Tvoja mirisna nota


parfemMirisi su odraz nečijeg karaktera i govore nam ko što voli, kakav utisak želi da ostavi na okolinu i kakva je osoba. Kakve mirise vole pojedini znaci i kako se njima služe?

OVAN 21. mart – 20. april
Što jednostavnije, to bolje. Pošto je Ovan stalno u nekoj akciji i pokretu, ne voli ni da ga stavlja preterano. Odgovaraju mu mirisi koji izražavaju energičnost, volju za životom, čisti, bistri, jednostavni. Ruža, sve vrste citrusa, biber ili ruzmarin. Ovaj prilično sportski tip, posle aktivnosti voli brz i kratak tuš, a onda sledi nanošenje mirisa. Jednim potezom, pa koliko traje, nek traje. Kad više ne miriše, Ovna to ne brine.

BIK 21. april – 20. maj
Bikom vlada zemljana Venera, pa svi pripadnici ovog znaka vole da se doteruju i mirišu. Zato što su uvek dosledni sebi i svojim principima, a vole sigurnost, biraju diskretnije mirise. Uvek se radi o cvetnom mirisu, jer ovo je znak proleća. Vole da se stalno mirišu, ali ne prejako. Ljubičica je njihov cvet, jasmin i vanila.

BLIZANAC 21. maj – 21. jun
S obzirom da se radi o znaku koji je izmislio modu, gotovo uvek na sebi ima parfem koji je nov ili je u datom trenutku hit. Ako želite savet – svakako ga potražite od Blizanca. Bez problema menjaju mirise, pa se tu može naći svega. Njihovo kupatilo obično je prepuno najrazličitijim komadima. Danas mirišu ovako, a sutra onako, baš u skladu sa svojim karakterom. Zato je teško odrediti neku konstantu. Ipak, najbolje im odgovaraju lagani mirisi lavanda, menta ili limeta.

RAK 22. jun – 22. jul
Ovo su romantičari. Mirisom uvek pokušavaju da dočaraju nešto iz mašte što gotovo uvek ostavlja utisak na okolinu. Žena Rak je jedna od najženstvenijih, pa rado bira klasične mirise koji imaju tradiciju. Obično se radi o cveću ili o meditaranskim biljkama kao što su lavanda, ruzmarin. Uvek imaju osećaj za miris i dobar ukus. Njihovi mirisi obično ostavljaju utisak svežine i pročišćenja. Baš kao izvor ili voda.

 

LAV 23. jul – 23. avgust
Mirisi su za Lavove i Lavice sredstvo za isticanje sebe. Svima je već poznato da pripadnici ovog znaka vole da budu u središtu pažnje, pa im je takav i miris. Obično se radi o teškom i upečatljivom parfemu koji nanose u tolikim količinama da mogu da ispune celu dvoranu. Ponekad okolini treba maramica da bi se “obranili” od mirisa. Za njih vredi pravilo: “Što jače, to bolje”. Snažan mošus, cimet ili svi “hemijski” mirisi.

 

DEVICA 24. avgust – 23. septembar
Jedna od osnovnih osobina ovog znaka je otmenost. Device uvek imaju istančan ukus, dugo i pomno biraju i traže savršenstvo. Takav im je i miris. Profinjeno cveće, menta, lavanda, vanila. Mera i diskrecija nešto je bez čega ne mogu, pa miris nanose pažljivo i taman onoliko koliko treba. Kad prestanu da mirišu, znaju tačno kad i koliko treba da ga opet nanesu.

 

VAGA 24. septembar – 23. oktobar
Venera čini ove ljude lepim i zainteresovanim za sve vrste kozmetičkih proizvoda, sredstava za ulepšavanje. Obično imaju stila i znaju da izaberu šta im pristaje. Ruža je njihov nezaobilazan cvet, ali i svi mirisi slatkastog karaktera, decentni i odmereni. Vaga nikad neće izabrati nešto što je preterano ili snažno, ali s druge strane nikad neće na sebe staviti ni nešto što je skromno ili neugledno.

 

ŠKORPIJA 24. oktobar – 22. novembar
Pripadnici znaka Škorpija mirise uglavnom doživljavaju kao sredstvo za zavođenje. Žele da budu uvek nezaboravni. Vole i biraju snažne mirise pomalo mističnog karaktera, kvalitetne i koji dugo ostaju na koži. Obično se radi o teškim i slatkim mirisima.

 

STRELAC 23. novembar – 21. decembar
Ili biraju nešto sasvim skromno i jednostavno, ili traže nešto nepoznato i egzotično. U prvoj varijanti odgovara im miris poljskog cveća, blage kolonjske vodice ili lepršavi parfemi koje obično nanose u hodu i pomalo. U drugoj varijanti spremni su na sebe da stave miris koji dolazi odnekud izdaleka.

 

JARAC 22. decembar – 20. januar
Preferiraju kvalitet i klasiku. Zato će njihov izbor pasti na proverene parfeme poznatih marki. Neće preterivati, a neće ni eksperimentisati. Ako kupuju skup parfem, to nije zbog snobizma, nego zato jer veruju u sve što je trajno i kvalitetno. Jednu bočicu mogu da troše godinama, jer je i ne nanose prečesto, a ni previše. 
 

VODOLIJA 21. januar – 19. februar
Oni su originalni, pa vole i takve mirise. Neki preferiraju sve što je novo, a skloni su i mešanju parfema, jer nije dovoljno samo to da je novo, nego mora biti i specifično. Svi neobični mirisi i oni koje dosad niste osetili, verovatno se nalaze na vratu Vodolije. Mirisi od začina, povrća, zelenog čaja, pa i kaktusa su njihov izbor. Kod njih su dopuštene sve vrste eksperimenata, pa ko voli, nek izvoli.

 

RIBE 20. februar – 20. mart
Ribe su senzibilne i sklone mešanju mašte i stvarnosti. Stil im je diskretan. Vole da mirišu jer to podstiče njihovu imaginaciju. Rado biraju neobične cvetove, ali ne previše upečatljive. Zumbul, đurđice ili slično cveće. Ima i onih koji će rado posegnuti za mirisima biljaka koje rastu blizu mora – ruzmarin, lavanda ili smokva. Kako je Riba i jedan od najreligioznijih znakova, voli da se namiriše i tamjanom. Njihovi mirisi uvek nose u sebi nešto tajanstveno.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 15.02.2015.

Sun Feb 15 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. NEDELJA 15. Februar će biti spokojan dan, a obeležiće ga samo 2 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 00° do 12° Jarca.     Tokom podnevnih sati Mesec kreira […]