Venera u znacima *Strategija odnosa


Venus__Reworked__by_EssJay89Venera je skrivena u simbolu Merkura, krug na križu, cjelovitost, ona kao zna, dakako ona zna, ali je slaba, ona je tek buzdovan, a ne sječivo, stoga je slabija od Marsa, pa će, što drugo nego se skriti, ući u tijelo Merkura, lažnog moralistu, glasnika laži i istine, istine i laži, rekli bi diplomata i političara, rječitog, koliko toliko, ali skučenog u svezi emotivne inteligencije. Više je tehnički tip, hajmo reč razumski, ako se dobro izražavam, ali ne baš razumski, jer to predmijeva poštenje i razbor, Merkur nije razborit, on je isto paničar kao i Strijelac, nervčik kao i Blizanci, retorik, brbljavac, pričalica, i što čini Venera? Ulazi u tijelo Merkura i usmjerava svoje želje, provesti u djelo emancipaciju, volju žena, volju ljepšeg spola, jer direktno ne ide, ne prolazi kroz debeo sloj muških sportskih i inih nakupina, recimo alkohola i dima, raznih šankova i birtija otkuda muški dolazi nabijen snagom i u ženi vidi zmaja koji riga vatru, i što se događa, žena to i postaje silom prilika, muškarac ju takvom izgradi, ali još uvijek ne može direktno da zbori, čeka se prilika pa kud će što će, kako će, kroz simbol Merkura, glasno govoriti bez straha da će je strašni, jaki i mirišljavi muški uočiti, više ne mora puderom po licu nakon noćnih razgovora. 
Dakako šalu nasranu, situacija je nezgodna i žene su morale nešto učiniti. Venera je postala simbolom borbe za prava žena, Mjesec je tuljan u toj priči jer je emotivec koji se ne želi miješati, on će radije trpjeti, vladar Lava Mjesec, što drugo, Lav je slab, pod upravom Mjeseca on glumi snagu, zapravo je slab, nejak, lovi da bi se dokazao, zapravo je lijen i samo bi od sunca uzimao snagu, pomake radost i prepiske. Venera je vladarica Bika jednog iskonskog ženskog znaka, praktičnog, kakav Venera i jest, zato i velim da ne pripada krhkim i lažima sklonim Vagama, jer samo Vage znaju koliko su neistine izgovorile u svome životu. Vage su pravnici za razliku od Strijelaca iako nije uvjet, Vage su slabe, dakako, obradit ćemo i kardinalnosti, i sve ostale opcije, ali ne još, ima godina za to, sada se samo igramo i provjeravamo. Venera je u tijelu Merkura snažnija jača, oblikovanija, koristi Merkurov tanjur za sakupljanje kišnice, ne bi li se u danima suše do sita napila, jer što, ona ne želi stati sa borbom, njoj je dosta koketiranja, ona želi samostalnost. Referirati se na odnos Sunca i Mjeseca od moje malenkosti. Venera je opasno jaka, postojana skrivač, diverzant, voli Sunce, voli znak Raka, jaki su zajedno Bik i Rak, izgadit će mnogo toga u korist čovječanstva, kao što to neće učiniti Lavovi i Blizanci. Venera je pozitivac, ali isto tako služi samo ženskim svrhama, samo ženama, i to onim predatorima, ženskim predatorima kojima je dosta dominacije slabića.

