Treća Solarna čakra Manipura


3 chakraTreća čakra Manipura daje energiju za promene. Ova vatrena čakra transformiše sirovu energiju u onu koju možemo koristiti. Solarni pleksus je energetski centar koji nam omogućava da menjamo naše živote na moćne i uzbudljive načine.
Mentalna aktivnost i mentalno auričko telo su takođe pridruženi ovoj čakri. Čakra solarnog pleksusa je povezana sa ličnošću, egom i njegovim nivoom.
Snagu pleksusa možemo sagledati kroz količinu optimizma, spontanosti, smisla za humor, radost i smeh, kroz samopouzdanje.

TREĆA SOLARNA ČAKRA MANIPURA
Tradicionalna arija za ovu čakru jeste “Ram” ili na Tibetanskom “Rang”. Solar pleksus čakra poznata u Sanskritu kao ”Manipura” jeste čakra volje. Ovo je odakle moć borbe proističe. Vlada sistemom za varenje, stomakom, pankreasom, i mišićima. Solar pleksus čakra je žute boje i povezana je sa Suncem. Ovu čakru osoba koristi da nametne svoju volju drugima.

LOKACIJA: Malo iznad pupka blizu solarnog pleksusa
ELEMENT: Vatra
BOJA: Žuta
BROJ LATICA: 10
PLANETA: Sunce
DAN: Nedelja
METAL: Zlato
VIBRACIJA: UDDU
FUNKCIJA: Volja, moć, manipulacija
UNUTRAŠNJE STANJE: Moć volje, tajming

TREĆA ČAKRA – Manipura *Solarni pleksus aktivira se svim žutim i zlatnim kristalima – citrin, rutil kvarc, žuti aragonit, žuti kalcit, žuti karneol, sunčev kamen, zlatno tigrovo oko, žuti safir, topaz, gorski kristal…

Žuto je simbol uma, intelekta, visoke inteligencije, mudrosti, mentalnog nivoa. Ovo je pozitivna magnetska vibracija koja umirujuće deluje na živce. Obzirom na to da je solarni pleksus organizovani “mozak” nervnog sistema, naše Sunce, centar snage, potrebno je da bude u savršenom balansu. Žuto je i veliki “izjednačivač” za iritantna stanja nervnog sistema koje uravnotežuje energije solarnog pleksusa.

U terapiji žuto moćno deluje i leči dijabetes i konstipaciju. Ako je neko neuobičajeno slab i mršav on verovatno ima suviše crvenog zračenja i žuto će mu pomoći da neutrališe to stanje u sistemu. Za one koji su predebeli i flegmatični plavo zračenje je verovatno prekomerno i žuto zračenje će im pomoći da neutralizuju i takvo stanje.

Fizički pokazatelji lošeg protoka u solarnom pleksusu su: problemi sa varenjem, alergije, česte virusne infekcije, hronične iscrpljenosti, čirevi.

Na emotivnom nivou simptomi lošeg protoka ili blokade energije kroz solarni pleksus su: nesigurnost, strepnje, nervoze, stalno osećaja stresa, razdražljivost, ljutnja i strahovi, nesanica, noćne more, nesigurnost, strah od autoriteta, nedostatak samopouzdanja, nedostatak apetita

Manipura – Centar moći, hram dijamanta

Lokacija: Par santimetara iznad pupka, pleksus solaris
Endokrina žlezda: Pankreas
Čulo: Vid

Svest: Percepcija snage, kontrole, slobode, komfor koji pružamo sebi (lakoća postojanja).


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 04.01.2015.

Sun Jan 4 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. Nedelja 4. Januar će biti spokojan dan a obeležiće ga 2 planetarna i 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 28° Blizanaca do 11° Raka.   Sunce konjunkcija Pluton […]