VENERA konjunkcija BELATRIKS


Iz sazveždja Orionis, nalazi se na 21° 28’ Blizanaca
Belatriks je blago promenljiva bledo-žuta zvezda, smeštena u levom Orionovom ramenu. Naziv znači „žena – ratnik“, ali prema Balindžeru, značenje je „Brzi dolazak“ ili „Hitro uništenje“.

Belatriks je Marsovog i Merkurovog uticaja. Ako se Venera nađe na ovoj zvezdi, biće mnogo ispaštanja u ljubavnim vezama zbog neobuzdanih osećanja. ~ Vivian Robson ~

Žene rođene pod uticajem ove konstelacije imaće moćne jezike. ~ Tomas Hud ~

Ukoliko je Venera lična, vladar Asc-a, ili naglašenih zodijačkih znakova Bik ili Vaga, ikada je Venera u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Belatriks u natalnom horoskopu pokazatelj je borbenosti i nezavisnosti natusa, pratećih problema u ljubavnim vezama, uz konflikte i prekide. Temperament natusa je žustar i hirovit. Uz natalnom orijentalnu pozicioniranu Veneruu ženskom horoskopu natus je izrazito hrabar, čak drzak, suprotstavlja se bez straha. Natusom je teško manipulisati ili zagospodariti, jer je iznova u potrazi za životnim izazovima. Ukoliko su i svetlsa u malefičnim aspektima može ukazati i na povrede očiju, ramenog pojasa, padove, naročito u Venerinom periodu.

Uticaj: prema Ptolomeju isti je kao Marsov i Merkurov; po Avidasu, kao uticaj povoljnog aspekta izmedju Merkura i Marsa. Donosi velike civilne ili vojne počasti, ali i opasnost od naglog gubitka istih; slava, bogatstvo, ugledni prijatelji i podložnost nezgodama koje izazivaju slepilo i propast. Ako je lična i dosta aspektovana u horoskopu žene, čini je brbljivom i džangrizavom, dajući joj kreštav, jak i oštar glas.

U Zenitu horoskopa donosi svadje , mržnju, počinjenu ili pretrpljenu podvalu, falsifikovanje, prevaru, lako i brzo bogaćenje i krivokletstvo.
Sa Suncem: kolebljivost, promenljivost, neodlučnost u poslu, mehaničke spsobnosti, bogatstvo i počasti uz konačni krah, slepilo prouzrokovano nezgodom, zaraza, teška bolest, groznice ili nasilna smrt.
Sa Mesecom: luksuz, požuda, uzaludne ambicije, jalovost, propast, slepilo zbog nezgode, velika moć, počasti i blagostanje, slava u ratničkim delatnostima, kao vojnik, hirurg, metalac; može se steći odlikovanje za hrabrost.
Sa Merkurom: počasti i zvanje u vojnim delatnostima, povoljno za prijateljstva i društvene poslove.
Sa Venerom: mnogo ispaštanja u ljubavnim vezama zbog neobuzdanih osećanja.
Sa Marsom: snaga, energičnost uspeh u vojničkoj profesiji, hirurgiji ili metalurgiji, podložnost nezgodama.
Sa Jupiterom: filozofski i religiozno nastrojen um, dvoličnost, moguć fanatizam, pravnička istaknutost, izuzetna slava uz opasnost od klevetanja.
Sa Saturnom: povučen i studiozan život, rezervisanost, misaonost, nepovoljno za dobit usled nedostatka interesa, siromaštvo potkraj života, često ne skalpa brak, no ako se venča, bračni partner može da umre mlad; bez dece.
Sa Uranom: mentalni poremećaji, mnoštvo aktivnosti, okultna i nepraktična interesovanja, stalno ispaštanje zbog istih grešaka, nesklad sa rodjacima i susedima, uspeh u zaokupljenosti konstruisanjem neke posebne naprave, ali uz malo finansijske dobiti; nepovoljno za porodična pitanja, puno manjih nezgoda.
Sa Neptunom: bridak intelekt, ekstremnost, malo promišljenosti ili uravnoteženosti, mnogo svadja, sposobnost za trgovačke poslove, povezanost sa zavodima koji se bave patentima ili električnim napravama, loše za brak ili partnerstvo, mnoštvo neočekivanih dogadjaja, prilično dobro za dobit, smrt se mnogo puta izbegne za dlaku, ali na kraju ipak nastupa i to nasilna. 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Fiksne zvezde Kastor i Poluks

Sun Aug 2 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Neumorni zavodnik Zevs se zaljubio u Ledu, ženu spartanskog kralja Tindareja. Jednog dana se pretvorio u labuda i zaveo ju je pored reke. Iste noći Leda je spavala sa svojim mužem, a iz ta dva odnosa nastala su dva jaja iz kojih […]