Tranzitni Jupiter u Raku


jupiter u rakuTRANZIT JUPITERA KROZ SOLARNE KUĆE
Kada je sat rodjenja nepoznat, često se upotrebljava tehnika solarnih kuća. Astrologija solarnog znaka ima specificnu vrednost koja daleko prevazilazi domete tzv “popularne” astrologije. Što se tiče tranzita Jupitera, ova tehnika se približava opštoj tendenciji koju Jupiter ima po pitanju njegovog položaja u znaku i solarnog znaka pojedinca. Npr prolazak Jupitera kroz Blizance 1977. pre svega je utvrdio opštu atmosferu i stvorio mogućnosti za sve ljude. Globalno, mentalitet je bio obojan Jupiterskim karakteristikama obzirom da Blizanci vladaju mentalnim. I svako je na tu opštu tendenciju reagovao na svoj način, u skladu sa svojom natalnom temom. Ipak, na neki način svako je reagovao u skladu sa svojim solarnim znakom.
Solarna kuća neće pokazati lični odgovor već više oblast iskustva u kojem će opšta tendencija doći do izražaja. Ta je tendencija za pojedinca spoljna i on na nju reaguje kao društveno biće. Čak i ako mu je život promenjen zbog pritiska ovih spoljnih uticaja, sama motivacija je kolektivna; ona nije rezultat ličnog razvoja i pojedinačne sudbine. Ako tranzit Jupitera kroz Blizance nudi nešto opšto što svako može primeniti i lično, u čitavom svetu, činjenica da je neko rodjen sa Suncem u Devici daće astrologu precizniji kadar unutar kog će smestiti ovaj tranzit. Prema solarnoj tipologiji, kod takve osobe će se Jupiter naći u 10. kući, a astrolog će tada biti u stanju da objasni ovaj tranzit kao indikator opšte mentalne ekspanzije – razvoj uz pomoć novih kontakata i pojava novih planova. Svaki solarni tip će odgovoriti na opštu tendenciju u skladu sa tranzitom kroz solarnu kuću što je osoba verniji predstavnik svog solarnog tipa to će interpretacija obzirom na solarni znak biti istinitija.

INDIVIDUALNI CIKLUS JUPITERA 
Individualni ciklus počinje u trenutku kada tranzitni Jupiter padne na Asc (što se dogodi pre ili kasnije u prvih 12 godina života).Prolazak kroz prve tri kuće (kvadrant zime) odnosi se na rast osnovne funkcije posmatrane planete. Kako jupiter napreduje prema Ic-u njegova funkcija i sve što se na nju odnosi razvija nova lica na subjektivan način. Sledece tri kuće (kvadrant proleca) odnose se na mogućnost pojedinca da upotrebi funkciju planete. Iz toga proizilazi da kada Jupiter napreduje od Ic-a ka Desc-u, kvalitet njegove funkcije postaje očigledniji i jasniji u životu natusa, pa rezltati polako počinju da izbijaju na površinu. Treći kvadrant leta odnosi se na brže napredovanje u upotrebi Jupiterske funkcije. Kada se planeta popne od Desc-a na Mc natus će pokazati kako funkcioniše unutar društvenog konteksta, da li dobro ili loše (tj.da li je usvojila nove veštine ili nije). Od trenutka kada Jupiter dotakne Desc, natus mora biti iznad samog sebe i prihvatati druge kao sebi jednake. Mora izabrati ljude sa kojima oseća da može postići novi društveni cilj na kom radi. Sa njima će doživeti nova iskustva koja ne bi imao da je ostao sam. Cilj treba da su ljubav i saradnja, asimilirati ono što se ranije činilo stranim i nepoznatim. Natus takodje mora biti spreman da prihvati mnoge promene do kojih mora doći dok se sopstvena vizija uskladjuje sa vizijama drugih. Na kraju dolazi i kvadrant jeseni, koji se odnosi na porast uticaja natusa na temelju stvarnih društvenih dostignuća. Ako je sve išlo kako treba, njegov uticaj sada treba da raste sve više i više u oblasti odabranih aktivnosti.

Ali u tom trenutku se postavlja i značajno pitanje: šta uraditi sa postignutim rezultatima? Požnjeli su se plodovi sopstvenih napora otkako je Jupiter prešao Asc, ali očigledno za osobu ćebiti izazov da prati svoj unutrašnji razvoj koji prevazilazi ono što je on postigao u spoljnom svetu. Unutrašnje odluke o tome kako nastaviti sa tim razvojem usloviće radjanje nove klice koja će se moći početi razvijati nakon narednog prolaska Jupitera preko Asc, tj u narednom 12-godišnjem ciklusu. Oni koji nisu započeli proces individualizacije imaće otprilike jednaka iskustva u svakom novom ciklusu tj neće se bitno pomerati sa istog nivoa. Oni neće ničim doprinositi društvu niti grupi kojoj pripadaju, pa od nje ne mogu očekivati nikakvu nagradu ni posebno priznanje. Pa ipak, upravo oni su često preplašeni i frustrirani, pa bi najviše koristi imali od saveta jednog humanistickog astrologa. Kada bi naučili da svesno koriste rastuću plimu sopstvene Jupiterske funkcije mogli bi sigurno početi da žive interesantnijim i bogatijim životom. Pozitivan duhovni život podrazumeva da tragamo za načinima kojima možemo, podvrgavajuci se do izvesne mere društvenim normama, izneti ili utkati u društvo svoju sopstvenu viziju i smisao društvenog cilja. Kreativni pojedinac će usmeriti sredstva koja stvaraju ljudi koji rade zajedno u poslove kao što su kultura ili religija, i umeti da ih inteligentno upotrebi u svrhu budućeg cilja.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Jupiterovi ciklusi

Thu Jun 27 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Svaka godina ciklusa Jupitera je povezana s jednim znakom Zodijaka. Prva godina ciklusa je tako Godina Ovna, druga je Godina Bika, i tako dalje redom. Potrebno je podsetiti da se ta zodijakalna podudarnost odnosi na položaj Jupitera u natalnoj temi i da […]