V čakra – Vishudda *grlena čakra


5 chakraRadijalna Plazma ALPHA (oslobađa), aktivira grlenu čakru, Vishudda

Vishuddha znači čistiti, a u ljudskom telu ona je simbol moći, središte zvuka i reči. Učestali nazivi su još i peta čakra, vratna čakra, grkljansko središte. Smeštena u cervikalnom delu, području grkljana. Vishuddha djeluje na štitnjaču i sporednu tiroidnu žlijezdu. Reguliše metabolizam i nivo energije, nervni sistem. Reguliše količinu kalcijuma koji je ključan za kosti i zube.

Boja Vishuddha je svetloplava.
Element je eter, a planeta Saturn.
Glavne teme: komunikacija, verbalna svest, inspiracija, mentalna energija, nezavisnost, istina.
Pozitivni duhovni aspekti: izražena sposobnost komunikacije, skladna samosvest, raznovrsni interesi, sposobnost učenja i koncentracije, racionalno razmišljanje, moć razlučivanja, sigurnost u govoru i glasu, sluh za muziku, dobro razvijena ličnost.
Negativni duhovni aspekti: zavisnost od slave, nedostatak tolerancije, bežanje od stvarnosti, prenaglašen intelekt, težnja ka moći.
Duhovni pokazatelji poremećaja: stidljivost, kompleksi, zbunjenost, strah od izolacije, nedostatak mogućnosti izražavanja, strah od izražavanja ličnog mišljenja, problemi sa govorom, mucanje.
Fizički pokazatelji poremećaja: bolno grlo, upale krajnika, bolesti zubi i desni, problemi sa vratnnim delom kičme, bolovi u temenu i ramenima, poremećene funkcije štitne žlezde, problemi sa govorom, bolesti ušiju.

Kristali kojima možemo ojačati petu čakru: amazonit, akvamarin, plavi kalcit, plavi ahat, plavo tigrovo oko, plavi kvarc, kijanit, lapis lazuli, sodalit, tirkiz, plavi safir, gorski kristal…

Plavo je simbol predanosti, inspiracije, beskrajnosti i verskih osećanja. Ono podiže i  inspiriše prema većim visinama , nastojanjima i dostignućima. Proizvodi toplinu, mirno zračenje koje ima uspavljujuća svojstva. Grlena čakra je fokusirajuća tačka izgovorene reči. Zadužena za komunikaciju sa spoljnim svetom. Grlena čakra je zadužena za izražavanje osećanja.

U terapiji  plavo zračenje ima veliku lekovitu snagu u pogledu bilo koje bolesti ili blokade u grlu. Pošto je plavo povezano sa nestašicom topline, ono se upotrebljava za snižavanje temperature ili kod nekog unutrašnjeg krvarenja ili uznemirenog stanja. Plavo je smirujuće, sedativno, astrigentno i isceljujuće dejstvo. Duboko tamno plavo indikativna je snaga neverovatnog intenziteta, dok je svetlo plavo (ili azurno) indikativno za visoko etična nadahnuća.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Astrološki dogadjaji 24.09.2014.

Wed Sep 24 , 2014
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Na Aktivnoj karti dana možete pratiti iz časa u čas kretanje planeta i svetala. Sreda 24. Septembar će biti dinamičan dan, a obeležiće ga 1 planetarni i 3 lunarna aspekta. Mesec se kreće od 26° Device do 9° Vage.       […]