Zašto imamo potrebu da znamo ŠTA nas čeka?


Moderno doba u kom živimo je definisalo još kompleksniji dijapazon najraznovrsnijih potreba čoveka – on žudi za porodičnom harmonijom, profesionalnim ostvarenjem, finansijskom stabilnošću, emotivnim ispunjenjem, želi da bude društveno prihvaćen, da se oseća zdravim i snažnim – jednom rečju SREĆNIM. Za preispitivanje i realizaciju navedenih ciljeva ponudjena mu je čitava paleta raznovrsnih načina. Na dohvat ruke su police prepune svima jasnih i razumljivih novonastalih psiholoških vodiča za srećniji i kvalitetniji život, za bolje emotivne odnose, za uspeh u karijeri, isceljenje Duše i tela. Jasno je da su ključevi sreće u našim rukama, pa se potragom za rešenjem moramo pozabaviti sami. Ali, da li je za osećaj ličnog ispunjenja svakom od nas neophodan uspeh u svim nabrojanim životnim segmentima, ili je sreća postala isuviše dalek cilj detaljno programiran na univerzalnom nivou?

Zašto imamo potrebu da saznamo ŠTA nas čeka?

Čovek XXI veka najčešće je suočen sa materijalnim faktorima koji su postali preduslov za rad na sebi, bilo kupovinom željene literature, spiritualne radionice tehnike i rad sa stručnim terapeutom. Nasuprot tome, prosvetljeni um, ili makar nadprosečno razvijena svest, bi nam trebali podariti otvorenost za sve životne situacije, bile one udobne i neudobne, ali da li smo u stanju da sa istom lakoćom prihvatimo i primenimo promene koje donese poneki manje običan dan.
Kako je čovek delom materijalno biće, za sigurnost i put ka sreći neophodni su odredjeni životni uslovi. Zato se u moderno doba viši um sve češće povezuje sa asketskim pristupom životu – čovek bez finansijskih obaveza prema sebi i članovima porodice, bi mogao otkaz koji ga jednog jutra sačeka na radnom stolu, smatrati uzbudljivim izazovom, sjajnom životnom prilikom koja mu otvara vrata u sasvim novi svet, šansom da ostvari svoj davnašnji san. Medjutim, ukoliko će porodični budžet biti ugrožen takvim razvojem situacije, njegovu radost u spoznaji novih izazova možda neće u potpunosti razumeti drugi članovi porodice, opterećeni egzistencijalnim potrebama oni u svom nerazumevanju uvode elemente straha i mogu čak predstavljati čak prepreku za preokret, na koji je on spreman da odgovori sa puno entuzijazma.

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI SESIJE ∞ AKAŠA HRONIKE ∞ 063/222-539 ∞

ASTROLOGIJA NEKAD I SAD
Zavirivanje u zvezde se tokom poslednjih godina povezuje sa socijalnim problemima koji su česti u svakom društvu u tranziciji, a astrologiji se nameće faseta nesavesnog savetnika, koji ne bira način rada putem kog će ostvariti materijalnu dobit. Delić ove osude astrologija duguje manje savesnim pojedincima, koji nisu upoznati sa osnovama astrološke etike, ili su ih se odrekli u praksi. No, dok takvih pojedinaca ima u svakoj profesiji, problem je što upravo njih najčešće možete videti na tv ekranima.
Ipak, po njima ne treba suditi veštini koja ima se razvijala vekovima. Istina o astrologiji je sasvim drugačija.
Srednjovekovim astrolozima se za pomoć ili savet nisu mogli obratiti pripadnici srednje klase sa svakodnevnim porodičnim ili ljubavnim problemima, prvenstveno zbog toga što su usluge astrologa bile rezevisane uglavnom za plemstvo. Čak i kada su se takva pitanja postavljala astrolozima, o čemu postoje pisane beleške, astrolog je garantovao savršenu diskreciju. Astrolozi su bili medju najbližim savetnicima kraljeve svite, i bez njihovih proračuna, kralj ne bi planirao ni venčanje, ni potpisivanje trgovinskog ugovora, a vojni strateg je bio u obavezi da svoj plan usaglasi sa dvorskim astrologom. Danas je astrologija daleko pristupačnija, pa su i pitanja kojima se bave moderni astrolozi znatno bliži temama iz svakodevnog života.

