Veličanstveni Saturn, AP Kezele


velicanstveni saturnŠani Mahatmja, priča o Veličanstvenom Saturnu, otvoriće za Vas vrata potpuno novog razumevanja karme i njenih posledica; uzroka patnje i puta ka istinskoj životnoj mudrosti. Šani Mahatmja više je od obične priče: to je mit sa snagom duhovne terapije.
U viziji koja sledi, Vikarami se prikazuje sam božanski Šani i obećava mu lekciju kakvu nikada neće zaboraviti. Očajni Vikarama, u prvi mah, pokušava izbeći karmi, ali bezuspešno. Sledi sedam i po godina tuge (Sade Sati) tokom kojih Vikarama gubi svoje kraljevstvo, svo bogatstvo, čast i ugled, a zatim i ruke i noge. Iako potpuno uništen, Vikarama ipak pokazuje vrline jednog mudraca, zbog kojih ga na kraju ponovo posećuje Šani, pružajući mu još jednu priliku. 
Sade sati je tranzit Saturna preko natalnog Meseca, odnosno kada Saturn tranzitira znak koji prethodi našem natalnom Mesecu, znak u kome nam se nalazi Mesec, kao i znak koji se nalazi iza našeg Meseca. To ukupno traje oko sedam i po godina, što bi ustvari i značilo “sade sati”. Obično je to izuzetno teško i loše razdoblje života. Međutim to nije ni u kom slučaju kod svakog tako loše, to ipak nije kraj sveta. Izuzetno je bitno kako vam je Saturn postavljen u natalnoj karti. Ako je dobar, snažan i povoljan, situacija ne mora biti loša. Problem je veći kod loše postavljenog Saturna. Načelno, uvek je to okretanje od spoljnog sveta ka unutrašnjem. Sade sati nije vreme da čovjek traži neka spoljna dostignuća, slavu, materijalno bogatstvo itd. To je vreme za duhovna istraživanja, ispitivanja vrednosti, odbacivanja bilo kakve vezanosti, osvešćivanja duhovnosti i povlačenja od sveta. Ako čovek to čini, nema se čega bojati. Saturn je onda zadovoljan, pa nema loših efekata. Ali ako čovek žudi za spoljnim svetom, novcem, slavom i slično, sade sati deluje tako da to sve čoveku oduzme, da ga okrene ka unutra silom, kada neće milom.

Čitanjem i razmišljanjem o Šani Mahatmji, kao i njenim širenjem, svaki čitalac je u izuzetnoj prilici da učestvuje u posebnoj jagji – duhovnoj “žrtvi” – čiji je cilj bolje razumevanje zakona karme i preusmeravanje njenih posledica. Ako nakon čitanja priče čitalac odluči da učestvuje u daljem širenju ove priče, može to učiniti na vrlo jednostavan način. Proširite priču! Poklonite prijateljima primerak ove knjige (izrada fotokopija je zabranjena). Pričajte im o njoj. Razmislite o tome da materijalno doprinesete da se štampa veći broj primeraka – svaka zamisao biće više nego dobrodošla. 
Kako je ova knjiga besplatna, ona se ne moze kupovati, niti prodavati. Međutim, čitaoci su u prilici da razvijaju ovaj vrlo specifičan princip darivanja. Kao sto im je već omogućeno da knjigu preuzmu bez apsolutno ikakve finansijske naknade, tako su sada u mogućnosti da dalje pomažu u širenju ovog znanja, doniranjem sredstava koja će obezbediti naredni tiraž. 
Postupak je vrlo jednostavan donacijom proizvoljne sume. 
Svi zainteresovani svoj primerak mogu i lično preuzeti, u Beogradu ili naručiti pouzećem.

Naručite knjigu 
Info: (+381)063/222-539

PRIČA…

Vođen igrom sudbine i intervencijom Ganeša, božanskog bića s glavom slona, kralj Vikarama prihvaća se nemogućeg pothvata da prosudi koja je od uzvišenih planeta najmoćnija i najvažnija. Na sudbonosnom “suđenju”, Vikarama neoprezno izgovara riječi optužbe protiv Šanija – predstavnika planete Saturna.

