Tumačenje Dejvison horoskopa


Jungovo tumacenje snova

Tumačenje Dejvison horoskopaHoroskop odnosa (Dejvison) je jedna potencijalna sudbina, jer horoskop odnosa imamo i sa ljudima sa kojima nikada nećemo biti u odnosu. On oživljava sa početkom jedne veze, i vremenom dobija na snazi, postajući sve veća realnost i sudbina veze.
Da bi se ostvario jedan odnos, bez obzira koliko dobar horoskop odnosa bio, neophodno je da natalne – lične planete aspektuju planete horoskopa odnosa.
Što je aspekt egzaktniji, važnost odnosa je veća osobi čije natalne planete upoređujemo. Svaki aspekt natalne planete prema horoskopu odnosa je kanal kojim protiče energija tog odnosa, pa što ima više aspekata, osoba je više vezana za odnos. Svakako da su i ovde najjače egzaktne konjukcije, ali i drugi aspekti daju ostvarenje odnosa. Dobri aspekti predstavljaju ono čemu se osoba raduje, dok loši opisuju probleme koji sa tim odnosom dolaze. Po istom principu, dobri aspekti drže vezu, dok je loši ruše.
Osoba koja ima više pozitivnih aspekata ličnih planeta prema planetama horoskopa odnosa jeste nosilac te veze. Ta osoba oseća jaku vezanost i potrebu za ostvarenjem odnosa. 
 

Tumačenje horoskopa odnosa

Prvom kućom horoskopa odnosa predstavljena je starija osoba, dok bi mlađoj pripadala VII. Možemo reći da je logično da prvom kućom bude opisan muškarac, a VII žena, jer je to slično rođenju – kada izlazi prvo glava, koja je simbolično pripisana muškarcu, pa zatim telo, kojim vlada ženski princip. Svakako da je češći slučaj da je muškarac stariji od žene, ali za situaciju kada to nije slučaj, savjetujem da starijoj osobi pripišete prvu kuću jer – kao i prilikom rađanja – nekada se desi da prvo izađu noge pa zatim glava!
Kad hoćemo da vdimo stanje žene kroz ovaj odnos, obratićemo pažnju na VE i MO, kao i na vladara kuće kojom je predstavljena (najčešće sedmu kuću i vladara sedme kuće). Za muškarca ćemo posmatrati muške planete – MA i SO, kao i vladara kuće kojom je predstavljen (najčešće prvu kuću i vladara prve kuće). Postavka muških i ženskih planeta umnogome opisuje aktere veze i njihova individualna dešavanja, dok će odnosi među ženskim i muškim planetama opisati sam odnos među njima.
Najvažnije je procijeniti vladare I i VII i njihov odnos, kao i VE i MA i njihov odnos. Nakon toga, u horoskopu odnosa vrlo je bitna pozicija MO i SO.
Dobar horoskop odnosa bio bi definisan dobrim odnosom vladara I i VII, njihovim harmoničnim odnosom prema VE ili svetlima, ili dobrim odnosom vladara 5. i VII. Dobro položena VE obećava sreću i ljubav. O srećnom odnosu će govoriti i benefici postavljeni u uglovne kuće, dok će malefične planete govoriti o problemima i nesreći. Nesreću donosi i loše postavljena VE, naročito ako se nađe na 29° bilo kog znaka. Naprimer, ako vidimo konjukciju MA i VE na 29° nekog znaka, to govori o jakoj strasti i burnom početku veze, ali ujedno moramo zaključiti da je veza na samom početku već na kraju i da nema nikakvu perspektivu.
Kada su svetla dobro postavljena u horoskopu odnosa, čest je slučaj bračne zajednice, dok naglašenost VE i MA ukazuje na strasnu i intezivnu vezu..
Kada je u horoskopu odnosa jako naglašena XII sa dobro položenim strastvenim planetama, zaključujemo da se radi o tajnoj ljubavi, koja teško može da se potpuno izrazi. Ovaj način razmišljanja primjenjujemo na sve vrste drugih naglašenosti, bez obzira da li se radi o polju, znaku ili planeti.
Naglašenost planete je njen položaj u uglovnim kućama, egzaltacija, kao i njeni egzaktni aspekti, naročito konjukcije. U takvim postavkama je zapisana glavna sudbina odnosa.
Naprimer – ako je JU na MC-u reći ćemo da, kroz ovu vezu, osobe prosperiraju i bivaju srećnije. Ukoliko je SA loše naglašen ili kvadrira VE ili MO, vidimo da je veza osuđena na propast, često uz veliku patnju.
Važno je naglasiti da je u horoskopu odnoosa primarno važan uticaj planeta, dok tačke – Asc, Desc, Mc, fortuna i čvorovi…nemaju toliki efekat na realno dešavanje u odnosu, pa uvek uzimamo njihove vladare kao nosioce sudbine onoga što te nematerijalne tačke predstavljaju. 
Osa Ascedent – Descedent 
Svaka osa Asc-Desc nosi u sebi suprotnost i samim tim odnos, pa on lako prelazi iz jedne ‘krajnosti’ u drugu, baš kao što su akteri odnosa uvek dve različite osobe. Ascedent bi u tom slučaju predstavljao sam početak odnosa i njegovo prirodu, dok bi VIIućom bio opisan njen dalji razvoj. Dakle, i jedan i drugi ugao (prva i sedma kuća) su veoma važni u horoskopu odnosa, pri čemu se od I počinje, a VII nastaje. Važno je zapamtiti da sam horoskopos o kome je Ptolomej govorio u svom Tetrabiblosu predstavlja ascedent, pa mu dajemo veću važnost prilikom tumačenja. Najvažnije je da su vladari I i VII kuće harmonično aspektovani, jer to govori o balansu među suprotnostima i donosi stabilnost odnosu.
 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Sunčevi dekanati

Sun Mar 17 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Sunce predstavlja jednu od najbitnijih tačaka i njegovo razumevanje unutar zodijačkog kruga nam otkriva glavnu energiju i glavni tok naše sudbine. Sunce nikada ne predstavlja naše biće koje sada žari, ono je zapravo slika energije koju smo nasledili, vatra koja gori u […]
All right reserved Spicum ASTRO Community © 2000 Theme: Default Mag by ThemeInWP