Trigon


TrigonTrigon je aspekt koji spada u tu još uvek nemanifestovanu sferu, u tu sferu odnosa i osećaja ali nečega daleko prihvatljivijeg što čini strukturu koja će dalje moći da nosi ovaj četvrti deo u modelu nastanka, što je kvadrat.
Kada govorimo o prirodi aspekata, govorimo o specifičnim odnosima koji zapravo imaju svoju konkretizaciju u životu na raznim nivoima, i prvi odnos koji razmatramo uvek u svemu je zapravo model konjunkcije. To je model koji predstavlja onaj odnos koji se nalazi na vrhu jedne piramide, odakle u modelu stvaranja sve ide, sve kreće. To je kao model po kome su stvoreni svi znaci zodijaka, jer se 12 puta susreću Sunce i Mesec i daju rođenje svakom znaku; dakle konjunkcija Sunca i Meseca predstavlja primarni model nastanka i iz nje, iz jedne konjunkcije kao prvi model manifestacije je model opozicije – opozicija je tu da nam da mogućnost prvog, primarnog odnosa, prvog, primarnog osećaja.
Kada govorimo o osećajima, govorimo o modelu u kome moramo imati dve tačke, dve strane koje su suprotne jedna drugoj, i između njih mora postojati određena atmosfera, određeni odnos ili određeni osećaj. Konjunkcija nema osećaj, konjunkcija je Sunce-Mesec, to je u osnovi model konjunkcije i ona je bez osećaja jer je Mesec nula, tu prosto nemamo taj model. Konjunkcija nije zamišljena da ima osećaj, ona je zamišljena da bude nadosećajna, ona je zamišljena da bude u semenoj formi svega, mnogo više od osećaja; ona je prosto nivo koji prevazilazi taj model voda, ona dolazi iz tog sveta vatre, ona dolazi iz tog astralnog nivoa. Ako pričamo o konjunkciji kao nekom modelu koji postoji u vodi onda je to samo na 15. stepenu Raka, to je u tački u kojoj se eterični svemir dodiruje sa astralnim svemirom i odatle kreće sve.

Zatim dobijamo prvi primarni osećaj – to je opozicija ali glavna stvar je kako opoziciju zapravo, kao primarni osećaj, pretvoriti u vrednost koju možemo da živimo, kako ćemo jednu suprotnost koju imamo u svom životu, kao što su 1/7 – mi, naš partner ili bilo ko – jednostavno u odnosu pretvoriti u model koji omogućava sreću, skladno funkcionisanje a ne sukob. To je jednostavno pitanje koje odmah iza toga dolazi. Opozicija je svakako primarni model odnosa ali još uvek ne dovoljno prihvatljiv da bi se mogao živeti, on spada zato u tu grupu izazovnih aspekata, onih koji su sa veoma snažnom energijom nabijeni koja se još nije manifestovala. Cilj opozicije jeste da kao takva stvori oko sebe, oko tačke krug, da definiše prečnik oko koga će nastati krug, međutim činjenica je takođe da oko ove opozicije mi možemo opisati elipsu, to uopšte ne mora biti krug. Osećaj će nekakav nastati iz opozicije i to je svakako, ali se pitamo da li će nastati savršeni osećaj, da li ćemo imati savršeni krug, da li imamo taj idealan krug za neku stvar ili imamo neku zaokruženu vrednost; da li su naša osećanja potpuno zaokružena ili su zapravo kružna ali nezaokružena, znači može biti neka forma kruga – to ne možemo imati jasno definisano samo ovom opozicijom, jednostavno ona je ponekad prejaka za prosečnog čoveka da bi iz opozicije stvorio direktan osećaj kruga. Ono što mu je potrebno jeste ovaj ugao, potreban mu je trougao.
Kada dobijemo trougao, mi zapravo dobijamo tri tačke; to su tri osnovne tačke u jednom krugu koje daju jednu stabilnost tim osećajima, kao što kažemo da, da bi neko telo moglo da stoji na zemlji, mora da ima tri tačke oslonca, može da ima i četiri ali tri su neophodne. Dakle, imamo trigon koji je zapravo aspekt koji spada u tu sferu još uvek nemanifestovanu, još uvek u tu sferu odnosa i osećaja ali nečega daleko prihvatljivijeg što čini strukturu koja će dalje moći da nosi ovaj četvrti deo u modelu nastanka, što je kvadrat. Kvadrat je za nas ključna vrednost materijalizacije, kvadrat uvek jeste konkretna forma nečega što nastaje i mi svi želimo da stvorimo šta god to bilo u našem životu, kako god to nazvali – da li su to neke životne situacije koje hoćemo da postignemo – sve stvari u materijalnom svetu konkretno su forme kvadrata, međutim da li mi možemo taj kvadrat da nosimo, da li mi uopšte možemo da održimo to? To je kao kada bismo hteli da izgradimo kuću – da li mi znamo da izgradimo tu kuću tako da može da traje ili će se srušiti zato što možda neke zakone ne znamo? Ono što je garant da neki kvadrat može da traje je struktura kruga koja može da ga održava – to je struktura osećaja, i što je krug savršeniji, što je krug okrugliji, potpuno zaokruženiji, predstavlja stvarnu formu kruga a ne samo određenih krivih, on čini onu strukturu koja nam omogućava da kvadrat može da bude veoma uspešan, srećan, da možemo da ga nosimo. Drugim rečima, svaki kvadrat u našem horoskopu je potencijalno mesto materijalizacije, konkretizacije nečega ali cena za to jeste savršen osećaj, cena za to jeste to stanje potpuno zaokruženog unutrašnjeg osećanja koje može da bilo kakve suprotnosti koje imamo u sebi izvede u materijalni svet. Kvadrat će uvek tražiti da se nekako konkretizuje u materiji, dok će opozicija primarno govoriti o odnosima. Ipak, trigon je ova tačka koja je najzaslužnija za model sretnog kruga ili model sretnih osećanja ili za magiju osećanja, ili za ono što zovemo živim osećanjima koja su osvešćena. Stoga imamo u koracima nastanka ova četiri koraka – 1, 2, 3 – o kojem danas govorimo i 4 – to su četiri koraka u materijalizaciji, četiri koraka nastanka. Za nas je ovaj korak 3 od izuzetnog značaja, i taj korak 3 zovemo zapravo korakom vrlo sretne vode. Jako je bitno da, šta god imamo u ostalim delovima sebe, broj 3 bude harmoničan, da bude snažan, jer kad su vode dobre, kad je treći korak u modelu nastanka stvari dobar, u modelu zgušnjavanja dobar, tada imamo sretnu kreaciju. Znamo da su 4 modela nastanka stvari oni koji opisuju stvaranje od ređeg ka gušćem, znači od vazduha, preko vatre i vode i konačno do zemlje i ovo je ovaj deo koji traži da imamo vrlo sretnu vodu.