Venera u Ovnu
Osjeća li se ugodno prepelica okružena lovačkim psima, ili pak žaba rodama, ili gazela lavovima, ne, nisu to njihove pozicije, njihova je pozicija plavo nebo, pojilište, hranilište, jezerce i morska površina. Eto tako se niti Venera ne osjeća ugodno. Ona u Ovnu poprima karakteristike muškog znaka, ljepši spol igrat će se s dječacima, a muški će, obnaša li u natalnoj karti Veneru u Ovnu tražiti dominu, možda ne s bičem u ruci, ali svakako utegnutu u crno, tragat će za ženom zapovjedničkog tona. Što će ljepši spol raditi s tom pozicijom? Pa osjećat će se neudobno u tom lijepom tijelu, bez mišićne mase, bez probitačnosti koju dakako danas žene traže i polako dobivaju, ali svakako će trpjeti zbog muške dominacije, a često će žena s Venerom u Ovnu biti jači i snažniji „muškarac“ od dečka, muža ili prijatelja. Venera u Ovnu je vatrena temperamentna, Ivana Orleanska, ili pak bliža našem dobu Ksena ratnica, ili pak još bliže Angela Merkl. Vatreni temperament daje silnu jakost dominaciju u odnosima, pa i u ženskog roda pretjeranu seksualnost, koja je zapravo paravan nedostatka penisa. Penetracija je simbol Ovna, Ovan je predator, pa i Venera postaje vatrena i temperamentna, no to nije isto u muškaraca, oni su s ovom pozicijom pod dominantni stoga i zakinuti za zdravi seks bez pomagala. Nije dakako uvjet da ne biste sad svi skočili uzvikujući, ua ua ua, nije istina, nije uvjet, ali je zapravo to točno;)) By Z.L.P.

Venera u Biku
E ovo je pozicija ljubavi, hedonizma, to su dionizijske svečanosti, to su rimljani za stolom, točnije na ležaljci krcati hranom, to su vrtovi puni plodova, to je radišnost, to je nešto neopisivo lijepo, ravno ljubavi neba i zemlje, ravno horizontu koji se spaja s morem. Onaj koji obnaša tu poziciju stabilna je osoba, prijateljski nastrojena, zdrave i moćne seksualnosti, dugotrajnog seksualnog čina, ovo je uživanje u predavanju erosu. Štuju se osobito grudi žene kao i obline leđa, dakako nešto niže, Venera je u Biku sinonim obilja, ljepote, ali i bujnosti. Ona ili onaj koji je obnaša u karti rođenja imat će problema s pretilošću ili debljinom, a teško je tu nezasitnost zaustaviti. Pozicija je to pregalaštva, radišnosti, smirenog pristupa poslu, ali i lijenosti, ako nije vrijeme radu. Muški ove pozicije su lijeni, ako nisu potrebni u procesu rada, a žene ne, žene su ko mali mravi samo nešto rade, ljubavi su sklone, vole milovanja, dodir, osobito su im osjetljive grudi, u koitusu uzdišu, poticajne su partneru. Muški ove pozicije su odlični ljubavnici, ali ne samo to, romantici su bez premca, oni hranu unose u čin kao predigru, kao želju, kao vrhunac sladostrašća. Vjernost je prisutna, ali ako je partner aseksualan, onda je vjernost na kušnji. By Z.L.P.

Venera u Blizancima
Blizanci su dvojni znakovi, od točke A do točke B idu preko mnogih drugih točaka, veselo poput pčela obigravajući oko cvijeta, pa tako Veneri u Blizancima stoji let od jednog do drugog cvijeta i nikako se skrasiti ili bar na trenutak počinuti. Neumoran let izmori pčelu pa posrne, ne može do košnice. Nije uvjet, ali je blizu tomu. Ili se pak događaju ljubavi koje su nedosezive. Problem ove Venere je taj što boravi u muškom jang znaku Blizanaca pa se u osobi pretapaju jin i jang, muško i žensko, svjetlost i tama, rekli bismo bisex je prisutan u tim pozicijama, ali češće je to latentno stanje koje ne mora skončati homoseksom. Svakako je to pismena Venera sklona književnosti, odvaja od slobodnog vremena ne bi li pisala, pjevala, bavila se umjetnošću, često je glumica,m prikriva svoja stanja maskom radosti, a radost obrazinom tuge. Prevrtljiva je to Venera i teško nalazi mir u jednom naručju. Seks nalazi u mašti, i ono što je bitno ona se budi pričom, veneru u Blizancima se pobuđuje i uzbuđuje riječima, toplim, pa sve drskijim riječima, a uživa u oralnom sexu. Sposobna je u tajničkim poslovima, ali sve zapravo ovisi o tomu gdje boravi njezin vladar, a znamo koji je to, dakako Merkur. Rado je viđena u društvu, jer animira, umorne razvedrava, vesele uozbilji. Začudo Venera u Blizancima kad zavoli ostaje vjerna partneru, iako je koketa, zavodnica, ali ne odaje se činu. By Z.L.P

