Predstavnicima vašeg znaka ova godina može biti prilično burna. Trebalo bi da svakako iskoristite period do sredine jula jer biste mogli i pored raznih manje povoljnih aspekata koje će planete obrazovati međusobno, moći da sredite svoj život, da upoznate nekog ko će vam odgovarati i da utvrdite svoje pozicije u vezi ili braku.

Venera, planeta ljubavi koja ima velikog uticaja na vas, tokom prva dva i po meseca prelazi retrogradnim hodom preko astrološkog polja prijatelja i javnosti, preko astrološkog polja tajnih ljubavi i vi možete biti pod priličnim pritiskom da li da uđete u emotivnu vezu sa nekim ko nije slobodan ili ne. Venera će biti u Jarcu i Vodoliji sve do druge polovine marta što vam neće mnogo značiti u pozitivnom smislu, ne može doneti neka veća uzbuđenja, romansu, osim ako ste od nedavno u braku ili vezi. Kad vas je sve pomalo pod velom tajnosti i ako ste u braku i ako ste slobodni, ne želite da bilo ko zna nešto značajnije o vašem životu. Tranzit retrogradnog Merkura, planete koja vlada vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa i braka od 7. februara do 1. marta može doneti u vaš život osobu koja je prilično nepouzdana ali verovatno veoma šarmantna i ako se radi o strancu ili o osobi koja živi u drugom mestu, možda ćete je često viđati negde na putu. Svi oni predstavnici vašeg znaka koji često putuju, imaju priliku da dožive brojne flertove, naročito ako ste umetnik ili prisutni u javnosti. To se naročito odnosi na one koji su ambiciozni i imaju bar jednu ili dve planete u Vodoliji ili Ovnu. Ako ste u poslednje vreme napravili neki značajniji zaokret u privatnom životu, ako ste raskinuli vezu ili započeli novu, čuvajte se rasprava sve do kraja jula. Simbolika nekakve nausaglašenosti je pristuna, naročito ako ste u vezi sa Vagom, Ovnom, Jarcem. Početak godine bi mogao doneti upravo sa predstavnicima ovih znakova nekakvo romantično putovanje ili poznanstvo sa istim negde u inostranstvu.

Kako će tokom cele godine u određenim intervalima, prvo u februaru i to odo 7.februara do 1.marta, zatim od 7.juna do 2.jula i od 5.do 26.oktobra, Merkur, vladalac vaše astrološke kuće partnerskih odnosa biti u retrogradnom hodu, često ćete imati utisak da partner okleva i da ne zna tačno šta želi. Ipak sve do sredine jula štiti vas Jupiter, planeta pozitivnih osećanja iz Raka i Saturn iz Škorpije. Svaka duža veza ima šanse da opstane a ako ste na početku veze, više šanse imate u ljubavi sa nekim ko se bavi umetnošću, medicinom,naukom, trgovinom ili politikom nego nekim drugim poslom. Mnoge Ribe mogu biti zaljubljene u osobu koja radi u banci ili radi u stranom predstavništvu. U martu kreće veoma buran period. Naglašena će biti astrološka kuća posesivnosti, ljubomore konkurencije, ali vi ćete umeti da se sa njom izborite na diplomatski način. Ako ste slobodni, neko na poslu od početka aprila do početja maja neće vas ostavljati na miru. Asteroid Psiha početkom godine u Jarcu donosi interesnatno poznanstvo sa osobom sa kojom ćete imati o čemu da pričate i to je neko ko će vam se u određenim intervalima javljati a ukoliko ste u vezi ili braku, pokušajte da izbegnete rasprave u vreme pomračenja Sunca, 29.aprila posebno u vezi sa zajedničkim obavezama ili planovima kao i 15.aprila u vreme pomračenja Meseca. Druga polovina maja može doneti romantičnu vezu sa Bikom ili Škorpijom. Mars, suvladalac Škorije slab od 5. marta do 20. maja u Vagi može simbolizovati nekog ko čeka svojih pet minuta da vam se nametne i da ga primetite. Pokušaćete da izbegnete veze sa onima koji nisu slobodni ali vam to neće baš lako polaziti za rukom.

Od 7.juna do 2.jula retrogradni hod Merkura, planete prevrtljivosti nad Rakom I Blizacima a vladalac je vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa može doneti nepoverenje prema partneru, naročito ako ste dama Ribe a partner je mladolik, šarmantan ili možda u godinama ali se ne “predaje”. Ako ste muškarac Ribe, bićete mnogo tolerantniji prema čestim promena raspoloženja vaše partnerke naročito ako je okupirana poslovnim obavezama.

