Zmija


zmija

Zmija je najopasniji znak kome nijedan drugi, sem Tigra, Majmuna i Svinje (ponekad) ne može odoleti. Osobe rodjene u godini Zmije obdarene su nekom vrstom unutrašnjeg zračenja sasvim drugačijeg od bleštavila Zmaja, ali zračenja koje opsenjuje i kroti čak i najodbojnije skeptike.
Rodjeni u ovom znaku su otmeni, elegantni, rafinirani i po izgledu i po držanju. Nije važno jesu li lepi ili ružni, oni imaju ono “nešto” što zavodi, društveni su, ljubazni i učtivi. Umeju da privuku pažnju kao duhoviti i rečiti sagovornici širokih interesovanja, a i da je zadrže, jer se pod prijatnom spoljašnjošću uvek naslućuje neka tajna, neka skrivena i zanimljiva dubina. Ovakav savršen sklad izmedju negovane spoljašnjosti i razboritog i bistrog duha čine Zmiju neodoljivom. Ona to zna i brižljivo neguje. Obdarena vanrednim intelektom, ona neprestano, tokom čitavog života uči nove stvari, voli da čita, pravi je knjiški moljac… Prikupljenim znanjem se vešto služi i da bi šarmirala publiku, ali i da bi sama sebi priuštila zadovoljstvo zanimljive razmene i sukobljavanja misljenja, jer potreba za dijalogom je kod nje nasušna potreba kao i disanje. Razgovor sa Zmijom je zaista uvek prijatan, ona je misaona, razborita, neguje jezik i ume mudro da odgovara na mnoga pitanja. Svaki njen sud je uvek rezultat pronicljivog opazanja i gotovo nikada pristrasan…
Zmija duboko prezire svadju, nasilje i vulgarnosti. Od svih zvukova ovoga sveta ona voli samo muziku razgovor sottovoce. Ali i zvuk aplauza – on joj doista veoma godi… ali samo kada ga zasluži i kada može i sama sobom da se ponosi.

Zmije su vrlo intuitivne: za njih se doista može reći da imaju “šesto čulo”. Nagonski predoseća buduća zbivanja i proniče u misli svojih sagovornika. Njeno ponašanje je mirno i staloženo, jer ona voli stabilnost i sklad. Prilagodljiva je, uravnotezena i veoma snažne volje. Reagovaće kao prava zmija ako joj neko stane na rep. Ostali deo vremena je sanjiva, ne voli uzaludne napore i zamaranja, ako nešto može dobro da se uradi za samo jedan sat, zašto tako i ne uraditi? Ustedjeno vreme iskoristiće za čitanje dobre knjige zavaljena u udobnoj fotelji ili opružena na mekom tepihu. Kada nemaju šta da rade one su neverovatno lenje, zevaju, šetkaju se po kući i ljupkoj udobnoj domaćoj haljini, doterujući cveće u vazama, zalivajući sobno bilje, slušaju muziku i razmeštaju predmete. A onda spavaju, slatko i dugo. Jutrom se rado izležavaju….

Ako nešto istinski zažele prevrnuće i nebo i zemlju da do toga dodju uklanjajući usput ponekog suparnika. Kada imaju motiva vrlo su uporne.
Zmije imaju sreće i mada su loši igrači, često izlaze kao pobednici. Neuspeh ih duboko vredja a Zmije ne vole uvrede…
Dobri su savetnici, mudri i puni razumevanja. Vole da čine usluge sebi sličnima, ako ne moraju baš da se pretrgnu. U svakom slučaju obožavaju da budu pozvane za pomoć… No imaju veliku manu: ne slušaju ni reč od onoga što im se kaže. Na savete se ne obaziru ili ih nakon godinu dana izvuku odnekud, tvrdeći da je ideja njihova. U stanju su da slažu, ako to zahtevaju okolnosti. Vrlo su osetljive, ne trpe nikakvu kritiku na svoj račun, ne vole da im neko skrene pažnju na grešku ili da im se suprostavi. Tada postaju agresivne, zle i licemerne, a zatim i osvetoljubive i to za dugo vreme, teška su zlopamtila.