Venera u Raku
Ovo je plodna Venera, jedna od najljepših u zodijaku, osoba koja obnaša ovu poziciju ima sve atribute unutarnje i vanjske ljepote, no znati je da treba paziti na prehranu, jer je hedonist, voli dobru hranu i fina pića. Sklona je pretjerivanju. Nije osobito vjerna, iako će se graditi vjernom, ona je igrač na duge staze, nerijetko i tri veze istodobno a da voljeni nemaju pojma što im se iza leđa događa. Ipak je ovo venera plodnosti, majčinstva, uživa u odnosu s djecom, njeguje posrnule i stare, daje od sebe sve, ali kad uzima, uzima dostojanstveno. Venera u Raku blista željom, radišna je, osobito predana u humanim poslovima, odlična je kao sestra u bolnici, ali ne manjka joj niti želje za drugim poslovima, osobito su dobri biolozi/biologinje, nutricionisti, razumiju se u hranu odlični su u kuhinji, za štednjakom, ali ne vole iskorištavanje, ali događa se, baš se njima događa da ih iskorištavaju zbog njihove predanosti radu i radišnosti, ali one pamte, Venera u Raku dugo pamti, a kad se njihova snaga pokrene nema im ravna, silnom snagom ruše sve pred sobom. Kadikad su mazne mačkice kadikad prkosne žene. Odlična je to pozicija, žena ove pozicije uživa u romantici, uvod je dobra hrana fina romantična večera šetnja uz obalu mora, rijeke ili jezera, a može i glavnim trgom grada, voli biti viđena ali se zna i skrivati dok ne skine višak kilograma. Muški ove pozicije vole žene, ali to ide prema obožavanju pa se predugo zadržavaju na zglobovima nogu, prstima stopala, rukama, vratu žena, na sitnicama i detaljima pa postaju opterećujući faktor, žena puna želje nakon sati priče gubi želju i zaspi. Muške ove pozicije zanimaju ženska zanimanja, često su dobri pjesnici, ali nezainteresirani za sam koitus, nije uvjet, bez brige. By Z.L.P.

Venera u Lavu
Temperamentna vatrena, postojana u ljubavi, zahtjevna, jako zahtjevna, traži pažnju, stalnu i neprekidnu. Zadovoljite li njezine potrebe bit će vaša cijeli život, ali ako omanete u zaradi i stvaranju materijalnih sredstava ona odlazi, mislim Venera u Lavu, tj. osoba koja obnaša tu poziciju. Na žalost ona traži, ali i pruža, iako je u vatrenom lavu teško do orgazma, treba joj duga predigra, ali krajnji čin je nebeski, kontrakcije su česte, višestruko svršavanje nakon puno muke, žena mora biti uz snažnog i obdarenog muškaraca koji će znati gdje dodirnuti, kada gricnuti kada poljubiti liznuti opustiti i stegnuti, ali žena ove pozicije to nalazi, a ako ne masturbira često, ne izgovara to javno, ne priznaje. Muški ove pozicije odličan je organizator, traži lijepu ženu, ženu koju će pokazati javnosti, ne voli pretile, zapuštene žene, očekuje od svoje družice sjaj i blistaj. Ovo je muška, tj. jang pozicija Venere stoga ona ima više karakter borca, upornog borca za vlastita prava, dočim se Venera u Raku bori za prava drugih. Žena traži prijateljicu sebi ravnu, s kojom može čavrljati beskrajno a da joj ne dosadi, treba joj elokventna prijateljica, dočim od muškarca ne traži rječitost već predani rad. Domina je kao žena, kao muškarac radnik uporni stvaratelj. Svakako je bitna odrednica pozicija Sunca, jer ako je slučajno u Ovnu, to je domina ili pak potpuni vladar, ali poštenje je neizrecivo, u ljubavi manje, želja za sexom nadilazi vjernost. By Z.L.P.

