća simbolizuje zajedničke resurse koje delite sa vašim partnerom. Uran će ovde ostati oko sedam godina i iniciraće velike promene u gore navedenoj oblasti, sve dotle dok su promene nužne. Ako bi sebe učinili zavisnim od nekog ili nečeg, vremenom ćete to primetiti. Osma kuća je kuća Škorpije a Pluton je njena planeta koja se bavi intenzivnom transformacijom skupa sa regeneracijom. Ipak, sa Uranom u igri, to neće biti suptilan proces, već pre jedan iznenadni eksplozivni način, koji će takođe prouzrokovati sudbonosna pitanja. Smrt je obično povezana sa ovom kućom, ali ljudi beže od ideje da to može da se odnosi samo na apsolutnu fizičku smrt. To može takođe da se odnosi na strukture unutar života ličnosti koje nisu više potrebne i kada se one promene, može doći do “smrti” starih što oslobađa prostor za nastanak nečeg novog.


SUNČEV znak ili PODZNAK u VAGI

Doneće neobična poznanstva, saradnju sa prijateljima i poznanicima, iznenadne pozive na javna okupljanja. Javnost može imati drugačije mišljenje o Vama, ne realno. Dosta neobičnih kontakata koji Vam mogu zatrebati uvek. Iznenadna bitna poznanstva, moguć i brak sa neobičnom osobom koja se razlikuje dosta od Vas, makar u nekom kulturnom, finansijskom smislu.
Ovaj znak je na „udaru” Urana jer će partnerski odnosi, ljubavni i poslovni biti u centru pažnje i zahtevaće od Vage da ima razumevanja za sve slabosti i nedostatke partnera kako u braku tako i u poslovnoj saradnji. Partneri će često biti teški za razumevanje, mnoge Vage će rasikdati veze u afektu, partner će biti nedokučiv a takođe su mogući razvodi, ulazak u vanbračnu zajednicu, rađane vanbračne dece.
Prolaz Urana kroz vašu 7. kuću uglavnom ukazuje na probleme u poslovnom partnerskom odnosu (ako ste ga kojim slučajem zasnovali), a moguće i u braku. Mada kod vas to verovatno to nije slučaj, ali kažu da, ako je u horoskopu brak ugrožen, može doći do razvoda – nezvaničnog ili formalnog, svejedno. Vodite računa da se ne tužakate, jer mogu nastati problemi i na sudu i u javnosti, kao i neki skandal ili slično.
Pomoću sedme kuće, Uran će razotkriti sva skrivena nezadovoljstva u odnosima. Sada je važan razvoj vaše veze a posebno vaših romantičnih odnosa, tako da svaki od učesnika nađe ispunjenje svojih želja ili ambicija. Ovo bi moglo da se sastoji od raskida jedne postojeće veze ili započinjanja jedne nove veze. U poslednjem slučaju, možete biti uvereni da će izazvati mnogo uzbuđenja. Ali, ne bi trebalo pažljivo razmotriti samo seksualne odnose, već takođe i sve druge ljudske odnose, kao što je poslovno partnerstvo.
Pošto volite da eksperimentišete i pošto ste otvoreni za sve, jedina stvar koju ne možete da tolerišete je dosada. Trebalo bi da budete svesni činjenice duboki odnosi zahtevaju vreme i da vi ne bi trebali da budete toliko nestrpljivi. Takođe je važno da budete oprezni, jer bi mogli da zažalite za spontanim odlukama koje se ne mogu izmeniti.