U viziji koja slijedi Vikarami se prikazuje sam božanski Šani i obećava mu poduku kakvu nikad neće zaboraviti. Očajni Vikarama isprva pokušava izbjeći karmi, ali bezuspješno. Slijedi sedam i pol godina tuge (sade sati) tijekom kojih Vikarama gubi kraljevstvo, bogatstvo, čast i ugled, a zatim i ruke i noge. Iako potpuno uništen, Vikarama pokazuje značajke mudraca zbog kojih ga na kraju ponovo posjećuje Šani i pruža mu još jednu priliku.
Šani Mahatmja (priča o veličanstvenom Saturnu) otvorit će za vas vrata novog razumijevanja karme i njenih posljedica; uzroka patnje i puta prema istinskoj životnoj mudrosti. Šani Mahatmja više je od priče: to je mit sa snagom duhovne terapije.
Čitanjem, razmišljanjem o njoj i njenim širenjem sudjelujete u posebnoj jagji – duhovnoj “žrtvi” – čiji je cilj razumijevanje zakona karme i preusmjeravanje njenih posljedica.
Još jedna knjiga koja se ne može kupiti – samo pokloniti!

VELIČANSTVENI SATURN
Autor: A.P.Kezele

U romanu MAITREYA, koji je izašao krajem 1997. A.P. Kezele, na osobit način pristupa đjotišu, astrologiji drevnih vedskih rišija i mudraca. Ljudska sudbina, slobodna volja, duhovnost pojedinca, budućnost čovječanstva i velika svjetska razdoblja – sve te zanimljive teme, uz mnoštvo drugih detalja poput priča o planetima, sazviježđima, načinu rada đjotisija (astrologa) i mogućnostima samog đjotisa, predstavljene su u napetoj priči koja se čita u jednome dahu. VELIČANSTVENI SATURN je nova knjiga i zapravo opisuje priču koju Maitreyi priča njegov učitelj Parashara još kad je Maitreya bio dijete. Slijedi Uvod iz knjige VELIČANSTVENI SATURN.

Autor knjige je Adrian Predrag Kezele, pisac, predavač i dugogodišnji učitelj tehnika meditacije i metoda osobnog razvoja.

Knjiga je besplatna, odnosno ne može se kupovati ni prodavati. Pisanje, financiranje, izdavanje i širenje knjige dijelom je postupka (jagje ili žrtve) čiji je cilj bolje razumjevanje onog prirodnog načela koje je utjelovljeno u planeti Saturnu, uzvišenom Sainacarji.

Uvod
Prije nego započnem priču o velicanstvenom Saturnu, smatram da je potrebno objasniti njenu svrhu.
Ispričati je u ovom trenutku svojega života i to baš na ovaj način za mene predstavlja poseban čin povezivanja s kozmičkim ritmovima koji oblikuju moj život. Poput svakog ljudskog bića i ja “plešem” prema tajanstvenim taktovima jedva čujne glazbe koja prozima svaki djelić mojega bića, i materijalnog i duhovnog.
Velika je povlastica biti u stanju proniknuti u te ritmove, upoznati njihove tajne i pokušati se uskladiti s njima. Biti učenikom tog uzvišenog znanja za mene je blagoslov. Progovoriti o njemu, moja dužnost.
Dio te dužnosti prema samome sebi i prema drugima je ispričati priču o veličanstvenom Saturnu. Radi se o osobitoj priči, s osobitom svrhom. Odlučio sam je ispričati na ovaj način, tako da još više istaknem njenu posebnost.
Priča se izvorno naziva Šani Mahatmja (Šani je sanskrtski naziv za Saturn, a Mahatmja označava “posebnu uzvišenost”). Možete na nju gledati kao na mit. Ona to i jeste, ali…
Ali, ja ću vam je ispričati na osobit način, tako da, zajedno s vašim čitanjem priče, oživim likove iz nje. Ako sve učinimo kako treba, i vi i ja, uzvišeni i veličanstveni Šani, kralj Vikarama i drugi likovi iz priče postat će dio vašega života; živuća nazočnost koja će vam pomoći da se suočite s mogućim teškoćama, problemima i nesrećama koje ponekad zaposjednu naš život. Pokušat ću svoj dio odraditi na najbolji mogući način, ostalo prepuštam vama….

