Vrste Ahata


ahat plaviAhat plavi čipkasti se ponekad povezuje sa Devicom Marijom i zbog toga je ikona majčinstva. U Skandinaviji ahat plavi čipkasti je sveti kamen Nertus, majke zemlje. Podstiče vas da govorite istinu i izrazite vaša unutrašnja osećanja. Ahat plavi čipkasti oslobađa od bolova upaljenog grla, reguliše probleme sa tiroidnom žlezdom, glavobolje i bolne ili otečene žlezde na vratu. Potopiti jedan u vodu i ostaviti ga 8 sati i tom vodom ispirati grlo. Ahat plavi čipkasti umiruje stres i stresna stanja, smanjuje visok pritisak, umiruje alergije kože i deluje na probleme sa kostima. Lekari bi trebalo da nose ahat plavi čipkasti kako bi povećali svoje energije za lečenje i sprečili iscrpljenost lekara koja se javlja u toku lečenja.

Ahat bocvana
Noseći u sebi generička svojstva ahata, ahat bocvana ima vrlo slične efekte. Harmonizuje psihičko telo sa suptilnim telima, uklanja dualnosti i veoma dobro utiče na opšte blagostanje. Kada se stavi na treće oko, ahat bocvana vrlo brzo seče mentalne veze sa guruom, partnerom, roditeljem ili osobom koja manipulativno kontroliše život osobe koja je pod uticajem i tom prilikom ponovo puni energijom osobu koja se nađe u takvoj situaciji. Štiti Auru. Ukoliko ste povređeni, omogućava vam da gledate na moguća rešenja, a ne na probleme. Dajući vam širu sliku, on vam pomaže da istražite nepoznate teritorije i da iskažete vašu kreativnost. Ahat bocvana može da se programira da štiti vas i vašu porodicu tako što pojačava zaštitničku ljubav. Kaže se da ovaj ahat odbija paukove. Ovaj kamen je odličan za svakog ko ima veze sa požarima i vatrom, naročito za pušače i one koji žele da odustanu od pušenja.

Primena
Depresija – tuga, seta; kardiovaskularni sistem; kožne bolesti; pušenje (odvikavanje)

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Bik; Blizanci; Rak;

Čakre na koje se kristal stavlja
krunska;

 

Ahat crveni
Pored opštih svojstava Ahata, ovaj kristal je poznat kao “kamen snage”, neprovidan i voštanog sjaja do mat, neophodan je u svakoj kućnoj apoteci. On daje snagu i vitalnost, zaustavlja krvarenja, čuva rane od infekcija, unosi harmoniju u nervni sistem, jača imunitet. Stimuliše fizičku izdržljivost, aktivira polne organe, olakšava tok trudnoće i porođaj. Smanjuje bolove, podstiče rad žlezda. On nam daje čvrstinu temelja. Od negativne energije koju upija u sebe čisti se pod tekućom vodom, a puni u zemlji, može u saksiji, zajedno sa gorskim kristalom.

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Ovan; Škorpija;

Čakre na koje se kristal stavlja
bazna / korenska;

 

 

Ahat drvo (Dendrinski Ahat)
U Indiji ovaj ahat se koristi kao talisman i ovo je vrlo retka vrsta ahata. Donosi izobilje i punoću u sve oblasti života, uključujući biznis i poljoprivredu. Obično se kombinuje sa gorskim kristalom za pravljenje brojanica i koristi u ovoj kombinaciji jer se veruje da produbljuje molitvu i koncentraciju.
Pošto daje nežne vibracije njenom nosiocu donosi lekoviti efekat na nervi sistem. Pored toga kaže se da omogućuje zdravo funkcionisanje bubrega i bešike, tako što reguliše količinu vode u organizmu. Jača imuni sistem a time i odbranu organizma, kao i probleme sa skeletom, stimuliše vaskularni sistem, oslobađa bola. Takođe dobro deluje na psihu donoseći unutrašnji mir. Njenog vlasniku pomaže u dobroj komunikaciji i odnosu sa decom. U kombinaciji sa hrizoprasom proizvodi toplinu i mir. Smanjuje aroganciju i egoizam. Potpomaže da se prepoznamo kao deo velike celine.
On je podržavajući kamen. Naročito je efektivan na srčanoj čakri. Njegova snaga se intenzivira ako se kombinuje sa Hrizoprasom i Rubin Zoisitom.

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mazom mlake vode, zatim ostavi da prenoći u posudi sa kristalima Hematita, a potom se puni par sati na suncu.

Astrološki znaci
Jarac;

Čakre na koje se kristal stavlja
solarni pleksus;

 

 

Ahat mahovinski
Ahat mahovinski se vrlo često naziva kristalom bašte, zbog povezanosti sa ubrzavanjem rasta biljaka. Američki domoroci su ahat mahovinski nazivali “donosilac kiše” i u drevnom Rimu se verovalo da talisman od ovog kamena donosi blagostanje i blagoslov božanstava. U Evropi se stavljao u bašte, voćnjake i polja kao prinos bogovima koji čuvaju zemlju.
Ahat mahovinski je nežan i postepeni čistač koji se može nositi uz kožu, ili se upotrebljava svakodnevno u slučajevima kada je potrebno da se stimuliše rast novih i zdravih ćelija i tkiva u telu, da se umire infekcije kože i bori protiv prehlada i gripa.
Ahat mahovinski će takođe zaštititi vašu Auru tako što filtrira nečistoće i negativnosti. Ahat mahovinski je naročito od velike pomoći kada su napolju vrlo visoke temperature kako bi pomogao u slučajevima kada dođe do dehidratacije.
Ahat mahovinski će vas naučiti umetnosti praštanja i tolerancije, ugasiće nagomilanu gorčinu i očajanje nastalo usled emotivnih odnosa sa ljudima.
Ahat mahovinski donosi lepotu okruženju za koje ne može da se kaže da je idealno okruženje. On će vrlo polako da privuče novac ili unapređenje. Koristan je svima koji su zaposleni u hortikulturi, botanici ili bilo kom vidu alternativne medicine. Zakopajte ahat mahovinski u baštu kako biste ubrzali rast biljaka.
Ahat mahovinski će privući prijatelje deci koja su usamljena ili su nova u školi. On pomaže životinjama koje su u gradu da ne izgube vezu sa prirodnim svetom.
Nosite ahat mahovinski da povećate vaše razumevanje magičnih svojstava biljaka, cveća i drveća.