SUNČEV znak ili PODZNAK u ŠKORPIONU
Donosi nestabilne poslove, one koji se nalaze preko veze, preko prijatelja ili interneta. Iznenadne prilike mogu biti dobre za posao, zato iskoristite višegodišnji period tranzita Urana kroz šesto polje. Neki ljudi neće osetiti ovaj period ukoliko nemaju stabilan posao, jer će im generalno biti dobro od honorarnih poslova. A da bi ovaj period bio manje stresan, nadjite način da postanete privatnik. Ovde se svaki autoritet kruni, dolazi do sukoba, sem ako radite sa nekim ko Vam je prijatelj. Idite kod lekara i odradite sve provere, od stresa može doći do bolesti. Uzimajte vitamine i pokušajte da vodite uredan život. Dobitak ku’nog ljubimca i promena lekara su moguće.
Ovaj znak dobija priliku da napravi zaokret na poslovnom planu i da započnete neki nov posao a ako je mlada da nađe dobar posao u kome će doći do izražaja njena originalnost.Može biti previše zahtevna u partnerskih odnosima, može očekivati od saradnika nemoguće. Teško će bitio bilo kome da je prati, ići će ispred svog vremena, tražiće način kako da izrazi svoju kreativnost.Treba da pripazi na zdravlje.
Kada vam Uran prolazi kroz 6. kućii, lako je moguće da promenite radno mesto, bilo zbog otkaza (daleko bilo!) bilo zbog isplatnijeg i sigurnijeg zaposlenje. Na starom poslu ste, verovatno, već po malo nervozni i vama vlada neka tenzija. Sve to može iskomlikovati i mogući problem sa zdravljem zbog napetosti i stresa.
Kažu da onaj znak kroz koji Uran prolazi može ukazati koji će deo tela biti pogođen. Međutin, ako je zdravlje u natalu dobro, Uranovi aspekti se ne moraju loše odraziti na njega. Lako je moguće da napravite neke neočekivane inovacije u poslu, kao i pojava novih ideja, što vam može doneti i lepu materijalnu korist. Dobro za osobe koje se bave poslom u simbolici Urana – u to spadaju astrolozi, rad na kompjuteru, piloti ili neko drugo neobično zanimanje.
Ovaj tranzit je o restrukturisanju vaše profesionalne situacije. Ao ste nezadovoljni sa poslom koji radite da bi zaradili za život, sada ćete biti u sistuacoji da izvršite neke fundamentalne promene. Posebno, diktatorsko ponašanje vašeg šefa neće biti mirno prihvatano, pa je u ovoj fazi moguć prelazak na neko novo radno mesto. Možda neće biti nužno da promenite vaše radno mesto, možda će vam biti dozvoljeno da pokažete više slobode u organizaciji posla koji već radite. Ako ste sebe učinili nezamenljivim na poslu, tako da vaš šef ne može bez vas, on ili ona neće vas tako lako pustiti da odete, već će verovatno imati razumevanja za bila šta što vi kritikujete. Samo, budite sigurni da su vaše želje realne. Ako osećate preterano umornim i vaša buntovnička priroda ne učini ništa više osim ispunjavanja dužnosti prema samom sebi, to bi mogao biti znak neprikladsnog egoizma. Ovokvo ponašanje moglo bi da vam prouzrokuje neku bolest, što je takođe predmet šeste kuće.

SUNČEV znak ili PODZNAK u STRELCU
Ovde donosi neobične partnere, nezaboravne izlaske, nestabilne veze. Neobični hobiji mogu biti interesovanja u ovom periodu. Neko će se zanimati za astrologiju, neko za rasklapanje tehničkih aparata, tehniku svake vrste. Neke veze mogu biti započete preko interneta. Koliko će biti održive zavisi od neobičnosti partnera i da li je uranovske prirode (neobičan, astrolog, informatičar, veoma inteligentan, električar,programer). Neobavezne veze. Ukoliko ne želite da dobijete prinovu, budite oprezni. Moguće podučavanje drugih, honorarno. Dobitak u nagradnim igrama.
Mnogi mladi Strelci doživljavaju „procvat”. Mogu očekivati da im se ukaže sjajna šansa u kako u ljubavi tako i na poslu. Svaku priliku biće u stanju da iskoristi, inelektutalne i verbalne sposobnosti dolaze do punog izražaja. Biće u stanju da naprave veliki uspeh u poslu kako u sportu tako i u umetnosti. Ovaj znak će biti sklon da često prekida emotivne veze, da se naglo zaljubljuje.
U 5. kući je moguće da vam Uran upriliči neki manji sukob u ljubavnoj vezi, kao i mogući raskid te veze. Isto tako, moguć je i početak neke nove burne veze. Ako idete na neku nastavu, u školu ili obuku, nemojte se prejedati i brzo jesti, jer ćete povremeno gubiti koncentraciju.
Dobro razmislite ako ste pred nekom dilemom da uđete u neki rizik bilo kakve vrste, ako vam Uran ima loše aspekte iz 5. kuće.
Moguća su neka neobična poznanstva, zabave, žurke i slično, iz čega može da ispadne i nova, iznenadna ljubav.
Sa Uranom u petoj kući, trebali bi da transformišete vaše odnose sa suprotnim polom. Peta kuća simboliše kreativnost, zadovoljstvo i romantične avanture. Privući će vas nove i verovatno egzotične rekreacione aktivnosti, koje će vam doneti mnogo interesantnih doživljaja. Osim toga, mogli bi da se promene vaši odnosi prema deci. Možda ćete iznenada dobiti nagon da imate dete ili deca koju već imate mogu da vas iznenade neobičnim ponašanjem. I pored toga, pravo je vreme da dozvolite sebi da budete inspirisani dečijim svetom. Ako ste uvek želeli da budete kreativni, ovaj tranzit će podržati vaše napore da nađete novi oblik izražavanja. Veza sa nekim suprotnog pola koja počinje pod ovim uticajem, mogla bi da vam pruži mnogo uzbudljivih iznenađenja i neće biti lako usmerena u uobičajenu kolotečinu.