Ritualna priča
Pričanje priče o veličanstvenom Saturnu za mene je vrata katha. Izraz vrata katha označava posebnu ritualnu priču koja se čita, priča ili, kao u ovom slučaju, piše na posebno odabrani dan kao dio zavjeta. Tijek priče objasnit će vam o kakvom se zavjetu radi, a za sada bih želio opisati od čega se on sastoji.
S materijalne strane to je plaćanje troškova izdavanja ove knjige koju ste dobili na poklon. Za mene to je dio zavjeta. Vrijeme, energiju i novac potreban da bi Sani Mahatmja došla do vas ulažem s velikom radošću. Želio bih da mogu uložiti mnogo više, ali u ovom trenutku i to je dovoljno da se ostvari željeni cilj.
Ako nakon čitanja priče odlučite priključiti se vrata kathi o Saturnu, a to znači sudjelovati u zavjetu, možete to učiniti na jednostavan način: proširite priču! Poklonite prijateljima ovu knjigu. U redu je čak i ako načinite presliku – na njoj nema autorskih prava. Odričem ih se, takođr kao dio zavjeta. Ako pak želite pridonijeti da se otisne veći broj primjeraka, bit ćete uvijek dobrodošli.
Drugi dio zavjeta je onaj unutarnji, duhovni. Prije svega vrijeme u kojem se priča pojavljuje određeno je velikim događajem u životu svakog čovjeka: početkom njegova sade satija. Izraz sade sati prevodi se kao “sedam godina tuge”. Tijekom priče saznat ćete sve detalje o tome. Za sada ću samo primijetiti da se zapravo radi o razdoblju od sedam i pol godina te da ono ne mora biti tako “tužno”. O svemu tome kasnije. Vrata katha koja se odnosi na pričanje Sani Mahatmje dolazi uoči mog sade satija koji počinje u travnju 1998. godine.