© Septembar 2004 AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

U praktičnom radu uočavamo da većina ljudi, koji su zainteresovani za analizu svog horoskopa, prvenstveno želi da sebi objasni postupke koji su ih doveli u odredjene životne situacije, da pojasni okolnosti sa kojima
treba uskladiti buduće planove i odluke. Nije reč o psihološkoj potrazi za obrazcima ponašanja kako nedovoljno upoznati sa stvarnim astrološkim mehanizmima često umišljaju, već se kroz analizu natalnog horoskopa prepoznaju čitavi setovi nasledjenih karakteristika i tokom odrastanja ustanovljenih navika, čak i tendencija da se navike i obrasci menjaju i procena stepena u kom je to moguće. Neke od njih su nesumnjivo značajne, i klijent će nastaviti da ih razvija i koristi, ali najčešće se pored toga konstatuje da je deo obrazaca koje je poprimio neuskladjen sa željenim životnim konceptom, i osporava realizaciju.

Primer za to mogu biti rodjene sestre, koje iako potiču od istih roditelja, dakle uprkos identičnom porodičnom vaspitanju, društvenom statusu i vaspitanju razvijaju savršeno suprotne životne afinitete – dok će jedna težiti ranom profesionalnom ostvarenju i porodičnoj stabilnosti, druga zadržava avanturistički duh, emotivnu slobodu, tragajući dugo za odgovarajućom profesijom. Primera poput navedenog je bezbroj, i tome svedoče ne samo astrolozi, psiholozi, sociolozi, već svaki pažljivi posmatrač može navesti slične neobičnosti u skoro svakoj porodici.
U navedenom primeru, astrolog samo tumačenjem natalnog horoskopa može uputiti na izbor adekvatne profesije, osetljive organe i zdravstvene probleme, na faktore koji su u stanju da izazovu emotivnu i psihološku labilnost, osobine koje treba favorizivati pri selekciji odgovarajućeg partnera. Takodje, astrolog će se osvrnuti na problematične životne cikluse u prošlosti, i razume se – više vremena posvetiti budućnosti, sa detaljnijim osvrtom na teme koje su za klijenta prioritetne.

Usluge astrologa, psihologa ili psihoterapeuta i lekara ne treba mešati. Astrolog može jasno uočiti astrološki (nasledjeni) obrazac koji prouzrokuje bolest, delom jer je ogroman procenat bolesti već genetski uobličen, dijagnosticiranje i lečenje nije njegov posao, mada je poželjna primena odredjene korektivne tehnike koja je baza za fiziološko oboljenje.
Procena karmičkih opterećenja i definisaje korektivne tehnike je nezaobilazni deo svake astrološke analize.

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI SESIJE ∞ AKAŠA HRONIKE ∞ 063/222-539 ∞

