Yod


jod u natalnom horoskopuKonfiguraciju Jod čine dve planete u sekstilu, a obe u inkonjukciji sa trećim planetom. Treća planeta (apeks) je jako bitno načelo koje treba pročistiti da bi se efektivnije izrazio. Kao kod T-kvadrata apeks planet postaje primarni fokus Joda.

Jod je izazov konstruktivnog mišljenja i pojašnjavanja onoga što ometa potpuno funkcioniranje osobe. Spoljne i unutrašnje sile zajedno deluju u stimulaciji suptilnih ali povišenih pritisaka koji se mogu na kraju pokazati tokom krize samosvesti. Jod spreman za aktivaciju je poput stizanja na raskrsnicu bez sigurnosti kojim putem krenuti. Promena smera nije stvar svesnog izbora iz pune svesti nego nespoznate nužde. Iako taj novi smer može delovati neočekivano, on je akumulirao svoju snagu i definiciju u razdoblju od nekoliko godina. Ali kad se Jod aktivira natus se počinje baviti novim stvarima u životu i poseduje nove stavove. Tačka u opoziciji sa apeks planetom je vrlo osetljiva. Ona pokazuje fokusirana područja gde se je fokusiralo novo natusovo usmerenje.

Kod Joda treća, žižna planeta treba da se usmeri i koristi preko dve planete u sekstilu, obrati pažnju gde je kuća treće planete. Potreba za delovanjem upravo dolazi od te žižne planete, a mogućnost delovanja je u druge dve. Jod inače često dovodi do nediscipline u mišljenju, pa prst ipak primora čoveka da krene u neku akciju. Ako ne dodje do prilagodjavanja ili neke vrsta reorganizacije, mogu mu se desiti problemi (pogledati kuće sekstila).


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

Veliki Krst

Thu May 23 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Veliki krst je konfiiguracija koja nastaje kad su dve opozicije u međusobnim kvadratima. Uglavnom se smatra teškom konfiguracijom i može biti posebno ograničujući i restriktivan za natusa koji pokazuje ograničene sposobnosti za samodisciplinu i umerenost. Mora naučiti dobro usmeravati svoje vitalne energije […]