Vežbe za opuštanje


vezbe za opustanje* Vežba za glavu (Ovan, Vodolija, Devica)
Ukoliko sedite na stolici, ruke stavite na kolena, ispravite leđa i istegnite vrat prema plafonu kao da vas neko vuče za kosu na temenu. Zatim polako, u velikom luku, spustite glavu napred, zatim je ispravite i izvijte unazad, ispravite, okrenite nadesno ili spustite bradu na rame, vratite pravo i isto uradite na levu stranu. Prislonite desno uvo na desno rame, a zatim levo uvo na levo rame. Polako kružite glavom počev od napred dole, desno, nazad, levo, napred dole i isto na levu stranu. Okretanje i kruženje glavom izvodite polako i kontrolisano, a ramena su sve vreme nepokretna. 

* Vežba za jačanje očnih mišića (Lav, Ovan, Vodolija)
Usmerite pogled na obrve, zatim na obraze, u desni ugao oka, pa u levi, a pogled možete usmeravati i gore desno, dole levo, gore levo, dole desno. Zatim zamislite da je vaša glava u centru velikog sata i pogledom prelazite preko brojeva u pravcu kretanja kazaljke od 1 do 12 i u obrnutom smeru.

* Vežba za leđa (Bik, Lav, Vaga, Vodolija)
Ova vežba neophodna je svima koji zbog posla sede tokom celog dana, jer jača leđne i stomačne mišiće i opušta vratne. Stanite iza kauča ili fotelje i napravite jedan korak unazad. Obe ruke oslonite na naslon, a noge blago savijte u kolenima. Uvucite stomak povlačeći ga prema kičmi, ali nastavite normalno da dišete i ne zadržavajte vazduh. Povijte se u leđima, kao da želite da razdvojite lopatice, spuštajući glavu nadole, kao mačka kada se nakostreši. U tom položaju zadržite se deset sekundi, a zatim se ponovo ispravite. Vežbu ponovite tri puta.

* Vežba za jačanje leđa i ramena (Blizanci, Lav)
Lezite na stranu, savijte noge u kolenima, odignite gornji deo tela i naslonite se na lakat leve ruke. U desnoj ruci držite flašu s vodom tako da vam podlaktica bude podignuta iznad nadlaktice. Podignite kukove tako da vam trup bude prav od kolena do ramena, a desnu ruku s teretom ispružite prema plafonu. Uradite obe strane po tri puta.

* Vežba u sedećem položaju (Rak, Vodolija, Ribe)
Sedite i ispružite noge na krevet ili trosed, a možete da sednete i na pod. Vrhove nožnih prstiju povucite ka sebi i ispravite gornji deo tela. Ruke ispružite napred, dlanovima nadole. Gornji deo tela pomerite unazad, naprežući pri tom stomačne mišiće. Zatim se spuštajte prema nogama dok dlanovima ne dotaknete stopala. U ovoj poziciji zadržite se 5 sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite tri puta.

* Vežba u ležećem položaju (Škorpija, Ribe)
Ukoliko iz kreveta volite da gledate televiziju, lezite na leđa, stavite debeli jastuk između nogu, zategnite trbušne mišiće i 20-ak puta posegnite rukama kao da pokušavate da iščupate jastuk. Ova vežba je odlična za jačanje trbušnih mišića i organa u karlici, a možete da je radite tri-četiri puta dnevno po pet minuta.


* Vežba za jačanje kolena, butina i zadnjice (Strelac, Jarac)

Stanite uspravno, noge razmaknite u širini ramena, a ruke oslonite na kukove. Zatim udahnite, uvucite stomak i zategnite trbušne mišiće. Težina tela neka bude na petama. Lagano se spuštajte u čučanj, savijajući kolena kao da nameravate da sednete. Leđa treba da budu prava, kolena u ravni sa stopalima, a butine i listovi pod pravim uglom. Zadnjicom dodirnite sedište, izdahnite, ispravite noge i bez zadržavanja se ponovo podignite. Uradite od 8 do 15 čučnjeva, pa ponovite tri puta.


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Podznak ili Ascendent

Tue May 7 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Jeste li ikada imali prijateljicu koja je važila za Mis Finoće – sve dok je niste bolje upoznali? Da li ste nekada sreli nekoga ko je isprva delovao nedruželjubivo i hladno, ali je kasnije prevazišao svoju stidljivost i oslo¬bodio se? Poznajete li […]