MALI VODIČ ZA ODNOSE SA ZMIJOM

KAKO DA JE OSVOJITE
Neopisiv, znalačka mešavina diskretnog šarma, čulnosti, ljubaznosti i razumevanja. Naravno, razmere sastojaka se razlikuju od Zmije do Zmije, ali su začini uvek isti. Dodajem ovome jos i telesnu lepotu i neverovatnu sposobnost ubedjivanja na način koji jos nije dokučio… opsena ili magija?
AKO VAS VOLI
Oduprite joj se odmah jer sutra će već biti kasno. Potrebno joj je vrlo malo vremena da postane neophodna, a ako i vi nju volite nek vam je sa srećom. Pokušajte da zadržite bar trunku nezavisnosti, ona će zbog toga gundjati, ali će vas više ceniti. Postovanje jedne Zmije značajna je stvar.
OČEKUJE OD VAS
Da joj budete bezuslovno verni.
DA VAS ZADRŽI
Umeće da vam pronadje slabu tačku, rupu u oklopu i to će iskoristiti do kraja. Umeće da vas razneži, oduševi, pažljivo sasluša… ko još zna sva zmijina sredstva!
AKO VAS VARA
Ona vara iz zadovoljstva i da bi mogla sebi da kaže: “Zaradila sam još jedan poen”
AKO JE VARATE
Biće duboko povredjena. Ako vas stvarno voli pokušaće da shvati ali to će biti naporno.
U SLUCAJU RASKIDA
Ako uspete da prebrodite – svaka čast, zaslužili ste medalju. Ali pazite,ona će upotrebiti sva sredstva kako je ne biste napustili jer ona to ne voli. Ne voli ni sama da prekida, sem ako to nije smislila da bi vas naučila pameti.
AKO ŽELITE DA JOJ NESTO POKLONITE
To nije teško, ali imajte na umu da je na tom planu vrlo skupa. Gospodinu Zmiji poklonite staru knjigu ili komplet ploča klasične muzike. Gospodji Zmiji nakit, diskretan ali pravi. One ne vole ništa što je lažno.
AKO ŽELITE DA JE ZAVEDETE
Provedite sa njom belu noć, neka to bude ludo milovanje i poverljivo razgovaranje. Prethodno skupite dosta snage…
AKO ŽELITE DA VAS NAPUSTI
Pozovite je da kod vas provede vikend i predložite joj da se osveži u kupatilu, ali joj nemojte reći da je vaš drugi partner već u kadi…

