Trening Neurofidbek protokoli


neurofidbek protokoliNeurofidbek protokoli se zasnivaju na tome da se pojačaju, inhibiraju ili usklade odredjeni EEG ritmovi. Videli smo da su odredjeni ritmovi povezani sa odredjenim subjektivnim stanjima i ponašanjima. Ipak stvari nisu tako jednostavne. Odredjeni moždani talasi imaju i svoju dobru i lošu stranu. Na primer, theta talasi mogu biti povezani sa zbunjenošću i budnim sanjarenjem, a i sa intuicijom i povezanošću sa dubljim nivoima svesnosti. Nekada nam mogu smetati da se koncentrišemo i obavimo dnevne poslove, a mogu nas dovesti i do dubokih stanja svesti o sebi. Ili na primeru beta talasa možemo videti da su povezani sa fokusiranošću, promišljenim i logičnim mišljenjem, ali takodje mogu biti vezani i za razdražljivost i uznemirenost. Da li će se odredjeni EEG talasi pojačavati ili suzbijati nije stvar proste logike. To zavisi od stanja osobe koja trenira, od njenih ciljeva, i namera trenera koji je trenira. Pored toga što prisustvo odredjenih ritmova govori o stanju mozga, i odsustvo ritmova je takodje indikativno za stanje nervnog sistema. Prisustvo EEG ritmova ukazuje na to da postoji sinhronizovana, koordinisana aktivnost većeg broja nervnih ćelija, ali to ne znači nužno da je ta populacija ćelija uključena u neku odredjenu obradu podataka. Na primer, kada se mozak bavi nekim aktivnim misaonim procesom, alfa talasi su potisnuti jer su nervne ćelije zauzete radeći nezavisno, i nisu u stanju da produkuju zajednički alfa ritam. To ću malo pojasniti kada budem govorio o takozvanom «sqaush» protokolu neurofidbek treninga.

Postoje dva osnovna pravca neurofidbek treninga. Ako se radi trening niskih frekvencija (alfa-theta), obično dolazi do stanja relaksacije, intuitivne svesnosti ili dubljih nivoa svesti. Trening u ekstremno niskim frekvencijama može dovesti i do stanja sličnih transu. Treninzi visokih vrekvencija (niže beta ili beta) koriste se za dovodjenje u stanje budnosti, organizacije, oštrine uma i kontakt sa spoljašnjom stvarnošću. Takvi treninzi se rade u kraćim seansama od niskofrekventnih, sa češćim pauzama. Ako su ekstremni, takvi visokofrekventni treninzi mogu dovesti do uznemirenosti i razdražljivosti.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Muškarac rodjen u zodijačkom znaku Ribe

Thu Dec 13 , 2012
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Ribe su rođene da na svet gledaju kroz ružičaste naočari. One znaju sve o naličju ljudskih odnosa, ali više vole da žive u svom velikodušnom svetu u kome su svi zadovoljni i dobro se ophode jedni prema drugima. Ukoliko realnost postane suviše […]

You May Like