Venera u Djevici
Ovo je zamorna pozicija Venere, žena ove pozicije je analitična, taman za rad na proučavanju spisa, ili u nekom biološkom laboratoriju, ili je pak aktivna ekonomistica ili je stvorena za rad u uredu, nije elokventna kao Venera u Blizancima, ali je zamorno praktična, pa čak i cjepidlaka u nekim situacijama. U vezi je teška, sve joj smeta, sumnjičava, optužuje voljenu osobu za sve i svašta, ne priznaje vlastitu odgovornost, seli je na druge, ne želi se sukobljavati ali voli kritizirati, pokušava biti ironična, ali samo pokušava. Dobra joj je strana čistoća i urednost, nema urednije osobe od one koju obnaša pozicija Venere u Djevici…, brine o zdravlju, šuti i radi, knjiški moljac rekao bi Rade Šerbedžija. Higijena i sve vezano uz zdravu hranu njoj je imanentno. Muško ove pozicije je pak naporno do boli, ne dopušta promjene u stanu ili domu, sve mora biti na svom mjestu, hoda prostorijama i poslaguje stvari po redu i poretku kako on zamisli, stalno popuje ukućanima, u radnoj sredini neumorno radi, umara druge svojom šutnjom i radom, ali što se događa, nikada satisfakcija za njegov rad, ne primjećuju ga, on se trudi više od ostalih, ali što veći trud to je manja nagrada za to, ali čovjek ne odustaje mravinje radi. Daleko je od žena, traži osobu sličnu sebi, koja će s njima zajedno krpom po stanu uređivati prostore. Prema djeci je naporan stalno nešto ima za reći, kao mudar je, najpametniji…, stalno kvocanje udaljuje ga od obitelji. Što je stariji to je gori, u sexu često omane, piša mali, više mašta, fetišist, voli se odijevati u žensku odjeću, no nije uvjet, ovisi o tomu gdje mu je vladar Merkur. S druge pak strane oba spola su znanstvenici, istražitelji u zatvorenim prostorima, često hipohondrični, a osobito ako im je i mjesec u Djevici ili ne daj bože Ribama, e onda su tek u stalnoj napetosti i u strahu od smrti.  

Venera u Vagi
Pompozna, graciozna, u svom sjedištu (Venera je vladarica Vage) okružena ljubavlju i pažnjom, ne miče prstom, a zarađuje, oko nje lete, manekena, osobita u zavođenju migom, ne traži, ali dobiva, aktivna u svemu gdje se ne treba fizički angažirati, može biti pisac, pjesnikinja, rječita, ne žuri, zna da može, odgovaraju joj svi mogući prostori u kojima je prate pogledom, ne voli zviždanje niti prostačke upadice, ne voli kamiondžije niti one neurednih noktiju, ona je prije svega esteta. Venera u Vagi je oličenje društva, centar je društvenih zbivanja, aktivna u svemu, a osobito u sexu, tu je kraljica, ali žena…, muškarac dvoji, on je esteta, često modni dizajner, tj šnajder ili krojač, dvoji o spolu sviđaju mu se i muški, ali neće, boji se ogovaranja, moralan izvana iznutra mućak. Prema ženama je poput tetrijeba, makar i ružan gradi se lijepim, on zna i može, kad osvoji i odradi napušta žrtvu vraća se ženi koju ne ostavlja, jer se boji samoće, obitelj mu baza za akciju, da ne duljim lažan je to sjaj Venere. Ali dobra je strana kod oba spola želja za znanjem, kao i Blizanci lako upijaju znanje lako ga prenose, često su profesori ili pak pravnici, pa i matematičari, čvrsti, rječiti, ali nekako iskvareni, nikada ne zbore istinu, stalno nešto vrdaju, žena voli dodir, priču, šaputanje, dugu predigru, muški bi sve brzo i radi recke na revolveru, šepuri se pred muškim društvom. Često je prodavač bureka, dakako figurativno rečeno. Galeb, po dalmatinski. Zdravlje: problem kože i bubrega, kao i šećer u krvi.  