Pravilan početak
Iako je ova priča već dulje vremena u mojem srcu, odabrao sam poseban dan da bih je započeo pisati. Subota – Saturnov dan, pravo vrijeme za duhovne aktivnosti, istraživanje unutarnjeg svijeta te pisanje, pričanje ili čitanje o veličanstvenom Saturnu. Osim toga, ova subota, 03.01.1998., podudara se s petim danom nakon mladaka. Mjesec dakle raste što je povoljno za početak značajnih pothvata, a posebice peti dan – Shukla Panchami. Najvažnije je međutim to što je u trenutku kad sam počeo pisati, Mjesec bio u sazvježđu koje se na sanskrtu naziva Shatabishaka (ono je zapravo u području Vodenjaka).
Detalji vještine izabiranja pravih početaka dio su znanja o đjotisu – vedskoj astrologiji, točnije jednog njegovog dijela koji se naziva muhurta. O tome više možete pročitati u mojoj knjizi Maitreya – duhovna pustolovina, kao i, nadam se, u udžbeniku đjotiša kojeg pripremam pod nazivom “Tajne indijske astrologije”. Ukratko, da biste razumjeli o čemu se radi, potrebno je reći samo toliko da vrijeme početka nekog pothvata određuje njegove značajke, kao i ostvarenje željenog cilja.
Značajke sazvježđa (ili kako se to u đjotišu kaže – Naksatre) u kojoj se nalazi Mjesec u trenutku početka neke aktivnosti osobito su važne. Navest ću vam značajke Shatabishake iz knjige Bepina Beharia Mitovi i simboli Vedske astrologije.
“Sazvježđe leži u potpunosti u Vodenjaku kojim upravlja Saturn (!), a ono samo je pod vladavinom Rahua, sjenovitog planeta koji donosi karmička pročišćenja. Mistična značajka sazvježđa naglašena je simbolom cvijeta s tisuću latica koje predstavljaju stotinu zvijezda koje tvore sazvjezđe. Božanstvo koje upravlja Shatabishakom je Varuna, darovatelj mudrosti. Njegovo primarno i tercijalno načelo je satva ili harmonija, dok je sekundarno tamas ili inercija. Primarni motiv je Dharma ili dužnost. Značajno je da se Pracheta, istoznačnica za Shatabishaku, povezuje s Manuom, Dakshom i Valmikijem, moćnim začetnicima ljudske rase.”
Nije potrebno mnogo promišljanja da bi se došlo do zaključka da je ovakvo sazvježđe idealno za početak priče o Saturnu, priče ciji je cilj duhovna preobrazba onog tko je priča kao i onih koji je slušaju. Još jedan navod iz Beharijeve knjige: “Jednom kad je aktinost pod utjecajem Shatabishake pokrenuta, očituje se ogromna sila i vitalnost. Svim svojim utjecajem Shatabishaka preobražava osnovnu narav osobe. Shatabishaka razvija osnovnu značajku ljudskog bića da razumije narav božanskog i da se uzdige do tog uzvišenog stanja.”
Kao što vidite, početak je ispravno odabran. Međutim, u njemu je sadržano i upozorenje: ova priča donosi preobrazbu! Nastavite, ako ste za nju spremni.
Još nešto o odabiru vremena za početak pisanja. Svatko tko će malo razmisliti o vjerojatnostima koje se pojavljuju kad uzmete u obzir kretanje Mjeseca kroz 27 sazvjezda, Mjesečeve dane i ostale činitelje s pravom će se zapitati kako sam uspio pronaći subotu, kad Mjesec raste i kad je peti dan nakon mlađaka i jos k tome u Shatabishaki?!?
Iskreno, to se i ja pitam jer takva “podudarnost” uopće nije česta. Međutim, istina je da se nisam posebno ni trudio. Dogodilo se. Priroda ima svoje načine da vam kaže da ste na pravom putu. Za mene je dolazak jednog takvog dana, baš u trenutku kad sam namjeravao početi s pisanjem, znak podrške. Sve što sam učinio je da sam pričekao nekoliko dana. Moja prvobitna namjera bila je da počnem nakon početka zime. Međutim, zavirio sam u dnevno kretanje planeta u tom razdoblju i odmah uočio ovu posebnost. Čarobnu posebnost, rekao bih.
Štoviše, tijekom samog pisanja primio sam još jedan blagoslov Prirode, odnosno samog Saturna. Ustao sam oko pet sati ujutro da bih uhvatio Mjesec u Shatabishaki (nakon 8 sati prelazio je u sljedece sazvjezde). Počeo sam pisati nesto kasnije, oko 6:30, pokraj otvorenog prozora uz upaljenu mirisnu lampicu. Nebo je tek poprimilo prvu nijansu tamno plave boje, tek nagovještaj dolazeće zore. Tada se dogodilo nešto što je na mene ostavilo snažan utisak koji će me zasigurno pratiti tijekom sljedećeg razdoblja moga života. Iznenada, sasvim neočekivano, začuo sam zvuk. Neobican zvuk. Ali… još nije vrijeme za početak priče: o tome nešto kasnije.