Set kristala *RIBE
Vladajuća planeta Neptun. U setu kristala nalaze se ~ Ahat

 

Mnogima ćete biti zanimljivi naročito jednoj Škorpiji krajem jula kada Mars bude ušao u ovaj strastveni znak prema kojem nikada niste bili ravnodušni. Pre toga sredinom jula ulazak Jupitera u znak Lava odgovara samo onima koji su rođeni krajem znaka dok rođeni početkom znaka mogu se osetiti pomalo desatbilizovanim i mogu imati utisak da se partener udvara i drugima ili da previše pleni pažnju okoline zbog čega ćete biti prilično ljubomorni. Kada 2.jula krene diretknim hodom iz treće dekade Blizanaca i kada 14. jula uđe u Raka, osetićete nekakvo olakšanje ali samo privremeno. Jupiter napušta vaše astrološko polje ljubavi koje je u Raku i prelazi u pomalo neozbiljnog, veselog i neodgovornog Lava koji će biti za vas prava enigma, naročito ako se radi o kolegi koji je često odsutan na poslovnom putu u inostranstvu.

Mnoge Ribe su često nesigurne u sebe i teško ih je razuveriti da imaju bilo kakav razlog za to ali će pokušati da saznaju nešto o prošlosti partnera. Crni Mesec Lilit u Lavu simbolizuje nekog ko će biti spreman na sve da bi potkopao vašu sigurnost u sebe, mnogi vam nisu naklonjeni jer ih iritirate i ako ne mogu da vas na profesionalnom planu destabilizuju, pokušaće da učine to na emotivnom.Ribe koje su rođene početkom ili sredinom 60tih trebalo bi da paze u kakve veze ulaze, naročito ako se radi o damama Ribama koje su vezi sa onima koji se bave krupnim biznisom ili se rad o odnosu sekretarica-direktor, mlada dama-osoba na položaju. Muškarci Ribe međutim imaće potrebu za vezom sa inteligentnom, sposobnom i preduzimljivom parnterkom i neće imati nikakav kompleks ako se radi o nekom ko je na višem položaju od njih.

Prva polovina avgusta može biti veoma zanimljiva, mnoge intrige su na pomolu, mnogi vam se udvaraju a sredinom avgusta morate da uzmete stvar u svoje ruke naročito ako smatrate da vaš život nije onakav kakav biste želeli da vodite. Najbolje bi bilo da odete negde na odmor sa partnerom. Sredinom avgusta slobodne Ribe mogu biti predmet udvaranja Blizanaca, Device, Lava ili Škorpije.

Jesen donosi mnogo prijatnih momenata, posebno onim Ribama koje su zaljubljene u osobu s posla ili se bave istim poslom kao i partner. Septembar je period ljubavi a oktobar period ljubomore. Mars u oktobru prelazi preko Strelca što većini predstavnika vašeg znaka ne donosi ništa dobro ako ste tipična Riba koja traži pažnju i nežnost a partner je okupiran poslom, putovanjima i karijerom. Ipak novembar  je vaš mesec u svakom pogledu. Možete stupiti u vezu sa nekim ko je veoma popularan, damama Ribama mnogo više odgovara ovaj mesec nego muškarcima koji neće podnositi autoritativne partnerke. Oni koji su u drugoj značajnoj vezi ili braku moraće da raščiste odnose iz prošlosti jer bi partner mogao biti previše zahtevan kako u pogledu rešavanja finansijskih pitanja ali bi takođe mogao da vam stvori osećanje krivice ili da vas na neki način “proganja”. Ribe rođene krajem 60tih nalaze se na prekretnici da li da uđu u brak sa jednom Škorpijom, Devicom ili Jarcem.

Zaključak –  Prvi deo godine povoljan za brak, proširenje porodice, romansu, drugi deo povoljan za tajne veze, strastvene ljubavi ali moguće su i neprijatnosti ako ne budete držali situaciju pod kontrolom. Nemojte donositi prenagljene odluke u vezi sa ljubavnim životom, naročito ako ste u vezi sa nekim vatranim znakom.

astrozenit


AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO  KOPIRANJE  
PARAFRAZIRANJE  I  PREUZIMANJE