Venera u Škorpionu
Uh, ovo je žestina, pomor riba u moru, nestanak dinosaura, jauk medvjeda u pustinji, njisak umornog konja na raskršću, magarčev pjev pred parenje. Ovo je žestina, nema ovakve ljepote, ovakve crne ljepote ovakve privlačnosti nema takvog sexa kao s Venerom u Škorpionu, istina ona ne uživa u ovoj poziciji, jer je u ovoj poziciji Venera violentna, ali osvaja opasnošću, uvijek su u vrijeme tranzita Venere Škorpionom nedaće, silovanja, ubojstva, mali ljudi nestaju, žene se stapaju s kamionima, sila i nasilje, žestoko i nepravično ponašanje, muški predu poput risa, gube razum, uzimaju, ne pitaju, žena ne da, a oni grabe, policija ima posla, zatvara…, zatvori puni. Ima li što lijepo? Ima! Strast, neobično snažna strast, ljubav u ponoć, na kiši u parku ili veži dok pucaju munje gromovi, trpe nježnost poljubaca, jecaj žene uzdah muškarca, jecaj uzbude, dolazi do prijetnje, nebo plače od strasti, ulična rasvjeta gasne, topi se led u hladnjacima, travka trne, maslačak gubi svoju boju, tratinčica se boji niknuti. Koitus snažan voli opasnosti uzbuđuju je strast na vijaduktu, ljubav u šumi, seks na klupi u parku, često sado mazo, voli vezanje daje se ali i traži, daje sve, u zagrljaju nudi, govori nesuvislo, često prljave riječi, voli uzbuđenja svih vrsta, Venera u Škorpionu je teška, ali s toliko strasti da ne odoli niti vitez okruglog stola, no dobro danas su stolovi četvrtasti, ali ne odoli niti kućni tip, mešetar ili papak, svi se okreću, muško ove pozicije je šarmer, taman, oči boje crne svile, zavodnik, ali na n-tu, nema zbora odmah koitus u parku na klupi već navedenoj veži, pod suncem, na moru pod kišom, munjama, mercedes se ljulja jače od oluje, nema zbora, sila je u muškarcu, voli on i takve, strasne žene, crne tamne dugih kosa, tamnih metalnih očiju…, visina nije važna, ali voli vretenaste vižljaste žene, one koje se izvijaju trbušno. Žena ove pozicije opasnih je namjera zmija otrovnica slatkorječiva kad treba, ali nije uvjet, a i da je uvjet daje toliko da muško više od toga i ne treba…, leži pod njezinom štiklom, pače jauče i trpi, liže čizmu, tolika je njena snaga, mislim na ženu ove pozicije,. Muški su temperamentni, isto tako opako žestoki zavode samo pogledom. Ako su gay onda su aktivni gayevi, ne mislim na parkove i fontane.  