KAKVE ODGOVORE MOŽE DATI ASTROLOG
Iako je astrološki rad koji se bazira samo na opisu karaktera veoma obiman, astrologija ipak može da ponudi mnogo više. Ova vekovima razvijana veština ipak prvenstveno govori o vremenskim ciklusima, o uzrocima i posledicama, o povoljnim i manje povoljnim životnim intervalima koje želimo razumeti i uskladiti sa životnim situacijama koje nam slede.
Zato nakon detaljne analize natalnog horoskopa, najčešće sledi želja klijenta da zaviri u životne tokove koji mu predstoje u narednih godinu dana. To je elementarna potreba modernog čoveka za planiranjem aktivnosti, jer dobro uskladjen život bez iznenadnih preokreta potrazumeva i period uskladjivanja sa novim životnim oklonostima, čak i u situaciji kada je čitavo okruženje klijenta otvreno za iznenadne preokrete i promene. Zato su pitanja koja se pri radu sa godišnjim prognozama najčešće mogu čuti prvensteno odnose na materijalnu stabilnost, pri čemu se mogu razlikovati periodi pogodni za ulaganja zahvaljujući dobrom prilivu novca, periodi stabilne finansijske situacije i ciklusi tokom kojih rashode treba u potpunosti svesti na minimum, a ponekad navike stečene tokom prethodne, vrlo povoljne godine, mogu ozbiljno ugroziti prosečni budžet kojim natus raspolaže na nivou životnog ciklusa.
Medju brojnim predrasudama koje prate astrologiju često se čuju polemike o mogućnostima predvidjanja dogadjaja. Kao i u svemu drugom, i ovde treba biti tačan pri definisanju. Pre svega, verovanje u astrologiju čoveka ne oslobada odgovornosti za sopstvene akcije, niti mu može obezbediti u potpunosti predvidivu budućnost – iluzorno je postaviti pitanje o uspehu na ispitu ukoliko student nije obavio svoj deo posla, i potrudio se da se adekvatno pripremi, ali je zabeleženo da su se tokom povoljne godine studenti sa lakoćom fokusirali na obrazovanje, radovali izuzetno dobrim rezultatima, i za naučeno bili zasluženo nagradjeni. Dogadjaje koji nam u životu slede možda nismo u mogućnosti da biramo, ali je zato pred nama čitav spektar načina za prevazilaženje neugodnih situacija, i prihvatanje tema koje život u svom ritmu nameće. Život lišen povremenih izazovnih situacija, ne samo da bi čoveka vrlo brzo zaveo u malodušnost i samodovoljnost, već bi ga lišio brojnih prilika za suočavanje sa “ličnim demonima”, sa ustaljenim navikama koje treba prilagoditi novim uslovima života.
Upravo ove promene su od ključnog značaja za razvojni proces koji olakšava životni put svakog od nas. Svako ko ima običaj da povremeno konsultuje astrologa, svestan je neobičnosti životnog puta koji nas u odredjenom trenutku dovede u situaciju, koju možda u tom času ne prepoznaje kao odlučujuću za buduće dogadjaje, prvenstveno zbog doskorašnje udobnosti. Tada je najteže prepoznati nove prilike koje se otvaraju, a u tim situacijama najčešće je pitanje “Zašto je sve krenulo naopako”, “Zašto se situacija ne razvija očekivanim ili dosadašnjim tokom”…

NE, ASTROLOGIJA ne obezbedjuje nikome izgovore za neuspeh, ASTROLOGIJA VAM DARUJE MOĆ PLANIRANJA I REALIZACIJE
Astrologija ne obećava ispunjenje svih životnih želja, niti bi astrolog smeo uzeti za pravo osujećivanje plana koji klijent ima na umu. Svaka konsultacija zato i treba da počne analizom natanlog horoskopa, kako bi klijent i sam prepoznao svoje fokusne tačke, uskladio se sa njima i prepoznao deo aktivnosti koji treba da ostvaruje. Uskladjujući se sa astrološkim ciklusima klijent obezbedjuje apsolutno povoljne intervale i povoljne okolnosti, koje će njegovim akcijama osigurati željeni uspeh.

MAKSIMALAN NIVO podrške i kako biste prepoznali svoje i potencijale doba koje živite, uskladili ih sa svrhom Duše zakažite 063/222-539 PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA

© Septembar 2004 AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Koji je tvoj period za Velike Planove?

Sun Dec 12 , 2021
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Svako od nas na godišnjem nivou poseduje svoj Lični astrološki vremenski period postavljanja novih Planova i Želja, koji traje od 3-5 nedelja. Taj prostor u vremenu zavisi isključivo od vašeg NATALNOG HOROSKOPA ZA TVOJ NATALNI HOROSKOP klik na link NATALNA KARTA Tokom […]