UKRATKO O VAMA I O DETETU ZMIJI
Zmija je sklona povremenim lažima. Ponašanje i ličnost definisane su joj kroz intimni život. Zmija je privlačna i zavodljiva. U ljubavi Zmija ima najviše uspjeha od svih znakova. U suštini Zmija nikada ne voli svim srcem, nju interesuje osvajanje i vlast nad drugima. Zmija je često nevjerna. Nametnuvši se jednom partneru ona kreće u nova osvajanja sa istim ishodom. Zmija često svojim partnerima zna donjeti i nesreću.
Da bi došla do onoga što želi Zmija će upotrijebiti sva sredstva, od moralne ucjene do zastrašivanja. Zmija će osnovati brojnu porodicu da bi potpuno vezala svog partnera. Ona će biti srećna u životu jer će uvijek biti dovoljno onih koji će upasti u mrežu njene zavodljivosti i potpasti pod njenu diktatorsku vlast. Samo rijetki će uspjeti da se izvuku.
Nije ga teško podizati, njemu je od najranijeg doba toliko stalo do tišine i spokojstva da će rado ulagati napore da se prilagodi ličnostima vrlo različitim od svoje. Dete Zmija voli da raduje roditelje i da ih razume. Stalo mu je do toga da ga smatraju odraslim i drago mu je kada se poverite, to je za njega dokaz poverenja koji ga umiruje i čini sigurnijim. Ne plaši se suočavanja sa odgovornostima.
Ima ogromnu potrebu za ljubavlju i nežnošću i najmanje skretanje pažnje sa njega na nešto drugo može ga ozbiljno uznemiriti i obeshrabriti. Ima potrebu da bude omiljeno. Ne podnosi da deli ljubav roditelja sa gomilom braće i sestara, jer ono je stvoreno da bude jedinče, čudo od deteta…
Izuzetno privrženo roditeljima ovo dete se dobro razvija samo u porodici gde vlada savren sklad, roditeljske svadje mogu na njemu ostaviti dubokog traga, isto kao i najmanje odsustvo koje doživljava kao bolno napuštanje… U slučaju razvoda bolje je da ostane sa jednim od roditelja nego da bude rastrzan medju njima. Ali onaj roditelj sa kojim ostane imaće velike teškoće ako odluči da se ponovo oženi ili uda. Moraće da bude veliki diplomata sa svojom malom Zmijom.
Zmijica dobro uči, ali samo ono što voli, u nekim predmetima će biti sjajna, u drugim veoma slaba. Ima dara za umetnost i književnost, često. Ne voli grube igre, draže su joj stvaralačke aktivnosti. Ritam rada joj je prilično neujednačen, potreban joj je odmor i opuštanje…
Sve će biti u redu želite li samo jedno dete, vaša Zmijica biće vam privržena i nežna. Ukoliko se pojavi rival, Zmijica vam neće puštati da mu se posvetite ni za trenutak.
AKO STE VI ZMIJA
Ako ste vi Zmija vaša sreća biće apsolutna samo ukoliko budete izbjegavali da se suprostavljate malicijoznijima i hrabrijima od vas. Potrudite se da Majmuna i Vepra isključite iz svojih planova. Povinujte se svojim urođenim porivima. Živjećete srećno ako uspijete da podredite sve koji vas okružuju. Ukoliko budete inhibirani svojim moralnim skrupulama, bićete nesrećni ne samo vi, već i vaša porodica, a imaćete i problema na poslu sa saradnicima, pa i sa samim sobom. Vaše unutrašnje biće bespoštedno će se boriti sa vama sve dok mu ne udovoljite. Radi sopstvene sreće – ipak se potrudite da budete Zmija.
MATERIJALNI ŽIVOT
Zmija voli novac jer joj omogućava život kakav želi: da se okruži lepim stvarima, provodi vreme na tropskim plažama, da se lepo odeva, da pelješi knjižare i prodavnice ploča. Bez novca sve ove stvari bilie bi joj nedostupne. A kad Zmija nešto naumi ona to ostvaruje po svaku cenu. I ne stidi se da to otvoreno prizna.
Zmija je koristoljubiva. Ona neće izgubiti glavu a da prethodno ne sazna stanje na tekućem računu svog izabranika. Kad joj ponudite posao prvo što je zanima je finansijska dobit. Nije lažno stidljiva.
Zmije su “laktaši”, trudiće se svim sredstvima da dodju do izvesnog blagostanja. U tome im često pomaže i sreća, teško se Zmiji dogadja da ostane bez novca.
Nerado pozajmljuje drugima. Sa druge strane ne ume ni da štedi. Vrlo lako troši na vlastita zadovoljstva i sopstvenu udobnost. Nema dara za špekulisanje, niti za rizik. Jedino im je važno da ne moraju ničega da se lišavaju. Zato retko raspolažu većim svotama. Oslanjaju se na sreću: desiće se već nešto i novca će ponovo biti napretek. Ali ipak im je milo kad imaju nešto uštedjevine, malo sigurnosti za budućnost nije na odmet. Ponekad umeju i da poklanjaju lepe stvari, a to obično znači ili da su zaljubljeni ili nameravaju nekog da zavedu. Umeju i da maze i ugadjaju svojoj porodici, ali i to onda kad se njima prohte.

 


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Leave a Reply

Next Post

Ljubavni horoskop

Wed Mar 13 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email Sledi nekoliko koraka koje i sami možete napraviti, i koji mogu dati početni uvid u uporednu kartu. Ovim postupkom razlažete odnos na faktore Za i Protiv. Poenta je da sasvim sami sagledavajući odvojite pozitivne i negativne strane veze jer ćete tada biti […]