Ako bismo posmatrali sam krug, kažemo da konjunkcija jeste tačka odakle počinjemo sa stvarima, i razmatrajući model trigona jasno je da se tu spajaju tri vatrena znaka, tri znaka života. Ipak, 1 – što je konjunkcija, najpre posmatra jedan odnos, jednu opoziciju, primarno opoziciju – nazovimo je opozicijom na jednoj pravoj liniji, neovisno od toga što je ona sada ovde postavljena u ovim trigonskim znacima, ali je razmatrajmo kao opoziciju – ona ih posmatra, i iz nje nastaje ta svest da se jedna opozicija može prevazići određenim trigonom. Drugim rečima, trigon svakako predstavlja tu vrednost u kojoj imamo 1 i 2 koji daju 3, odnosno konjunkciju koja je 1, opoziciju koja je 2, koje zajedno daju 3 jer imamo jedan odnos u kojem posmatramo tačku, opoziciju, i tačka i opozicija zajedno stvaraju taj trigon. Ipak, 1 i 2 nisu samo 3 već su i 12 ako ih posmatramo iz vrlo posebnog ugla jer oni opisuju 1 i 2 koji čine trigon i sami po sebi međusobno žive u 12, oni jesu u 12 i borave u 12. Ako se pitamo gde je boravište trigona, gde trigon kao takav boravi – boravi u 12. Trigon nam dolazi iz tog polja koje je polje voda iz kojih mi nastajemo, mi idemo iz jednog posebnog osećaja. Ono kako je strukturisano u 12, koju magiju nosimo u sebi unutar 12, od toga zavise primarni osećaji koji će dalje davati svemu ostalom što imamo u sferi manifestacije konkretnog života snagu ili ne, ako nemamo trigon unutar svoje prirode 12.

Sve što je važno da znamo kada su trigoni u pitanju jeste da je za njih bitna generalna pozicija Jupitera, njegov kvalitet, i generalna pozicija Meseca – to su te dve stvari, jer sa Mesecom imamo bliskost; mi ne možemo da radimo ako nemamo bliskost. Da li bi neko mogao da bude ne samo sretan nego da uopšte može da ima sve blagodeti koje trigon može dati ako nema bliskost – ne može, apsolutno ne može, stoga su ovo dve stvari koje gledamo, i pored trigona razmatramo koliko možemo da njihove ogromne potencijale iskoristimo, ili će nam samo tu postajati a zapravo se sve radi na nivou kvadrata, a ako se radi na nivou kvadrata život je vrlo ograničen, vrlo mehanički i bez mnogo mogućnosti izbora. Snaga svetlosti, snaga svesti, snaga osećaja zadovoljstva, svega toga ide preko ovog čudesnog aspekta, čarobnog, neverovatnog i zato ga treba stvarati na načine koji nisu mentalni, koji su osećanja bliskosti.

Uvodni deo predavanja A. Imširagić “Kepler Klub 2010.”


Jasmina Knezevic 063222539

Dobar dan dragi moji, Dobrodošli. Moje ime je Jasmina KNEŽEVIĆ, autorka sam i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom. Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića. Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započela sam svoju samostalnu profesionalnu praksu i svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije. Moj dosadašnji rad se zasniva na preporukama desetina hiljada zadovoljnih klijenata. Od 1996. do 2005. honorarno sam saradjivala na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005. Od 2004. preuzela sam projekat "Veličanstveni Saturn", u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije. Od 2002. radila sam u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006., zatim u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo brzih telefonskih konsultacija. Od 2006. posvećena sam isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodim dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, 4-mesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Kombinovanje Astroloških i numeroloških alata za profesionalne konsultante. Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreirala sam izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima. Praktitujem holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapiju (lečenje bojama). Inicirana sam kod Zdenke Andrijić za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. godine. Od 2015. edukujem pristup AKAŠA HRONIKAMA, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica. Sertifikovani sam praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.

Next Post

T Kvadrat

Thu May 23 , 2013
Share on Facebook Tweet it Pin it Email T KVADRAT je konfiguracija koja je sposobna da dovede u ravnotežu dve suprotne planete, ali treća postaje prepuštena sama sebi. Ona postaje žiža konfiguracije i obično odražava to da čovek sam sebe pokreće. Dok se opozicija bavi odnosima, kvadrat uvek teži akciji. Kuća […]