Treća Solarna čakra Manipura


3 chakraTreća čakra Manipura daje energiju za promene. Ova vatrena čakra transformiše sirovu energiju u onu koju možemo koristiti. Solarni pleksus je energetski centar koji nam omogućava da menjamo naše živote na moćne i uzbudljive načine.
Mentalna aktivnost i mentalno auričko telo su takođe pridruženi ovoj čakri. Čakra solarnog pleksusa je povezana sa ličnošću, egom i njegovim nivoom.
Snagu pleksusa možemo sagledati kroz količinu optimizma, spontanosti, smisla za humor, radost i smeh, kroz samopouzdanje.

TREĆA SOLARNA ČAKRA MANIPURA
Tradicionalna arija za ovu čakru jeste “Ram” ili na Tibetanskom “Rang”. Solar pleksus čakra poznata u Sanskritu kao ”Manipura” jeste čakra volje. Ovo je odakle moć borbe proističe. Vlada sistemom za varenje, stomakom, pankreasom, i mišićima. Solar pleksus čakra je žute boje i povezana je sa Suncem. Ovu čakru osoba koristi da nametne svoju volju drugima.

LOKACIJA: Malo iznad pupka blizu solarnog pleksusa
ELEMENT: Vatra
BOJA: Žuta
BROJ LATICA: 10
PLANETA: Sunce
DAN: Nedelja
METAL: Zlato
VIBRACIJA: UDDU
FUNKCIJA: Volja, moć, manipulacija
UNUTRAŠNJE STANJE: Moć volje, tajming

TREĆA ČAKRA – Manipura *Solarni pleksus aktivira se svim žutim i zlatnim kristalima – citrin, rutil kvarc, žuti aragonit, žuti kalcit, žuti karneol, sunčev kamen, zlatno tigrovo oko, žuti safir, topaz, gorski kristal…

Žuto je simbol uma, intelekta, visoke inteligencije, mudrosti, mentalnog nivoa. Ovo je pozitivna magnetska vibracija koja umirujuće deluje na živce. Obzirom na to da je solarni pleksus organizovani “mozak” nervnog sistema, naše Sunce, centar snage, potrebno je da bude u savršenom balansu. Žuto je i veliki “izjednačivač” za iritantna stanja nervnog sistema koje uravnotežuje energije solarnog pleksusa.

U terapiji žuto moćno deluje i leči dijabetes i konstipaciju. Ako je neko neuobičajeno slab i mršav on verovatno ima suviše crvenog zračenja i žuto će mu pomoći da neutrališe to stanje u sistemu. Za one koji su predebeli i flegmatični plavo zračenje je verovatno prekomerno i žuto zračenje će im pomoći da neutralizuju i takvo stanje.

Fizički pokazatelji lošeg protoka u solarnom pleksusu su: problemi sa varenjem, alergije, česte virusne infekcije, hronične iscrpljenosti, čirevi.

Na emotivnom nivou simptomi lošeg protoka ili blokade energije kroz solarni pleksus su: nesigurnost, strepnje, nervoze, stalno osećaja stresa, razdražljivost, ljutnja i strahovi, nesanica, noćne more, nesigurnost, strah od autoriteta, nedostatak samopouzdanja, nedostatak apetita

Manipura – Centar moći, hram dijamanta

Lokacija: Par santimetara iznad pupka, pleksus solaris
Endokrina žlezda: Pankreas
Čulo: Vid

Svest: Percepcija snage, kontrole, slobode, komfor koji pružamo sebi (lakoća postojanja).


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 04.01.2015.

Sun Jan 4 , 2015
Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. Nedelja 4. Januar će biti spokojan dan a obeležiće ga 2 planetarna i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 28° Blizanaca do 11° Raka.   Sunce konjunkcija Pluton *tranzit 0:34 Osetićete intenzivne emocije dana, moć transformacije i […]