Tumačenje horoskopa Mesečevih čvorova


tumacenje mesecevih cvorovaSilazak u dubine donjeg sveta, u nesvesno svakog pojedinačno, činimo jednim tehničkim korakom. Linija Mesečevih čvorova povezana je sa sopstvenim Mesečevim sistemom, i ona nam u načelu govori nešto o našoj unutrašnjoj prošlosti. Tehnički rečeno, horoskop Mesečevog čvora je zapravo sistem kuća koji je svojstven Mesečevoj putanji. 

Mesečeva putanja ima kao centar Zemlju; Mesec obiđe oko Zemlje za 28 dana i mi možemo polazeći od linije čvorova (koja vezuje uzlazni i silazni Mesečev čvor) da načinimo podelu od 30 stepeni. Delimo putanju Meseca gledano sa Zemlje na delove od po 30 stepeni i primenjujemo to unutar horoskopa. 

Propisujemo krug kroz čvorišta, markirajući početak i kraj. Kod putanje Sunca tačka proleća, Ovan, je ta koja obeležava početak, a znak Ribe čini kraj zodijaka. Kod kružnog sistema kuća uzimamo kao početak Ascendent, to je tačka preseka istočnog horizonta i zodijaka, dakle i to je stecište. 

U horoskopu Mesečevog čvora uzimamo uzlazni Mesečev čvor kao početak, koji je sa linijom Mesečevih čvorova analogan liniji Ascendent-Descendent, koja predstavlja horizont. Tako, uzlazni Mesečev čvor, koji mi ucrtavamo je odgovarajuća tačka uspona, on je Ascendent horoskopa Mesečevog čvora, dok je silazni Mesečev čvor Descendent. 

Ali sada moramo da uzmemo u razmatranje da sistem čvorova Meseca teče unazad, i mi moramo da sledimo ovo kretanje. To sve obrće. Sistem kuća Mesečevog čvora teče nasuprot zodijaku, u smeru kazaljki na satu, ne u kosmičkom smislu okretanja kao u osnovnom horoskopu, i kuće imaju tačno 30 stepeni. 

Praktično je, kada bi se horoskop Mesečevog čvora crtao tako da je tok kuća isti kao i u osnovnom horoskopu, a zodijak u obrnutom smeru. 

Još jedan dalji odnos je važan: mi ulazimo preko sistema čvorova u ove donje dimenzije. Sistem čvorova je naš pristup ovoj oblasti senki. Od sistema kuća u osnovnom horoskopu koristimo u sistemu kuća Mesečevog čvora jedino Ascendent, jer on
nagoveštava povratak u gornji svet. Ascendent horoskopa Mesečevog čvora postaje Mesečev čvor u osnovnom horoskopu. Mi ucrtavamo i aspekte, koji na njih padaju, jer sada aspekti prema Mesečevom čvoru postaju važni, jer oni predstavljaju vezu sa gornjim svetom. Obrnuto su ucrtani i aspekti na Mesečevom čvoru u radiksu, jer su oni važni za naše napredovanje. Ascendent u horoskopu Mesečevog čvora je prilazni put do naše današnje sadašnjosti ili kapak iz podruma, koji nas iz projekcije prošlosti našeg horoskopa Mesečevog čvora vodi na gore. Ovo moramo da sačuvamo, inače se gubimo i ne znamo više kako da se vratimo. Radiks aspekti, koje ima radiks Mesečev čvor, prema tome otpadaju, i time se menja slika aspekata. 


Jasmina Knezevic 063222539

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama). Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić. Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Grafički simboli

Sat Dec 5 , 2015
Znakom Ovna vlada Mars Bog rata sin Jupitera i Junone, u Xelenskoj mitologiji pod imenom Aries. Potrebno je 22 meseca, odnosno skoro 2 godine da bi Mars završio jedan zodijački ciklus i vratio se na istu tačku u horoskopu.Simbol Marsa su štit i koplje boga Ariesa.   Bikov vladar je Venera, kod […]