Primena
Apsces; depresija; dijabetes; grip; groznica; hipoglikemija; imunitet; infektivne bolesti – infekcije; intuicija – razvijanje; jajnici – normalan rad; kandida; komunikacija – poboljšanje; koncentracija; kosa, nokti – opšte; koža – čišćenje; koža – infekcije; ljubav – jačanje osećanja; materica; mišići – upala; noge otečenost, oticanje – disbalans tečnosti; pankreas; pluća – embolija; pluća – upala; probava; ruke – otečene; samopouzdanje; sinusi; strah – smanjenje; stres, temperatura – snižavanje; upala grla – krajnika – dušnika, angina, upala usne duplje; upale; vene – proširene – zakrčenje; virusi, bakterije; zaštita majke i ploda; zglobovi – upala; žlezde – otok, upala; žučna kesa – upala

Održavanje kristala
Čisti se dva ili više puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Jarac; Rak;

Čakre na koje se kristal stavlja
srčana;

 

 

Ahat plavi čipkasti
Ahat plavi čipkasti se ponekad povezuje sa Devicom Marijom i zbog toga je ikona majčinstva. U Skandinaviji ahat plavi čipkasti je sveti kamen Nertus, majke zemlje.
Podstiče vas da govorite istinu i izrazite vaša unutrašnja osećanja.
Ahat plavi čipkasti oslobađa od bolova upaljenog grla, reguliše probleme sa tiroidnom žlezdom, glavobolje i bolne ili otečene žlezde na vratu. Potopiti jedan u vodu i ostaviti ga 8 sati i tom vodom ispirati grlo. Ahat plavi čipkasti umiruje stres i stresna stanja, smanjuje visok pritisak, umiruje alergije kože i deluje na probleme sa kostima. Lekari bi trebalo da nose ahat plavi čipkasti kako bi povećali svoje energije za lečenje i sprečili iscrpljenost lekara koja se javlja u toku lečenja.
Ahat plavi čipkasti može da šalje energije mira u mesta zahvaćena ratovima. Trebalo bi ga postaviti na fotografije svetskih vladara kada su na sastancima kako bi se kod njih ohrabrili umerenost i uzdržanost.
Na poslu ga upotrebite kada se obraćate javnosti. On vam pomaže da postanete koherentni. Pomaže kod izliva besa drugih prema vama. Dovodi do smirivanja vaših negativnih emocija: ljubomore, besa, zavisti, mržnje, nezadovoljstva…
Koristite ga u periodu kada dete uči da govori i da smirite nemirno dete. Smanjuje lajanje kod pasa, cvrkutanje ptica i mjaukanje mačaka.
Ahat plavi čipkasti razvija sposobnost da se čuju stvari koje se ne mogu čuti normalnom percepcijom.

Primena
Artritis; bes – smirenje; bol; disajni putevi; otežano disanje; gušenje; začepljenje nosa; drhtanje; fizičko telo – rast; glasne žice – laringitis; glavobolja; grlo; groznica; limfni sistem – čišćenje; mesečarenje; misli negativne – otklanjanje; nervni sistem – jačanje; optimizam; prelomi; ramena – ukočenost; rast; temperatura – snižavanje; tiroidna žlezda – insuficijencija; vrat – ukočenost

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Blizanci; Rak; Ribe;

Čakre na koje se kristal stavlja
grlena;

 

Ahat tamnoplavi
Pored opštih svojstava Ahata, ovaj kristal je poznat po tome što otvara treće oko, smiruje um i misli, omogućava vam praktično sprovođenje ideja. Jača sposobnost vizuelizacije, razvija vidovitost i inspiraciju, otvara put duhovnog razvoja.

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu par sati.

Astrološki znaci
Strelac;

Čakre na koje se kristal stavlja
čeona / treće oko;

 

 

Ahat vatreni
Podstiče vidovitost, smiruje strahove i emocije, donosi sigurnost i bezbednost, štiti od pakosti, čisti energetske blokade i puni Auru energijom.
Nezaobilazan je kod lečenja zavisnosti svih vrsta. Dobar je za želudac, nervni i endokrini sistem, poremećaj cirkulacije. Pomaže u klimaksu kod talasa topline.

Održavanje kristala
Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni par sati na suncu.

Astrološki znaci
Lav; Ovan;

Čakre na koje se kristal stavlja
sakralna; solarni pleksus;


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Srećni dani za Juni 2015.

Tue Jun 30 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Email 30.06. 先勝 SENSHO SE ~ Dan Rane Pobede Sve što danas planirate da obavite započnite rano, još od jutra, kako biste osigurali uspeh. Tokom podnevnih casova su šanse za pozitivna rešenja problema sve slabije. Povoljan je dan za putovanja i razvoj saradnje. […]
Srećni dani za Maj 2022.

You May Like