Venera u Strijelcu
Venera u Strijelcu voli konje, manje je zainteresirana za ljude, obožava životinje više ostalih znakova Zodijaka, ali osobito konje, za njima vene i pati daje i zadnju lipu za listak, malo sjena, štalicu na hipodromu, uživa jašući, grozi se sexa, grozi se priče o tomu samo neka što prije prođe da se vrati životinjama kojih je pun vrt, što pasa što mačaka, što drugih primjeraka i vrsta. Kao žena ona je baš određena k sportu, živi za sport, trčanje, bicikl, triatlon, i vezu traži među sportašima, kao svaka vatrena žena traži vitke visoke plave dečke azurnih očiju, ali niti crne ne odbacuje, ako su dakako sportski nastrojeni. Ne jede puno iako voli, štedi svoj organizam odvaja od usta za njoj bitne stvari. Osjetljiva su joj bedra, jetra, žuč, često je muči želudac, reflux prisutan, jadi se i živcira bez potrebe. Muški ove pozicije također su sportaši, skakači u vis, biciklisti, plivači…vole sitne ženice bujnih grudi i tren istaknute zadnjice, ali ako se bavi sportom nije uvjet. Vole se utegnuti u sportske hlačice, vole bijele sportske čarape i nobles tenisice, ne nose jeftinu robu, kao niti ostale vatrene Venere. U ovom je slučaju Venera promjenjiva, kolebljiva, nije sigurna u to što želi hoće, ne percipira tuđa htijenja i jako ovisi o položaju vladara. Dama, ili gospodin, teško ćete ih vidjeti za šankom uz neko piće u zadimljenoj prostoriji iako ima i takvih zanesenih Venera, jer Venera u Strijelcu može biti zanesena, ona je sam vrh neba, ona je zvijezda i želi da je tako tretiraju. Voli sjajne materijale, svilu posebice, kao i srebro, voli i zlato ali ne kao Venera u Lavu, ona zlato obožava. Ukratko, do nje ne može svatko, u biranom je društvu, osobito žena ove pozicije, muški su već malo fleksibilniji, oni su uporni u osvajanju, ali su u činu lo, teško im djevojka do vrhunca. 

Venera u Jarcu
E Venere, avaj, koja li je to pozicija, deseto polje, prirodni poredak, grize za poslom, gradi karijeru, hladna izvana iznutra želi, ćuti ali ne pokazuje, sve ono što je Rak izvana Jarac je iznutra i obrnuto (upamtite si svi, ono što pokazuje jedan znak, nasuprotni to ne iskazuje, ali nosi u nutrini i obrnuto), a kad je Venera u Jarcu on se očituje drsko, dominantno, kroz Veneru prolazi hladan zrak, ispuhivanje, vitezovi okruglog stola, šuma u magli, obožava šume, prirodu, bježi u samoću, traži istog, voli samozatajne prijateljice, ne traži trač, nije mu sklona, trač i žuta štampa, to radi samo krišom, ne u javnosti. Venera u Jarcu ima problema s kožom, često bubuljice, pa i krateri po licu, ali ne baš vulkanski, mnogo je tu pudera, guši se koža, žene rade grešku zatvaraju disanje kože, zatvaraju pore i koža stari, brzo se suši, valja mnogo kreme koja vlaži kožu, koja je uvažava, ne pretjerati s istiskivanjem bubuljica. Uh kako romantično, ali to su lijepe žene, mršave pretežito, gdjekad veće grudi, gotovo nikada zadnjice, duge noge, Strelice imaju recimo dugi trup i kratke noge, žene s Venerom u Vodenjaku često dugu tamnu kosu, onako više model 1969, pramen na licu sjetan pogled, pogled koji samo iskusan može pročitati željom, dječak ne može, mladić se gubi, ona ga pojede jednom riječju dominira u vezi, traži stabilnog partnera, pristojnog prije svega, teško ju zadovoljiti, ali kad se nađe put onda nema ljepšega uzbuđenja, treba uporna muškarca žena s Venerom u Jarcu, treba joj muškarac koji će je razumjeti, jer Venera te pozicije nije otvorena, pače ona je skroz zatvorena, dakako, sada joj je vladar u Vagi (tranzit) pa je izmjena vladara, pa je sreća, rječitost i učenost, snaga uma, mudrost, uspješnost, poslovna prije svega. Vladari su vremena oni s Venerom u Jarcu, sada naročito, pa sve do listopada 2012. Odlična pozicija, ponavljam za Veneru u Jarcu, da zabune ne bi bilo. Muški se ne sklanja traži stabilnu mudru ženu, koja ne zbori mnogo koja voli planinu šumu brijeg polje, koja voli obitelj, ali ne sili koitus, ne sili nježnost, muško te pozicije žudi mir, uzeti kad hoće, malo je to sebična muška pozicija, uzima ženu za sebe, ne dijeli je s drugima negoduje kada ide s prijateljicama ili pak prijateljima, ali žena ove pozicije je izuzetno vjerna, ako Saturn nije u Škorpionu pri rođenju ili pak Ribama, ili pak u Raku. Jobovska pozicija, u mladosti su to Venere starmalog ponašanja, preozbiljne, ali kako godine idu kečke ostaju pa niti bora ne smeta. 

