Xena u aspektima


asteroid xenaPočetkom 20. veka, Xena se nalazila na 20 stepenu Riba, i za proteklih 100 godina je prešla, nešto manje od jednog znaka. Tačnije u trenutku otkrića (januar 2005.) se nalazi na 19 stepenu Ovna, a u Bika će preći tek 2047. godine, što znači da kroz jedan znak ova planeta putuje oko 100-120 godina. Evolucija ove planete je oko 520-560 godina, duplo je sporija od Plutona, ali ne i sporija od Sedne.
Pri tumačenju je potrebno uzimati u obzir orbis od 2 stepena, pri čemu je konjunkcija najsnažnija od nepovoljnih, i kvadrat može doneti dinamične događaje. Neophodno je da u natalnoj karti postoji veoma mali orbis, a snažno je njeno delovanje i sa uglova horoskopa (1, 4, 7, 10. polje.).

Xena u aspektima sa Suncem 

Opisaće borbu između žene i muškarca. Borbenost, sukob autoriteta u kom će žena pobediti sa lakoćom. Odneće svu slavu, ovo je slika moćne žene. U povoljnom aspektu, žena će uvek uspevati da osvoji, bilo da je u pitanju sport, ili kakav drugi duel. Žena dolazi na jako mesto, socijalni razulozi, ili kakva društvena previranja, je mogu dovesti u povoljan položaj. 

U lošem aspektu mogu se videti sukobi koji vode do razvoda, žena je dominantna, ali muškarac ima problem sa tim, čak teško opstaje u vezi sa njom. Pitanje je da li dispozitori mogu ponuditi pozitivno rešenje konflikta.

Takođe, može postojati problem sa ocem, kakva nejasnoća – ne zna se šta se sa njim dogodilo. Ne mora da znači da je otac fizički napustio natusa, već nije vodio dovoljno računa o njemu, zato je natus prinuđen da se sam bori. To vremenom može dovesti do potrebe da se bori za moć, slavu. 

Xena u aspektima sa Mesecom

Opisuje jaku, borbenu majku, koja čuva i bori se da spašava druge, zaštitnica, sklona da dokazuje pravdu.

U lošem aspektu ukazuje na stradanje civila, od posledica borbi, ratnih dejstava. Početak života bi mogao biti veoma nepovoljan, što treba potvrditi kroz seriju 4. Ako su Mesec i Xena oštećeni međusobno, natus je od rane mladosti morao sam da se bori. Ne odgovara mu ni mesto u kom živi, može biti bez roditelja, ili jednostavno ima tendenciju da promeni prostor u kom je rođen. Otići odatle.

Dobar aspekat Meseca i Xene, ukazuje na jako hrabru, strastvenu, lepu ženu koja dobro zna šta želi. Ona u trenutku svoje ugroženosti uspeva da izvuče veliku moć, zatim se menja i postaje plemenitija. 

Borba koja krene od samog početka života, od Meseca i 4. kuće može biti najdublje ukorenjena u čoveku i predstavljati neku vrstu bolesti. Dovoljno je da se natus dugo bori sa nekim ko je negativan, i da se ta negativnost, kao zaraza, samo lagano prenese na njega. Tek nakon vremena, natus spoznaje da je postao surov, koliko je neprijatelj nekada bio, da je to zlo poprimio i sam. 

Xena u aspektima sa Merkurom 

Promena sa lošeg na dobro. Prijatelj, sadružnica, osoba koja je bliska natusu donosi pozitivnu promenu. Mogućnost da je natus, pre toga, izgubio brata, sestru, ili postoji druga negativna priča preko rođaka. Ipak, sve vodi u promenu na bolje. Dosta daljih, većih putovanja. 

 

Xena u aspektima sa Venerom 

Ova vatrena kombinacija opisuje devojku takmičarskog duha. U muškom horoskopu je devojka sklona aferama, naglašenih muških osobina. Postoje veze na radnom mestu, iz koristi, sa saradnicima.

U ženskom horoskopu, Xena navodi natusa da usled borbi, ugrožene sujete ima jaku potrebu da se dokaže. To je osvajačica, zavodnica.