Pravilan postupak
Uglavnom, moj duhovni cilj u pisanju i širenju Sani Mahatmje označen je njenim početkom: preobrazba i razumijevanje božanskog u ljudskom. Nadam se da će u svakome tko pročita priču ostati barem dio njezine snage, a možda će u mnogima ona postati vrlo živa. Vaše sudjelovanje u tom dijelu vrata kathe sastoji se u čitanju, možda i u prepričavanju. Ako želite izvući najveću korist od nje, čitajte je subotom (to je Saturnov dan), čitajte je u tišini (Saturn voli mir i staloženost), osigurajte da vas nitko ne smeta prilikom čitanja, spremite se za čitanje, ako želite možete se okupati, upaliti svijeću ili mirisni štapić (Saturn je označitelj za disciplinu i unutarnje pročišćenje). Jednom rječju, posvetite se priči, nemojte je shvatiti površno jer će tada njeni učinci također biti površni. Čitajte je više puta, posebice u vrijeme kad vam se čini da ste okruženi teškoćama. Kao što to uvijek biva, svaki put kad čitamo iznova, nešto smo drukčiji. Sazreli smo pa do nas dopiru i ona značenja koja su prethodni put ostala skrivena od našeg uma i srca. (Ukoliko doista želite imati najveće koristi od ove knjige, najprije proučite posljednje poglavlje pod nazivom Završni napuci, a tek zatim počnite čitati.)
Ako budete postupali prema napucima sudjelovat ćete u duhovnom dijelu vrata kathe, ritualne priče čija je svrha unutarnja preobrazba.
Kako bilo da bilo, potrudit ću se da svoj dio zavjeta izvršim na najbolji mogući način. Nadam se da ću tako izvršiti i dio svoje dharme, pripadajuće mi dužnosti u ovom životu.
Na kraju ovog uvoda, koji je zapravo početak priče o veličanstvenom Saturnu, zatražit ću blagoslov od Ganeša, božanskog bića s tijelom čovjeka i glavom slona. Iako se on ne pojavljuje često u priči koja slijedi, meni je savršeno jasno da bez njega ne bi bilo ni nje. Zato najprije molim njegovu zaštitu i podršku; da bi Šani Mahatmja koju se spremam ispričati imala barem dio Ganešove mudrosti, pronicljivosti, svrhovitosti, tečnosti te smisla za vedrinu i simboliku koju on utjelovljuje svakim djelićem svojega tijela, od slonovskih ušiju i surle, jedne slomljene kljove, kobre oko pojasa i cvijeta u ruci pa do vječnog osmjeha na licu i očiju dubokih poput svemira. Također, volio bih ga zamoliti da, ako je to moguće, svoj blagoslov protegne na svakog čitatelja ove knjige.
Gadananam buthaganadhi sevidam kapitva
Jambu pala sara bakshanam
Umashutam shoka vinasha karanam namami
Vigneshvara padapankadam.
Priču “Veličanstveni Saturn” posvećujem onome kome je i namijenjena: uzvišenom, odmjerenom, mudrom i savršenom Šaniju, utjelovljenom u planeti Saturnu. Njegove je kretanje sporo, ali njegova mudrost trajna i potpuna. Zovu ga nositeljem tuge i nesreća ali on je zapravo najpredaniji učitelj kojeg možete pronaći. Podučit će vas iskreno, duboko i bez oklijevanja. Rijetko ćete naći takav izvor znanja kakav je Šani, samo ako budete otvoreni i spremni poslušati što vam želi reći.
Nisko sagibam glavu pred uzvišenim Saturnom i molim ga za mudrost i vještinu da njegovu bit izrazim na svima razumljiv način. Neka njegovo vrijeme u mojem životu, moj sade sati, bude vrijeme učenja. Očekujem ga s unutarnjim mirom i radošću, spreman prihvatiti njegovu poduku. U knjigu “Veličanstveni Saturn” utkano je moje znanje, usmjerenost, odlučnost, istrajnost, volja i strast koju gajim za istinom a što sve dugujem Šaniju koji u mojem biću sudjeluje u značajnoj mjeri. Poklanjam je njemu, s nadom da će u čitateljima probuditi unutarnji mir i razumijevanje života, te dragocjene darove Saturna.
Om pram prim praum Sainacarja namaha

Adrian Predrag Kezele
Varaždin, subota, 03.01.1998., 07:30, Shukla Panchami s Mjesecom u Shatabishaki


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Jarac 1. dekada

Thu Mar 14 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Osnovni faktori ovog karaktera su diplomacija, prilagod­ljivost, smirenost i snalažljivost. JARAC 22. XII – 19. IZastrašujući izgled ovog ključa samo je izraz humora koji ponekad nalazimo u tarot kartama. Groteskna figura s rogo­vima, šišmišovim krilima i pandžama djeluje prilično stra­vično dok ne […]