Venera u Vodenjaku
Ledena Venera, Venera južnoga pola, sjevernjak joj nije ravan…, a ako joj se zamjeriš, nikada više ne progovara. S onim koji joj nanese bol nepravdu jauk povredu ne progovara ne spominje ga što više ne misli na njega, ta osoba više ne postoji. Ta je Venera kraljica Aljaske, princeza crnih mora, aktivna prijateljica lijepih prostora, podnosi i prirodu, ali ne pretjerano, more i sunce odgovara zbog hladnih nogu, prstiju na ruci, ima taj lagano zmijski krvotok, tj nema ga, pa stoga pati, nosi debele čarape, ličke, one koje bodu, uzbudljivo za one koji su odrasli u planinama uzbudljivo gorštacima, voli ovce, voli zečeve, voli samoću, ne daje se lako, ali kad se preda trpi dugo, može li do u nedogled, ne može, već smo rekli prekida odnos i zaboravlja da je osoba uopće postojala, ne dopušta nered, dominaciju, jer ona dominira prostorima. Kad se uredi zrak gubi kisik, ruža vene, mjesec se skriva, nebo usred podneva tamni, uređaji titraju od uzbuđenja. Muški ove pozicije su žestoki zavodnici, ali puno traže, ne daju se lako, nisu kao Škorpioni koji blude i plove njedrima ljubavnice, oni ispituju, klone se brzine, zaziru, ne vole spolne bolesti i titraju u sebi od straha da ih nešto ne sakupi, ali kad se zaljube sve to mine. Žena ove pozicije je strast, ali muškome valja do strasti doći, kako, kojim putem, gdje je izvor njezine čežnje, pa uvijek je kod zračnih znakova bit u priči, mentalno uzbuđenje, polako pa sve žešće, od nevinih priča o dodiru ruke pa do priče o grudima koje zvijezde dodiruju udahom i izdahom, na koncu do međunožja koje bridi strašću samo na riječ na ugodan glas, muški mora imati ugodan glas ne bi li ga žena (Venera u Vodenjaku) prihvatila. Venera u Vodenjaku zavodi glasom, riječima, sintaksom osobnim diskursom, stilom koji ne jenjava niti nakon par sati priče kada je joni vruća vlažna, željna, ispunjena sokovima, kada je spremna podati se istočiti u bezdan ljubavnog neba. Venera u Vodenjaku je opasna, jer pamti, sveti se, a najžešća osveta je napomenuti zaborav. Voli komotne situacije, ne voli prepirke niti da joj netko slobodu ukida, ona je za slobodnu vezu, žena slobodnih veza žena hipi, žena koja se sjeća i onih dana kada su ledenjaci bili viši, krući, velebni, a ne topivi, ona ne trpi niti za loših dana, jer loše ne dopušta, ona ima zdravu energiju, ona množi svoje misli, stvara, ona je radišna, ali ne za druge, onoliko koliko treba za nju i njezine voljene. One koje voli, ona, Venera u Vodenjaku daje sve, baš sve, druge ne iskorištava, nikada. Posebna je to Venera, ispunjena svojim maštanjima, ljubavlju prema nečem visokom, ne mislim na planine, već na nešto izvan nas, nešto što je rođeno u toploj maternici kozmosa, nešto što će je uzdignuti iznad zemljine kore ili je ubaciti u magmu, živu vatru ljubavi. 