SUNČEV znak ili PODZNAK u JARCU
Ako je ikada želelo da budete ono što nije, da prizna ono što nikome nije priznao, da uradi ono što mu je oduvek bio san a nije se usuđivao – uradiće to. Ako treba da se preseli, da se razvede, da uđe u strastvenu vezu, da nađete novo radno mesto, sve je moguće. Tok njegovog života zavisi od njegove smelosti i shvatanja da sve prolazi pa i šanse koje mu život pruža.
Donosi promene i stres u kući. Moguća je selidba ili prodaja stana. Menja se odnos prema roditeljima, a roditelji i deca grade više prijateljski, nego tradicionalni odnos. Previše slobode u ophodjenju jednih i drugih. Stres u kući je izvestan, ako i kupovina novih tehničkih aparata i renoviranje kuće. Uglavnom se ovakve stvari dešavaju posle brzih dogovora, jer svi traže promene u kući.
Prolazeći kroz 4. kuću Uran vam može priuštiti preseljenje u novi stan, promenu mesta boravka ili odlasku u inostranstvo. Sve to može biti posledica problema u kući ili neki sukob mišljenja sa roditeljima. Tada je moguće da u kući vlada tenzija i svaki čas može doći do nekih neprijatnosti. Tada vama zavlada žela da ne budete u kući. To vam sve povećava potrebu za slobodnim životom, i obično, i počinjete da živite sami.
Proverite vodovodne i gasne instalacije (ako ih imate), kao i električne instalacije, za svaki slučaj. Najmanje jednom godišnje to neka vam uradi ovlašćena osoba, ako vi to ne znate.
U ovom periodu, uprkos svim promenama kroz koje prolazite, vi ćete razviti veliki interes u pronalaženju sigurnog utočišta gde ćete moći da doživite toplinu. Događaji će sada služiti da stave novo svetlo na vaš dom i na kontakte sa roditeljima. Možda ćete se morati preseliti i formirati dom u nekom drugom mestu ili će vaši odnosi sa roditeljima dobiti drugi kvalitet. Možda ćete poželeti da budete nezavisni i dobiti priliku za važne promene, stavljajući vaš novi koncept života u praksu.Čak ako u početku teško prihvatite reforme u vašoj neposrednoj sredini, jasno je da će Uran napadati okorele strukture. Nakon što protekne neko vreme, vi ćete ceniti sve ono što vam se dogodilo.

SUNČEV znak ili PODZNAK u VODOLIJE
Vodolija postaje smelija i spremniji da kre nekim novim putem kroz život. Menja ideje, ubeđenja i biće ono što je, govoriće ono što misli, bićete reformator i inicijator pozitivnih događaja. Imaće velikog uticaja na druge, na kolege, ljubavnog partnera, donosiće važne odluke koje se tiču i nje lično i njenog statusa u društvu i njene porodice. Moguće je preseljenje u drugu državu ili grad.
Nekom će doneti nov auto, kompjuter, a nekom iznenadna putovanja, kraća. Ukoliko se bavite trgovinom ili preprodajom nekih tehničkih stvari, možete biti sigurni da će Vam se posao ubrzati. Ukoliko hoćete ili možete, dobro bi bilo da iskoristite internet kao sredstvo reklamiranja. Ukoliko hoćete da uvedete neke novine u reklamiranje ili neki novi proizvod, ponovite se u tehničkom smislu, sad je vreme za to.
Kada vam Uran prolazi kroz 3. kuću, možda ćete dobiti izuzetnu inspiraciju za pisanje, nove ideje i neobične događaje u okolini. Moguć je manji sukob sa braćom i sestrama (ako ih imate), kao i neplanirana putovanja.
Moguće je da će vas zaintrigirati učenje astrologije ili pak pisanje knjige o njoj. U slučaju da vam natalni horoskop to pokazuje, vodite računa o ponašanju u saobraćaju, specijalno da bez veće potrebe ne prelazite ograničenje brzine, i isto tako, vodite računa o prednosti na raskrsnicama.
Ova faza može da inicira promene u vašem konceptu komunikacije. Rutinski odnosi sa ljudima biće manje–više restruktuisani. Naglasak će biti stavljen na vašu bližu okolinu i vi ćete se možda preseliti i morati na naučite da se slažete sa ljudima u novom okruženju. U to vreme verovatno ćete to videti kao teret. Pokušajte da usmerite vašu pažnju na šanse i razmišljajte o “novim tapetama” kao o jednoj interesantnoj promeni tempa. Možda niste nikada razmišljali da sve počnete ispočetka, ali mogli bi se zagrejati za tu ideju, i što se više toga dešava, to će vaš intelekt biti više stimulisan. Na kraju tunela naći ćete novi pogled na život, koji će biti fleksibilniji nego stari pogled na život. Proučavanje astrologije moglo bi da podstakne ovaj razvoj.

