Uran kvadrat Pluton *tranzit


Uran kvadrat Pluton tranzit

Uran i Pluton su bili u egzaktnom kvadratu (18. – 30.09., i 8. – 12. 07.2012., 01.11.2013.). Poznato je da kvadrat sam po sebi predstavlja konflikt, a kada razmatramo konflikt Urana u Ovnu koji potencira SADA, i Plutona u Jarcu koji žudi da dominira kroz vreme uočavamo problem pre svega u vremenskoj orijentaciji…

Naredni dani tokom kojih su Uran i Pluton u kardinalnim znacima i kreiraju malefični kvadrat donose sklonost radikalnim promenama, pa ćete se menjati i prilagođavati sasvim novim i nepoznatim okolnostima. Frustracija i blokiranje razvoja dogadjaja mogu samo izazvati dodatno nezadovoljstvo zbog stagnacije, a ovaj aspekt će se najviše odraziti na pripadnike znakova (pre svega Asc, a potom i sunčev znak) Ovna, Vodolije i Škorpiona. Vrlo intenzivno će se odraziti na sve koji u svom ličnom horoskopu imaju uglove horoskopa u neposrednoj blizini 12° stepena kardinalnih znakova, po osi koju aktivira kvadrat Mars/Uran/Jupiter/Pluton. Za ostale će samo pojedinačni segmenti života izazvati zabrinutost i frustraciju.

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

 
Ovaj kvadrat predstavlja dugoročni trend globalne, društvene i lične transformacije kroz suočavanje sa izazovima. Mnogima će ovaj aspekt doneti iznova sagovornika sa kojim se ne postiže slaganje, ili će im se čak činiti da im se svi otvoreno i drsko suprotsavljaju. Evidentan je osećaj da je atmosfera oko njih postala toksična, i vodi u razmišljanje o promeni načina života. Dok će Uran u Ovnu prenaglasiti reakcije pa podsećamo da je poželjno da dobro promislite pre nego što se upustite u raspravu – mehanizam “Bori se ili beži” će biti izuzetno naglašen u ovom intervalu, i potrebna je solidna doza razumevanja. Osetićenje nedostatak želje da se uklopite i budete prihvaćeni od strane društvenih krugova, stoga nemojte biti iznenadjeni ukoliko vas drugi optuže za isuviše egoističan pristup životu, a sama ideja o izvinjavanju će vam izgledati kao neki potpuno nepoznat koncept. Istovremeno, obzirom da Uran prdstavlja višu oktavu Merkura i višu svest, biće mnogo jednostavnije da sprovedete svoje želje u akciju.
U drugom uglu naše planetarne arene čeka spreman Pluton u Jarcu. Pluton je poput buldožera koji kida i unutrašnje i spoljne strukture koje ne podržavaju aktuelne aspiracije. Ipak, sasvim nalik Uranu i Pluton može biti okidač za reakcije posebno kod ljudi koji osećaju da su prečesto žrtve spoljnih okolnosti. Prolazeći kroz ove situacije Pluton utvrdjuje princip žrtve koja drugima daje snagu povlačeći se u svoj ugao ringa. Dok su Pluton i Uran u kvadratu osećate na kom polju zapravo primate udarce, ali ukoliko vremenom budete hrabrije proučavali i tragali sve dublje, shvatićete da upravo upoznajući i razumevajući stičete veštinu da udarce pretočite u sopstvenu snagu.

Kako biste se lakše suočili sa rešavanjem tema koje su tokom ove sedmice aktuelne ispratite sve što implicira četvrti krak koji leži u kardinalnom znaku Raka koji je aktiviran prisustvom Jupitera. Urodjena senzitivnost i nagon za stabilnošću jeste jedan od načina da sada povratite balans. Ključna sugestija je da uz spoznavanje najdubljih emocija prihvatite promenu koja je pred vama. Ova kombinacija planetarnih uticaja donosi brzu regeneraciju, stičete moć u trenu – samo je neophodno da prihvatite ideju i primenite je jednako brzo – u trenu.
Spoljni utisci i iskustva u konfliktu su sa vašim unutrašnjim uverenjima o životu, smrti i kosmičkoj pravdi, ali krajnji efekat će obogatiti sistem vašim životnih verovanja. U suštini nemojte očekivati duboke promene obrasca “preko noći”, polako ali sigurno on će se obogatiti i proširiti.

 

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 16.12.2014.

Tue Dec 16 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. Utorak 16. Decembar će biti spokojan dan a obeležiće ga samo 2 jutarnja lunarna aspekta. Mesec se kreće od 9° do 21° Vage.   Jutro će obeležiti opozicija Meseca […]