Venera u Ribama
Ona je tu kao riba u vodi, uživa u ovoj poziciji, najplemenitija pozicija Venere, lijepa, skromna, humana u svom djelovanju, oči često tamne ili zelene, dogodi se i plavi odraz neba u tim krasnim očima, voli životinje, pse, mačke, osobito konje, kao i Venera u Strijelcu. Ova je pozicija kao i pozicija Venere u Raku, medicinska sestra, teta u vrtiću, učiteljica razredne nastave, sve što je vezano uz pomoć, osobito voli pomagati djeci pa su često defektolozi, logopedi, a ima ih i povjesničara umjetnosti, jer vole lijepo, vole umjetnost, vole operu, no dobro danas baš za operom ne luduju ali u 19 i 20 stoljeću do šezdesetih jesu. Vole sve što ih podsjeća na prošlost, ne vole grubost, vole nježno, polako, romantične su prirode, vole večeru uz svijeće, šum mora, lagano udaranje valića o šljunak obale, njihovo kotrljanje, vole šum bora, šum lišća, s jeseni tuguju, u proljeće se bude, cvjetaju, ljepotom obasjavaju svijet. Ali ono što je najvažnije to je njihova mudrost, one pomažu riječima, tihim smirenim glasom i kada žestoko trpe od tuge, jer one jesu tuga, one su anđeli tuge, one tugu poznaju i znaju se s njom nositi one znaju tugu razotkriti one su borci protiv tuge, jer su je upoznale, kao što se da bismo spoznali dobro treba razotkriti zlo u samom biću u njegovoj srži, jer zlo i dobro su kao noć i dan i Venera u Ribama je svjesna toga već zarana. Divno je to stvorenje, nema nježnijeg. Muški ove pozicije nisu baš umješni u životu, ali žene jesu, oni su pjesnici, autistični pisci, skloni čašici u kakvoj opskurnoj birtiji u predgrađu, u nekom neptunu, u nekom zaglavlju gdje piše tuga, gdje je tuga sinonim za život, gdje su i psi namjernici rekli laku noć. Muški ove pozicije su tužni ljudi koji u žena izazivaju sjetu i što se događa, eureka, oni osvajaju tugom, tužnim pogledom pjesničkim izrazom, oni osvajaju svojom sposobnošću sviranja, oni su glazbenici, izvrsni pjevači, multitalenti, oni skidaju ženi po zvijezdu s neba lagano da ne padne glasno, a žene ove pozicije trnu uz svijeću, zajedno s njom gube se u nemoći, gube se u strasti, gube se u predanju, ali nježno, one vole nježno samo nježno one vole dodir, one vole mlaz vode, dodir svile i takva im treba ruka, muška ruka, iako se ne libe niti ženske ruke, ali to ne odaju, to je njihova tajna, slikari su književnici, oni su, s Venerom u Ribama umjetnici koji svijetu daju mnogo toga ne samo za godinu, već za stoljeća, npr. slike, rukopisi, književna i glazbena djela. Ovo je kompleksna pozicija i bitno je odrediti poziciju vladara i suvladara, Neptuna i Jupitera, a oni su sada u Ribama i Biku, stoga je Ribama sada tako dobro da toga nisu niti svjesni, no dobro nije dobro samo Veneri u Ribama već Ribama općenito, ali ponajviše Veneri u Ribama, to je plodnost, to je rađanje to ljubav, to je odbljesak nježnosti u smiraj dana.

©Zoran Leonardo Pšeničnik


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Direktna Venera *Septembar 2015.

Sun Nov 8 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email I tako kreće VENERA direktnim hodom… Poslednjih dva meseca namučila sam se svesno ali nedovoljno vešto izbegavajući patetične, poetične iskrivljene izlive na temu Rx Venere. Tačno – svaki autor ima potrebu da se izrazi na “odredjeni način”. Tako pristuna patetika i drama […]
Venera Direktna