SUNČEV znak ili PODZNAK u RIBA
Uran će najviše „pogoditi” astrološko polje posla i novca pa će Ribe biti skloni da rizikuju. Uz malo sreće i mudrosti Ribe mogu napraviti veliki zaokret u karijeri, mogu se odlučiti , naročito prvih godina ovog tranzita da odete u inostranstvo. Odlučiće se za onu opciju koja im pruža najviše slobode, bez obzira da li se radi o poslu ili porodičnom životu. Ribe neće podnostiti nikakve stege ni ucene, kako finansijske tako i emotivnom planu.
Finansijska situacija se može promeniti na bolje, ali samo ukoliko malo prištedite i ne rasipate novac. Može se dogodoti da iznenada krenete da zaradjujete mnogo, a da ustvari sve potrošite, pa da i ne bude neka korist od tolikog novca. Preporuka prijatelja i pomoć prijatelja u zaradi je neminovna i povoljna. Zato zahtevajte od ljudi da vam pomognu. Možete isporbavati razne vrste hrane i menjati drastično način ishrane. Hranićete se brzom hranom, ali pošto to nikako nije dobro za Vas, bolje bi bilo da se hranite hranom koja može brzo da se spremi, ali je zdrava. Novčani dobitak.
Kada vam Uran prolazi kroz 2. kuću, trebate naročito biti oprezni, jer on u ovom periodu može verovatno doneti iznenadne gubitke, bankrot islično. Ukoliko je kuća novca natalno loše postavljena, ne trebate ulaziti u poslovne rizike jer je gubitak siguran. Takođe, ne pozajmljujte novac jer ćete ga teško dobiti nazad.
Ako su u horoskopu kuća novca ili njeni signifikatori dobro postavljeni, onda će Uran, verovatno, doneti iznenadne dobitke. Ovo se naročito odnosi na sve one koji se bave uranovskim zanimanjima, a u to spadaju astrolozi, rad na kompjuteru, piloti ili neko drugo neobično zanimanje. Nije baš preporučljivo koristiti brzu hranu, jer se jede usput jer nemate vremena.
Druga kuća tiče se vaših odnosa sa materijalnim stvarima, to znači sa svim što vi smatrate vrednim i potrebnim da bi osigurali vašu egzistenciju. Iznenadne promene u ovoj oblasti mogle bi da vas upoznaju sa novim saznanjima. Ako uspete da reagujete fleksibilno što vam omogućava da integrišete ove promene, to će biti plodno vreme u vašem životu i možda ćete inicirati fundamentalne promene u načinu na koji postupate i sa materijalnom i sa ideološkom “svojinom”. Ako i pored toga budete brinuli za neizvesnosti, iznenađenja i probleme, moglo bi se zaglibili u konvencionalne načine razmišljanja i osećati preteranu potrebu za sigurnošću, što će samo da oteža vaš razvoj. Delite vaše resurse ako želite da budete u stanju da računate na pomoć drugih, ako bi ikada za vas nastupila loša vremena. Ako ste skloni da razvijate zavisnost od drugih ljudi ili od statusnih simbola, Uran će vas naučiti kako da se od toga izolujete i dobro osećate u vezi sa tim.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Šta ti donosi tranzit SATURNA kroz zodijački znak VODOLIJE 2020-2023?

Thu Dec 17 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email U kojim segmentima se od vas očekuje da vredno radite, požrtvovano ali i praktično uložite svoju energiju? Koje oblasti vašeg života će od 2020. do 2023. biti pod Saturnovom uticajima. Analiza ovog astrološkog uticaja u vašem ličnom horoskopu zahteva detaljniju analizu. Zakazivanje […]
Šta vam donosi tranzit SATURNA kroz zodijački znak VODOLIJE 2020-2023?