U povoljnim aspektima ima najmanje rizika, što će dati dobre mogućnosti, a dispozicija govori u šta će se događaj razviti.

U nepovoljnim aspektima, daje izazove koji su već ukazali na ugroženost, na gubitak voljene osobe ili nekog bliskog.

Xena u aspektima sa Marsom 

je jak kanal, jer je prisustvo Aresa u ovoj priči, od ključnog značaja. Mars je u karti otkrića na Antaresu, i teži ka Plutonu. Xena je ratnik koji uspeva sve da pobedi, ovaj aspekat opisuje borbu koja kreće iz odbrane, ali postaje sve surovija, i polako gubi smisao. Tendencija da se snaga uvećava, borbenost jača, postoji mogućnost da se ode u surovost – sve dok se ne ode u dispoziciju, dok osoba ne pronađe nekoga ko bi promenio njenu prirodu, doneo duhovnost. U jednom delu života, natus je veoma borben, ali kasnije ima tendenciju da se promeni – što zavisi od dispozicije.

Postoji opasnost za položaj u društvu, ali u ostalim stvarima može biti spašen, jer ima određeni stepen sreće. Potreba je da se prođe kroz opasnost da bi se osoba promenila. Što su jači aspekti opasnosti su veće, razrešenje zavisi od dispozicija. 

Xena u aspektima sa Jupiterom 

Ovi aspekati direktno govore o oslobođenju, pobedi, u situaciji kada je natus ugrožen. Neko mu je oduzeo mesto u društvu, ali se pojavljuje spasitelj – Jupiter. On se pojavljuje samo u najtežim životnim situacijama – ne u periodima slabijih teškoća. 

U lošim aspektima može se očekivati gubitak stečenog, nečega što natus voli, ili je ostvario u životu. Razočarenja u ljubavi, u emotivnim vezama. Problem i kod afera, veze koja je tajna, i kasnije se zaključuje da je bila pogrešna. Natus može očekivati gubitak svega čime Jupiter natalno vlada (kojim natalnim poljem). 

Xena u aspektima sa Saturnom

Problem sa ocem, nedostatak ili gubitak, određeni problemi u genetici, poreklu. Porodica u kojoj su mnoge žene ratovale. U povoljnim aspektima, natus vremenom postiže uspeh kroz borbu, on ima i moć da ostane na položaju. Ovaj aspekat je sličan Marsu u trigonu sa Saturnom, daje ambicioznost da se istraje kroz vreme, da se opstane na položaju.

Svaki loš aspekat ukazuje na mogućnost pada, odigrava se deo priče gde natus gubi.

Xena je još jedna žena koja se pojavljuje na nebu. Pored Meseca i Venere, postoji još nekolicina asteroida koji svi opisuju ženski princip. Xena bi, u tom smislu, bila delimično srodna asteoridu Pallas, pri čemu je Pallas mudrija, ona je za oca imala Zevsa, dok je Xena više ratničke prirode, rustičnija je. Njena je osnovna potreba da pronađe snažnog muškarca, koji nju može da pobedi, kako bi mu ona verovala. Tek nakon što je takav muškarac porazi, a zatim poštedi njen život, bude plemenit prema njoj – tek tada će mu se ona prikloniti. Pallas je, u karti otkrića, bila na samom Desc, opisujući potrebu da se pronađe mučkarac, koji je Xeni ravan po borbenoj veštini, ali nosi i stepen plemenitosti. 

U mundanom smislu Xena može ukazati na iščekivanje da se pojavi moćna žena, neko od koga će zavisiti značajni svetski događaj, žena od koje zavisi sudbina svih. Nekoliko je faktora koji ukazuju na takvu promenu, između ostalog i Regulus koji uskoro prelazi u znak Device 2012 – 2014. godine.

Efemeride za Xenu


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Veličanstveni Saturn, AP Kezele

Thu Mar 14 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Šani Mahatmja, priča o Veličanstvenom Saturnu, otvoriće za Vas vrata potpuno novog razumevanja karme i njenih posledica; uzroka patnje i puta ka istinskoj životnoj mudrosti. Šani Mahatmja više je od obične priče: to je mit sa snagom duhovne terapije.U viziji koja sledi, […]