Venera konjunkcija Saturn *tranzit


Zgrabite svoj natalni horoskop – ukoliko ima planeta u sektoru od 5° do 12° Bika, Lava, Škorpiona ili Vodolije, a posebno ukoliko je Bik ili Vaga sunčev ili Ascendentalni znak energija ovog tranzitnog aspekta će se odnositi na vas lično.

Tranzitni Saturn u aspektu sa spoljinim planetama (Uran, Neptun, Pluton) uvek donosi neki čudnovati osećaj zbog lekcija sa kojima smo suočeni u dužem vremenskom intervalu. Uzmimo za primer Plutona – unutrašnje planete (izuzev Marsa) i Sunce će se sjediniti sa Plutonom najmanje jednom u 365 dana, i time označiti početak novog ciklusa transformacije. Dok Pluton tranzitira poslovno orijentisanim znakom Jarca (do 2020.) svake godine ćemo preispitivati naše mesto u svetu i naše odnose sa kolektivnim idealima koje je neophodno transformisati, koji nisu važeći niti održivi za razvoj koji nam sledi, i opstanak u modernoj eri. Transformacije će se pojavljivati u godišnjim fazama i kroz fokus na identitet (Sunce), sposobnost da komuniciramo i izražavamo svoje stavove (Merkur), i ideale o ljubavi i novcu (Venera).

Konjunkcija Venere i Saturna aktivira tradicionalnu simboliku ove planetarne konfiguracije – teškoće sa izražavanjem emocija, frustracije u finansijskim pitanjima, izolaciju i usamljenost, nezadovoljstvo odnosima, nedostatak topline i ljubavi, tendenciju otudjivanja od drugih. Ipak, kako bismo otkrili srž ovog tranzita potrebno je da bolje razumemo suštinu ove dve planete i njihovog položaja u znaku Škorpiona.

Počnimo sa Venerom – za Boginju ljubavi je dobro poznato da se u znaku Škorpiona nalazi u znaku izgona (detrimenta) što znači da pejzaž ovog zodijačkog znaka ne dozvoljava da Venera svoje kvalitete izrazi na pravi način. Oseća svu težinu i opterećenje, nabijena je emotivnim intenzitetom, posesivnošću, i često bolno transformativnim energijama koje su tipične za ovaj znak. Najzad i Afrodita bi radije bila dominantna nego ona nad kojom dominiraju. Iako je i Saturn veoma sklon da se prikloni društvenim zakonima, običajima i kodeksima, zakoni Škorpiona su zakoni organske prirode i mnogo su stariji, te ih Saturn ne može upregnuti.

Stoga je najlakši način da rukujete ovom energijom upravo prihvatanje promene, prihvatanje da se sve menja. Venera u konjunkciji sa Saturnom će postojeće teškoće u oblastima odnosa i finansija izneti na površinu, uprkos tome što se prečesto opredeljujemo da probleme ove prirode ignorišemo i grčevito se držimo svoje potrebe za udobnošću i stabilnošću. Ovo može biti izuzetno dramatičan tranzit posebno zbog znaka u kom je smeštena ova konjunkcija (znaka Škorpiona) jer ignorisanje problema može neminovno voditi u okončavanje veze i još teže finansijske situacije. Ovi problemi mogu biti razrešeni ukoliko ih razmatramo na jedan razuman i konstruktivan način. Obratite pažnju na osećaj nezadovoljstva ili emociju koja se ponavlja poslednjih dana i pokušajte da radite na tome. U nekim situacijama definitivno okončavanje veze će se dogoditi upravo pod ovim tranzitom. Prihvatanje da je to verovatno najbolja stvar koja omogućava vaš lični razvoj će biti prilično teško, ali sve se menja i razvija, dopadalo se to nama ili ne. Razmatranje unutrašnjeg stanja tokom ovog tranzita omogućiće vam da na zdrav način donesete pozitivne odluke koje će obogatiti vaš život.

Moguć je i susret sa osobom koju ste nekada voleli, iako niste raspoloženi za zabave i uživanje. Ovo je materijalno loš period, pa ćete se odricati zadovoljstava. Samodisciplina je samo odraz lične potrebe za sigurnošću, koju upravo tražite kroz partnerstvo. Konflikt sa starijom osobom i moguć uspeh u reviziji i umetnosti. Ako se osećate nevoljeno i nedostojni ljubavi, imajte na umu da prvo morate voleti sebe i odabrati kome želite pružiti ljubav. Imajte poverenja u sebe i preduzmite prve korake. Osobe ženskog pola danas su prilično ozbiljnom raspoloženju, što pruža mogućnost da napravite neke dugoročne planove na poslovnom ili emotivnom planu. Odnosi koji su već izgubili na kvalitetu danas će biti na prekretnici. Dobro je ovih dana se prepustiti miru i tišini, planiranju. Suzdržani ste i pažljivi kada je trošenje novca u pitanju, jer imate potrebu da planirate značajnija ulaganja. Ovo je idealan dan da postavite prioritete, uživate u jednostavnim zadovoljstvima i provedete vreme sa odabranim prijateljima.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Mayanski Kin za 18.09.2013.

Wed Sep 18 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Lunarna luna Škorpiona * LIMI 27 Kin 218, Belo Planetarno Ogledalo  DNEVNA AFIRMACIJA KIN 218 Usavršavam u cilju održavanja Iskazujući red Stavljam pečat na matricu beskraja Planetarnim tonom ispoljavanja Vodi me moć smrti Ja sam kapija galaktičkog dejstva HARMONIJA 55: KRISTALNA MATRICA Samoregulisati univerzalnu vatru […]