U snovima i na javi *Neptun


U snovima i na javi NeptunAdams i Leverrie, baveći se perturbacijama Uranove putanje, matematički su 1840-te godine, ustanovili da iza Urana postoji još jedna planeta. Sledeći njihove proračune, nemački astronom Johann Galle, otkrio je Neptuna, 23. septembra 1846. godine. O njemu se zbog ogromne udaljenosti vrlo malo znalo, tek toliko da je po sastavu sličan Jupiteru, Saturnu i Uranu. Brzo se okreće oko svoje ose, pa mu dan traje 15 zemaljskih sati, a godina mu je duga 165 zemaljskih. Kao Saturn i Uran i on poseduje svoj sistem prstenova, a zahvaljujući Voyageru 2, i o njemu smo saznali dosta novih podataka. Najzanimljiviji od ovih podataka odnosi se na činjenicu da na Neptunu nema okeana, što znači da nema ni trenja. Jednom pokrenut, vetar na njegovoj površini, zbog ovog nedostatka trenja, ne može se više zaustaviti. Neptun je dakle planeta sa najviše vetra, i to ne bilo kakvog! Neptunov vetar duva  brzinom od 2100 km. na sat! Možete li da zamislite silu takvog elementa koja traje stalno, zauvek? A ovo “zauvek” je upravo ono što se astrološki vezuje za Neptuna, budući da on predstavlja dušu, njen najsuptilniji vid, odnosno onaj deo ljudskog koji traje zauvek! Duša je entitet koji je teško rečima opisati, i još je teže odoleti naletu poetskih lamentacija, kada se i najjednostavniji opis ovog entiteta svodi na činjenicu da je ona hram božji! Duša je ono što čoveka razlikuje od ostalih živih bića, ono zbog čega vidimo lepotu a ne samo korist. 

Naš intelekt predstavlja medij preko kog možemo izraziti osećanja koji se stvara u duši kada joj naša osetila prenesu senzacije iz naše okoline. U nekim posebnim dušama, ove senzacije doživljavaju promene, dobijaju još jednu dimenziju, pa ako ih takva osoba izrazi biće to drugačije viđenje, vrlo lični doživljaj dubine. Bez obzira da li se radi o doživljaju lepote, prijatnosti ili ljubavi, ovakva duša to oseća snažnije, a zbog ovog osećaja dubine, izražava na način koji spada u područje umetnosti. 

Ovo je osoba koja ima istančan sluh za muziku visina, nebesku muziku, i najčešće ovaj svoj lični doživljaj izražava kroz muziku koju stvara. Ovo može od natusa stvoriti talentovane igrače, najveći svetski plesači imaju jakog i harmoničnog Neptuna. Kao što je duša besmrtna, tako i ono što takva duša stvara traje i nakon smrti osobe. Kreativnost je upravo granica koja spaja čoveka i Boga, pa se uticaj jakog Neptuna može izraziti kroz duhovnost, razumevanje i ljubav prema Bogu. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Ljudi Neptuna

Tue Mar 26 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Neptun u astrologiji važi za misterioznu planetu koju povezujemo sa nesvesnim i sa medijumima. On osobama koje su rođene pod njegovom vladavinom daje veliku mogućnost telepatije, želje za putovanjima, ali i sklonost prevari, lutanju i ljubav prema moru, i otvorenim vodenim prostanstvima. […]